IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

CFA

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от stdmv
    Да, аз точно през 20-те години говорих с тях...

Първоначално изпратено от CrazyHorse
    интересни наблюдения за дилър/брокерите...сигурно се базират на разказите на десетина пенсионери които 20те години зарязали училище и отишли да чиракуват на уол стрийт и станали милионери...
    странно...20-те години били ли са пенсионери и знаели ли са че ще станат милионери и ще пишат книги? лили иванова с тях ли беше?

Коментар

• Да, аз точно през 20-те години говорих с тях...

интересни наблюдения за дилър/брокерите...сигурно се базират на разказите на десетина пенсионери които 20те години зарязали училище и отишли да чиракуват на уол стрийт и станали милионери...

Коментар

• интересни наблюдения за дилър/брокерите...сигурно се базират на разказите на десетина пенсионери които 20те години зарязали училище и отишли да чиракуват на уол стрийт и станали милионери...

Коментар

• Пазарът е бъгав. Познавам хора, които за 700 лв работят по 16 часа на ден и такива които за 3-4 хил си клатят ... краката. Но това е положението...

На запад за дилър/брокер на фондов пазар е задължително да нямаш
          образование (колеж или висше), защото работата се счита за ниско ниво, с много тичане и малко специални умения.

В тази връзка ми е интересно, дори и човек да има CFA как ли точно анализира нашия пазар и какво като го анализира?

Друг въпрос, всички тези които купуваха, докато растеше пазара, от една година какво правят и въоще правят ли нещо, след като тук не може да имаш къси позиции?

Първоначално изпратено от жорко
          По отношение на заплатите съм абсолютно съгласен с колегите. Аз съм анализатор от 4 г. имал съм работа в на 100 % инвестиционни фондове, 1 ниво CFA и в момента работя във една финансово-счетоводна къща, а не в "гъзарска" инв. компания, защото тук всеки месец получавам близо 2000 нетно, нещо което големите инв. посредници не обичат да дават.
          Просто в момента бизнеса е готов да плаща повече отколкото инв. компании, които искат 1-2 ниво CFA, отлична математика, отличен английски за 1100-1300 лв. заплата.

Е няма да стане.
          Пример: Приятелката ми е директор връзки с инвеститорите /няма CFA/, отива на работа в Делта Сток мин. година, среща се с някакъв там и оня й казава:
          "Аз давам 600 лв."....
          Дрисльо...наеми майка си за тия пари да ти работи :-(

Коментар

• Примера ти въобще не е удачен именно защото имаш в него името Делта Сток
            Иначе като цяло си прав... въпреки че не знам ква е тая счетоводна къща която дава такива заплати...а в инвестиционна компнания се трупа доста ноу-хау и сивито ти е доста по-добре изглеждащо...затова е такова положението с парите там...иначе плочкаджиите кви кинти къртат не е истина...що не станеш такъв...хем няма да се потиш за CFA... като мен... ше сме аверчета... 8-)

Коментар

• По отношение на заплатите съм абсолютно съгласен с колегите. Аз съм анализатор от 4 г. имал съм работа в на 100 % инвестиционни фондове, 1 ниво CFA и в момента работя във една финансово-счетоводна къща, а не в "гъзарска" инв. компания, защото тук всеки месец получавам близо 2000 нетно, нещо което големите инв. посредници не обичат да дават.
              Просто в момента бизнеса е готов да плаща повече отколкото инв. компании, които искат 1-2 ниво CFA, отлична математика, отличен английски за 1100-1300 лв. заплата.

Е няма да стане.
              Пример: Приятелката ми е директор връзки с инвеститорите /няма CFA/, отива на работа в Делта Сток мин. година, среща се с някакъв там и оня й казава:
              "Аз давам 600 лв."....
              Дрисльо...наеми майка си за тия пари да ти работи :-(

Коментар

• CFM го бяха спряли по едно време и сертифицираха само по CMA. Трябва да проверя как е текущо

Първоначално изпратено от stdmv
                Не се ядосвай, колкото по-малко коментираш подобни прояви, по-добре. Иначе си губиш времето.

Аз гледах основно един друг сертификат CMA - поне за мен е по-удачен избор.

Иветке,
                Нямам намерение да споря с тебе нито с други такива на твоето ниво.
                По отношение на просташкия, селски и сервитьорски речник, който използваш също няма да коментирам, само ще цитиран друг човек, който те е коментирал:
                -----------------------------------------------------------------------------------
                Писанията на бъдещите CFO-та, с ниво на културата до епитета "draska4i" без завършен 1-ви клас (там се учи азбуката), предлагам да не коментираме... Те сами говорят за себе си.
                -------------------------------------------------------------------------------------
                Това, че си си взела 1 НИВО CFA, нищо не значи. АЗ СЪЩО ГО ВЗЕХ. И СЪЩО СИ ГО ВЗЕХ ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ. Е, И ...КАКВО ОТ ТОВА ?
                Това имам в предвид. Колеги не се хвъргайте задължително на CFA, само защото аз и други сме се запътили насам. Специално за CFO си има много хубави сертификати за финансов мениджър /CFM мисля се казваше, може и да бъркам/. CFA си е основно за :
                -CIO
                - financial analyst
                -инвестиционен консултант - Комисията автоматично издава лиценз в този случай.
                Ако имате други въпроси питайте.

Коментар

• Дори L1 е прекалено голяма инвестиция за 1000 лв-like заплата.

Коментар

• и аз бих искал да науча къде са тия заплати по 2500 нето....при взето поне едно ниво на CFA

Коментар

• Колко плащат въпросните фирми, които искат L1 ?

Коментар

• Първоначално изпратено от iuh
                        До всички, които взеха първото ниво. Първо честито. Интересно ми е да споделите как се готвихте, колко време ви отне подготовката(колко месеца и по колко часа на ден учихте) и от къде се подготвяхте...от материалите, които ви пратиха от ясоцсиацията или от някакви други материали.
                        Здравейте, аз започнах Ноември месец, и четох и по учебниците на организацията и по Schweser. Вечер по 4 часа средно, с някой друг ден почивка.. Смятам, че бях наясно с материята и преди да почна да чета ( или поне с по-гоялмата част)..

Коментар

• В повечето фирми за FA искат CFA поне първо ниво.

Коментар

• Абе CFA, ако ще берач на ягоди да си пак е полезен, най-малкото да твое собствено удовлетворение.
                            Друг е въпроса дали и CIO, FA или инвестмънт банкерите в БГ ще използват нещо от наученото. Но, както и да е, CFA не е само теоретични знания!

Коментар

• Първоначално изпратено от stdmv
                              Не се ядосвай, колкото по-малко коментираш подобни прояви, по-добре. Иначе си губиш времето.

Аз гледах основно един друг сертификат CMA - поне за мен е по-удачен избор.

Иветке,
                              Нямам намерение да споря с тебе нито с други такива на твоето ниво.
                              По отношение на просташкия, селски и сервитьорски речник, който използваш също няма да коментирам, само ще цитиран друг човек, който те е коментирал:
                              -----------------------------------------------------------------------------------
                              Писанията на бъдещите CFO-та, с ниво на културата до епитета "draska4i" без завършен 1-ви клас (там се учи азбуката), предлагам да не коментираме... Те сами говорят за себе си.
                              -------------------------------------------------------------------------------------
                              Това, че си си взела 1 НИВО CFA, нищо не значи. АЗ СЪЩО ГО ВЗЕХ. И СЪЩО СИ ГО ВЗЕХ ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ. Е, И ...КАКВО ОТ ТОВА ?
                              Това имам в предвид. Колеги не се хвъргайте задължително на CFA, само защото аз и други сме се запътили насам. Специално за CFO си има много хубави сертификати за финансов мениджър /CFM мисля се казваше, може и да бъркам/. CFA си е основно за :
                              -CIO
                              - financial analyst
                              -инвестиционен консултант - Комисията автоматично издава лиценз в този случай.
                              Ако имате други въпроси питайте.

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5
                                Първоначално изпратено от niki5
                                hahahhahha...
                                от CFO до CFO има голема разлика...
                                едно е да си в тежка/лека индустрия...друго във финансовия свят хахахах
                                за туй яка дума при сделка от "реалния" бизнес се доверяват на CFA-ци от банките, а не счетоводството да си прави сам оценка...
                                s4etovodstvoto i valuation sa otdelnoi divisons i pri dvete. A RWE sa na finansovite pazari pove4e ot njakoi golemi banki bate
                                тея RWE са мнооого известни поне за мен....от фанелките на някой отбор
                                prosteno ti e

Vse pak ne vsi4ki firmi ot zelem4ukovija bransh sa izvestni. Vagno e oba4e da poznavash математиката и облигациите /fixed instruments/. Но не е задължително.
                                важно е да си бърз в ръцете...другото е бошлав работа... утре съм в офиса...на женския...ше заработвам...че да си платя CFA...

Коментар

Working...
                                X