Първоначално изпратено от stdmv
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
CFA
Collapse
X
-
Пазарът е бъгав. Познавам хора, които за 700 лв работят по 16 часа на ден и такива които за 3-4 хил си клатят ... краката. Но това е положението...
На запад за дилър/брокер на фондов пазар е задължително да нямаш
образование (колеж или висше), защото работата се счита за ниско ниво, с много тичане и малко специални умения.
В тази връзка ми е интересно, дори и човек да има CFA как ли точно анализира нашия пазар и какво като го анализира?
Друг въпрос, всички тези които купуваха, докато растеше пазара, от една година какво правят и въоще правят ли нещо, след като тук не може да имаш къси позиции?
Първоначално изпратено от жоркоПо отношение на заплатите съм абсолютно съгласен с колегите. Аз съм анализатор от 4 г. имал съм работа в на 100 % инвестиционни фондове, 1 ниво CFA и в момента работя във една финансово-счетоводна къща, а не в "гъзарска" инв. компания, защото тук всеки месец получавам близо 2000 нетно, нещо което големите инв. посредници не обичат да дават.
Просто в момента бизнеса е готов да плаща повече отколкото инв. компании, които искат 1-2 ниво CFA, отлична математика, отличен английски за 1100-1300 лв. заплата.
Е няма да стане.
Пример: Приятелката ми е директор връзки с инвеститорите /няма CFA/, отива на работа в Делта Сток мин. година, среща се с някакъв там и оня й казава:
"Аз давам 600 лв."....
Дрисльо...наеми майка си за тия пари да ти работи :-(
Коментар
-
Примера ти въобще не е удачен именно защото имаш в него името Делта Сток
Иначе като цяло си прав... въпреки че не знам ква е тая счетоводна къща която дава такива заплати...а в инвестиционна компнания се трупа доста ноу-хау и сивито ти е доста по-добре изглеждащо...затова е такова положението с парите там...иначе плочкаджиите кви кинти къртат не е истина...що не станеш такъв...хем няма да се потиш за CFA... като мен... ше сме аверчета... 8-)
Коментар
-
По отношение на заплатите съм абсолютно съгласен с колегите. Аз съм анализатор от 4 г. имал съм работа в на 100 % инвестиционни фондове, 1 ниво CFA и в момента работя във една финансово-счетоводна къща, а не в "гъзарска" инв. компания, защото тук всеки месец получавам близо 2000 нетно, нещо което големите инв. посредници не обичат да дават.
Просто в момента бизнеса е готов да плаща повече отколкото инв. компании, които искат 1-2 ниво CFA, отлична математика, отличен английски за 1100-1300 лв. заплата.
Е няма да стане.
Пример: Приятелката ми е директор връзки с инвеститорите /няма CFA/, отива на работа в Делта Сток мин. година, среща се с някакъв там и оня й казава:
"Аз давам 600 лв."....
Дрисльо...наеми майка си за тия пари да ти работи :-(
Коментар
-
CFM го бяха спряли по едно време и сертифицираха само по CMA. Трябва да проверя как е текущо
Първоначално изпратено от жоркоПървоначално изпратено от stdmvНе се ядосвай, колкото по-малко коментираш подобни прояви, по-добре. Иначе си губиш времето.
Аз гледах основно един друг сертификат CMA - поне за мен е по-удачен избор.
Първоначално изпратено от жоркоИветке,
Нямам намерение да споря с тебе нито с други такива на твоето ниво.
По отношение на просташкия, селски и сервитьорски речник, който използваш също няма да коментирам, само ще цитиран друг човек, който те е коментирал:
-----------------------------------------------------------------------------------
Писанията на бъдещите CFO-та, с ниво на културата до епитета "draska4i" без завършен 1-ви клас (там се учи азбуката), предлагам да не коментираме... Те сами говорят за себе си.
-------------------------------------------------------------------------------------
Това, че си си взела 1 НИВО CFA, нищо не значи. АЗ СЪЩО ГО ВЗЕХ. И СЪЩО СИ ГО ВЗЕХ ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ. Е, И ...КАКВО ОТ ТОВА ?
-CIO
- financial analyst
-инвестиционен консултант - Комисията автоматично издава лиценз в този случай.
Ако имате други въпроси питайте.
Коментар
-
Първоначално изпратено от iuhДо всички, които взеха първото ниво. Първо честито. Интересно ми е да споделите как се готвихте, колко време ви отне подготовката(колко месеца и по колко часа на ден учихте) и от къде се подготвяхте...от материалите, които ви пратиха от ясоцсиацията или от някакви други материали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от stdmvНе се ядосвай, колкото по-малко коментираш подобни прояви, по-добре. Иначе си губиш времето.
Аз гледах основно един друг сертификат CMA - поне за мен е по-удачен избор.
Първоначално изпратено от жоркоИветке,
Нямам намерение да споря с тебе нито с други такива на твоето ниво.
По отношение на просташкия, селски и сервитьорски речник, който използваш също няма да коментирам, само ще цитиран друг човек, който те е коментирал:
-----------------------------------------------------------------------------------
Писанията на бъдещите CFO-та, с ниво на културата до епитета "draska4i" без завършен 1-ви клас (там се учи азбуката), предлагам да не коментираме... Те сами говорят за себе си.
-------------------------------------------------------------------------------------
Това, че си си взела 1 НИВО CFA, нищо не значи. АЗ СЪЩО ГО ВЗЕХ. И СЪЩО СИ ГО ВЗЕХ ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ. Е, И ...КАКВО ОТ ТОВА ?
-CIO
- financial analyst
-инвестиционен консултант - Комисията автоматично издава лиценз в този случай.
Ако имате други въпроси питайте.
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5Първоначално изпратено от CrazyHorseПървоначално изпратено от niki5Първоначално изпратено от CrazyHorsehahahhahha...
от CFO до CFO има голема разлика...
едно е да си в тежка/лека индустрия...друго във финансовия свят хахахах
за туй яка дума при сделка от "реалния" бизнес се доверяват на CFA-ци от банките, а не счетоводството да си прави сам оценка...
Vse pak ne vsi4ki firmi ot zelem4ukovija bransh sa izvestni. Vagno e oba4e da poznavash математиката и облигациите /fixed instruments/. Но не е задължително.
Коментар
Коментар