IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

PEG - мостът между различните пазари и компании?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Nikola
    Първоначално изпратено от niki5
    Kvo e Equity Carve-out ?
    Kvo e verno? :shock:
    ???

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5
      Kvo e Equity Carve-out ?
      Kvo e verno? :shock:

Коментар

• Kvo e Equity Carve-out ?

Коментар

• Whateva man, аз така го смятам, може и да си прав. Въпросът е, че отново се получава PEG<1

Успехи

Коментар

• Първоначално изпратено от Michelangelo
            Първоначално изпратено от lzl
            Първоначално изпратено от Michelangelo
            Ползвал съм forward P/E към края на 2008, което е около 25. Все пак прогнозите са от 2008 до 2012, нормално е да се ползва forward P/E.

Поздрави
            Всъщност се смята с trailing P/E защото иначе броиш два пъти ръста.
            http://news.morningstar.com/classroo...&page=5&CN=com

Погледни последния абзац.

Но няма значение де. И с trailing и с forward P/E да се смята, отново се получава PEG<1.

Не е препоръка.
            Виж, ако го смяташ с forward PE към ръста за следващите n години, започващи от тази, ще броиш два пъти тази годишния ръст. Ако той се различава значително от ръста през другите години, няма да е вярна сметката. С forward PE 2008 ще трябва да смяташ ръста от 2009 нататък. Сметни си го сам за ръст 100%, 10%, 10%, 10%.... по двата начина и ще видиш каква е разликата.

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
              Тук темата е за PEG. Стига спам!
              оххххх,извинявай,ти като ми спами мойта темата с руски куплетчета,не ти пукаше а???????
              и тва не е спамене,дето го пиша.ако въобще вдяваш.както отношението п/е така и G,а ако искаш и техните отношения-веднъж зададени(обявени),веднага биват prised in.
              веднага рефлектират на акцията.
              а за бъдеш анализ ти трябва прогноза спрямо тези данни.каквото и изчисление да правиш-трябва да предвидиш промяната на същото изчисление,когато дойде време за обявяване на следващите данни и балансирането им с предишната прогноза за тях.
              пример-home depot-акцията им е учукана до дупка.уволниха и CEO-то.
              но тва са вече prised in новинки.както и бъдещите им прогнози за тримесечието.
              на тези данни кинти няма да направиш,независимо дали ще смяташ PEG или квото и да е друго.истината е да прогнозираш бъдещия PEG,или къвто друг индекс си намериш за сравнение ,и да познаеш промяната.ако е по-малко от обявения-шортваш,ако е повече-купуваш.просто.
              или-ако има силен ураганен сезон в сащ-акцията ще скочи,защото тия са най големия ритейл за строителни материали.
              ако няма никъкъв ураганен сезон-шортваш.
              или в крайна сметка-в случая няма нищо общо правенето на профит спрямо предишна база данни на корпорацията,а има със ураганния сезон.
              тва ти го давам само като пример.
              абсолютно същото е и с билборд.тези бази данни са смешен пример за сравнение.
              истината прябва да я търсиш съвсем другаде,и после да предцениш дали са си подценили данните,или надценили и да заложиш на прогнозата си.

или ако смяташ,че в сащ ще има ураганен сезон-мога да ти кажа как ще се нагълташ с кинти.
              а ако някой ти каже,че на база стари данни,които вече са prised in,че можеш да откриеш бъдещото изменение-намерил си статистик и нищо повече.
              от чикаго до софето ще те замерям с P/E to G на база обявени данни и тяхното изменение(не както ти се иска да е ),спрямо предишен растеж или р/е
              за търви път в този форум чувам да се прогнозира бъдещ растеж на компания спрямо стария и.както и RATIO м/у P/E и G.
              тва са коефиценти на моментно развитие,но не стават и за бъдещо спрямо тяхното моментно........

Коментар

• Първоначално изпратено от lzl
                Първоначално изпратено от Michelangelo
                Ползвал съм forward P/E към края на 2008, което е около 25. Все пак прогнозите са от 2008 до 2012, нормално е да се ползва forward P/E.

Поздрави
                http://news.morningstar.com/classroo...&page=5&CN=com

Погледни последния абзац.

Но няма значение де. И с trailing и с forward P/E да се смята, отново се получава PEG<1.

Не е препоръка.

Коментар

• Тук темата е за PEG. Стига спам!
                  Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru
                    Асене и избори се задават догодина.
                    ахааа,избори.време е за патена реклама.кои фирми ще намажат?

Симру,ако си го изберете същиот кмет,отказвам се от софийското жителство и ставам жител на долно чепразене!
                    освен,разбира се,ако бат бойко и гл,арх. на софия DICK OFF(диков) не си спазят на обещанията и построят на местото на кремиковци-ДУБАЙ,НЮ ЙОРК или поне манхатън.
                    междудругото завода работи ли още?
                    бат бойко каза,че го затваря още на 2 януари.сега е края на март.......сигурен съм,че човека не е лъжец и го е затворил вече.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                      аз ли бъркам,или цената на една акция зависи не от тва,което са обещали,че ще стане,а от промяната в тва обещание,когато настъпи събитието
                      сигурно съм се объркал.........
                      опааааа,обещание ли казах?чакай да се поправя докато е време-заложена прогноза.
                      да си спестя предварително обясненията че не е обещание,а е прогноза.......
                      синоптиците веднага ще се намешат,че времето се прогнозира,а не се обещава.....

Коментар

• аз ли бъркам,или цената на една акция зависи не от тва,което са обещали,че ще стане,а от промяната в тва обещание,когато настъпи събитието
                        сигурно съм се объркал.........

Коментар

• Първоначално изпратено от Michelangelo

Поздрави

Коментар

• Асене и избори се задават догодина.
                            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• та значи за разстеж е темата?или за билборд?
                              абе я и аз да се изкихам.
                              понеже,за разлика от някои ,аз на цифрички не вярвам(всеки си има своята стратегия),
                              малко по различно ще звуча(неподготвено,както винаги)
                              1.напоследък забелязвам увеличени реклами за всякакви жил.комплекси.и смятам ,че тези реклами ще се увеличават,за сметка на продажбите.като последен шанс(удавник за сламка).или в близката година-компании като билборд,интернет сайтове,свързани с имотите и т.н. ,ще вършеят големи приходи(доходи,печалби,ревенюс,инкъм, профит,далаверка)
                              но само в близката година-после-стига толкова.
                              2.не знам,дали имат конкуренция и ако имат,ще могат ли с парите от ай пи о-то,да си помогнат за монополизиране на този сектор(в бг всичко е възможно,защото бог е българин).ако станат номер 1,и баба Петруна знае как да вдига цените,като на нея първо и узреят черешите по пернишко....
                              3.главния акционер,или си и о-то,няма да е зле да подари акцийки за няколко десетки хиляди левчета на който трябва-в случая бат бойко,за да има гръб.в столицата ако не се лъжа билбордите ще са най актуали.не че кметчето е симпатично на някой,ама при бизнес,чувствата отпадат(важното е да има growth)
                              4.не знам дали в бг има закон за задължително процентно инвестиране на част от кинтите на пенсионните фондове,и ако е така-при потъване на борсата(а май на там е тръгнало), ще има няколко корпорациики,които ще намажат здраво-тези пари трябва да отидат някъде си.тази има голям шанс да е една от тях.
                              5. тук вече почва да ми изневерява въображението-точка 5 нема(поне за мен)

а сега да си направя и едно трендче за растеж в близките 2 години.
                              по 1 и 2 или монопол и полит. гръб-веднъж постигнати,лесно се поддържат-те не биха повлиали на изменението на тренда.
                              даааааа-точка 3.имотите.с риск да стана банален-те ще флуктуират.
                              според мен ще нарастват тези реклами,обратнопропорционално на падането на имотите.и като кулминационна точка ще бъде 2009-лятото,тъй като тва е сезона за продажби на НИ и фондове ,строители и др. инвеститори ще пръскат пари като за последно.
                              мине ли 2009-лятото-по билбордовете ще останат само кока кола и загорка.....
                              следва,че акцията би била актуална до тогава с удряне на връх в растежа си.после....кой откъде е.
                              брейкинг поинт -ако в случай на балониране(прекалено бърз растеж) от порядъка на 80-100% за няколко месеца-при първо обръщане на тренда-здраво шорт.
                              балонирането в бг борсата е като фотосинтезата при растенията-малко слънце и се почва.закона за стадото е особено актуален в бг.къде едните,там и всички(топ спекуланти сте)
                              или като обобщение-месечните баланси(годишни),според мен не са критерий за тази акция и нейния растеж.
                              критерия е с кого вечерят шефовете на билгорд( кой подаряват акции),както и събрали ли са достатъчно кинти,да крашнат конкуренцията(или знаят ли как да го постигнат).
                              който има информация за по-горните-той най добре може да определи бъдещия растеж.
                              аз нямам,и на база данни вера също нямам.следователно-оставам ви да богатеете и ви пожелавам успех........

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                                Michelangelo, какво им е forward P/E and EV/EBITDA с очакванията на мениджмънта от ИПО-то? И смятат ли да плащат дивиденти? Мерси, ако ми отговориш просто не следя тази компания и ми интересно за какво става въпрос.
                                forward P/E за 2008 е около 18, но с това преизпълнение на тазгодишната печалба, не се наемам да прогнозирам дали и тази за 2008 няма да бъде завишена.

На този линк може да видиш прогнозите им: http://www.investor.bg/?cat=120&id=60615

Коментар

Working...
                                X