Съобщение
Collapse
No announcement yet.
GARP - Financial Risk Manager (FRM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеДа не си видял резултатите си от последния изпит, и ся да мислиш некви схеми?
Не вярвам да са много - както ти казаха, не се търси. От друга страна, от няколко години го има в Бг => респ. има кандидати. Аз залагам на 50-100 парчета.
Коментар
-
Всъщност и аз питам за какво са ви? И още питам, ако си го минал в следването, за какво би ми послужил един такъв сертификат?
И като отговор едва ли има някой в бг точно защото е неприложимо, ако ще да са по чужбина, щото там има реализация...Last edited by pepe1234; 10.02.2015, 15:22.
Коментар
-
За какво са ви тези сертификати? То освен за чужбина аз полза не съм видял. Тук в бг е голяма кретения, тук риска е така изопъчен, че напряво свят ми се завива. Имам в следването рисков мениджмънт вземани изпити и оценки на риска. И всякви подобни там финансови модели CAPM, Black–Scholes и какво ли там още не.Но това в бг е тотално неприложимо. Няма търсене за подобни хора... Като отидеш в банка те гледат като теле. И ти викат одела по риска се занимава главно с това да звъни на хора с просрочени вноски по кредити, че има риск да не ги върнат WTF? Като отидеш при застраховател ти викат върви за тапия за актюерство... Обречена кауза за бг...Last edited by pepe1234; 10.02.2015, 15:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от m.ivanova Разгледай мнениеЗдравейте
Някой има ли представа къде мога да намеря човек за Quantitative Developer. Изискват се добри финансови познания, включително, ценообразуване на облигациите, лихвени проценти и т.н., също така C#; Excel. Работи се предимно в Лондон.
Благодаря ви предварително!
или ако използваме кванотва математика-демек човек с тази специялност,дето го търсиш, ще ти отговори :
намирането на квантов математик в бг се равнява на 20 сигма . което преведено на бгетовска математика ще рече:
"МОЖЕ,НО НЕВЕРОЯТНОСТТА НА МОЖЕНЕТО КЛОНИ КЪМ БЕЗКРАЙНОСТ "
п.п.
да не говориме и че 90% от "профилираните" квантови механици са по опасни в изчисленията си и от средностатистическа овца от обора на дедо марин от неделино.
та ако ти требат такива,търси ги в цивилизацията демек западна европа и сащ .... ще намериш колкото си искаш.... в момента тях повече ги уволняват,отколкото наемат ..... или предлагането на кватови финансисти надхвърля търсенето и тепърва ще продължава тва късане на еластисити
Коментар
-
Quantitative Developer
Здравейте
Някой има ли представа къде мога да намеря човек за Quantitative Developer. Изискват се добри финансови познания, включително, ценообразуване на облигациите, лихвени проценти и т.н., също така C#; Excel. Работи се предимно в Лондон.
Благодаря ви предварително!Last edited by m.ivanova; 15.07.2011, 13:13.
Коментар
-
niki5
Първоначално изпратено от Тъпо парчеAуе, мноо хора ги четат тия книжки...ама разбирате ли ги? :lol:
Коментар
Коментар