IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Продавам къща +120К >> в какъв имот да инвестирам

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от peko
    търся информация как може да се оцени и продаде кланица
    От МФ нали казаха, че за сега няма да продават държавният дял от БФБ ?!

Коментар

• търся информация как може да се оцени и продаде кланица

Коментар

• Не видях вариант : не продавам къщата , развивам магазина, давам под наем всички стай и гаража защото след време като порасна ще съжалявам .... Продажбата е най лесното нещо! Прочетох каква е структурата на имота.Ако зависи от мен никога не бих го продал и то за такава сума.

Коментар

• Абе продавай къщата и си гледай кефа. И побързай. Цените в Свищов се повишина нереално много заради строежа на АЕЦ Белене. Но централата по всяка вероятност няма да се строи и няма да е далече времето когато такива къщурки като твоята ще се продават по две за лев. Така, че продавай я докато е време и яж, пии, чукай курви и рахатясвай.
          Цар Симеон Велики

Коментар

• точка 3: дай ги на мен, аз харча по-бързо от 2 стада блондинки - няма да ги хрупа инфлацията, я?

НалЕ?

Коментар

• Още няколко опции:
              1. Отиди на врачка, същия успех като финансовия консултант.
              2. Вземи си багажа и бегай от тая скапана държава

Коментар

• Там е проблемът. Без напън няма да мине.
                А курвите ги зАрежи, че накичат ли те нещо, идея нямаш...

Коментар

• Re: Продавам къща +120К >> в какъв имот да инвестирам

Първоначално изпратено от maxuel
                  Въпросът е, че всичко това изисква много време и нерви, както и присъствие на място, което не мога да осигуря...
                  Всичките ти идеи дотук изискват време, нерви и присъствие.
                  "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Така или иначе, каквото и да сториш, ще извлечеш опит, а това Е образование. Друг въпрос, какво ще ти струва.
                    Борсата...ами тя НЕ Е нито единственото, нито най-доброто място за инвестиции. Просто, всичко е изключително индивидуално.
                    А тези приходи от наем, нали знаеш - също са атакувани от инфлацията. В смисъл, най-много покупателната им способност да остане същата при съвместното обезценяване на валутата ни /лев или евро, ако стане/ и потенциалното увеличаване на същия този наем.
                    За другото, питай счетоводител и адвокат. Тук, най-много, да получиш диаметрално противоположни мнения и още повече да се объркаш.
                    Скромно мнение, че кешовият остатък, евентуално, няма да ти бъде излишен да започнеш бизнес ... но, без ясната представа какво точно искаш да развиваш, и 10 000 и 10 000 000 лв да имаш-все тая, по-скоро, можеш да ги изгубиш.
                    Затова,
                    1. Изясни си КАКВО ИСКАШ
                    2. КАК БИ МОГЪЛ да го постигнеш
                    3. КАКВО БИ ТИ БИЛО ПОТРЕБНО
                    4. и т.н. и т.н. Бъди последователен и ще имаш своя шанс. На победа и на поражение. Но, поне ще си опитал.
                    Желая ти късмет!

П.П. може да дойдеш на презентацията на моя портал, току - виж, нещо ти допаднало. Ха със здраве! :-)

Коментар

• Продавам къща +120К >> в какъв имот да инвестирам

Здравейте,

разбира се, че ще попитам и финансов консултант по моя въпрос, но нищо не пречи преди това да го обсъдим във форума. Тъй като съм начинаещ в бизнеса, ще се радвам на коментари и няколко съвета.
                      --------------------------------

Имам къща в малък град (Свищов - 40 хил. души) но развиващ се бързо. Къщата включва - етаж 1 - гараж 35 кв., магазин 30 кв., склад 80 кв., етаж 2-ри - три стаи, кухня + новопостроена (над склада) гарсониера. Малък двор, за един микробус място, както и възможност за построяването на още една гарсониера над гаража.

По моя оценка, сравнено с цените в съседни райони, всичко това ще струва около 160 хил. лв. Брокер обаче твърди, че повече от 130 не можело да се вземе в момента (но не това е темата сега)

На месец вземам от наеми 260 лв. (магазин, гараж, 1 легло). В града има голямо търсене на квартири и ако вложа около 20 хил. лв. за ремонт, бих могъл да вземам от наеми около 550-650 лв. спокойно. Въпросът е, че всичко това изисква много време и нерви, както и присъствие на място, което не мога да осигуря... Затова обмислям няколко инвестиционни варианта и ще се радвам на съвет, ако на някого му се занимава с тази логическа задачка:
                      --------------------------------

1. Продавам къщата за възможно най-висока цена и после за 120-130 хл. купувам два 2-стайни апартамента на хубаво място в малкия град. Давам ги под наем, 1 легло върви около 50-70 лв. Прибирам на месец 450-500 лв. от двата апартамента. Не се занимавам с главоболия, амортизации и нерви и с всички неща около къщата и сума ти наематели. (ако останат пари, разбира се, инвестирам в образование и малък бизнес, на който да се уча)

2. Продавам къщата и купувам апартамент в София, където живея, ако се наложи доплащам с кредит. На месец от двустаен прибирам 500-600 лв. За няколко години (5-10) се изплаща и почва да носи печалба. Рискове - в малкия град цените растат по-бързо в момента и ще се повишат доста в близките години. Сега са 1000 лв. / кв. м. апартаментите. Ще станат поне 1200. При тази логика по-добер там да купувам апартаменти/земи (риск - не остават за образование и бизнес)

3. Продавам къщата, купувам един 2-стаен за 60 хил. в малкия град, прибирам 260 наем. С другите пари развивам бизнес в София например или купувам земя на перспективно място (София или Свищов) за около 60 хил. лв. + инвестирам в образование.

-----------------------------------

4. Как е по-добре да стопанисвам къщата или бъдещия имот - като актив на името на ФЛ или на ЮЛ (оод). Къде имам по-добри данъчни възможности?

5. Ще се радвам и на други съвети и идеи! Далеч съм още от борсата и не ми е цел сега. Мисля първо да се образовам, да развия бизнес и вече някой ден след 5-10 години ще инвестирам и по борсите.

Поздрави
                    Working...
                    X