Първоначално изпратено от acen1975
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
PEG - мостът между различните пазари и компании?
Collapse
X
-
-
Biochim-Hebros[/quote]
ако се не лъжа-тва е вътрешен мърдж?или са вече част от чужда банка?
верно не съм в бг отдавна.ако има банка,която не е самостоятелно дружество,а част от чужда-ще се радвам да знам.щото не ми се пропуска депозитчета на рекрдни лихви-от сащ имам достъп до по-ниско кредитиране,от колкото са лихвите по депозитите в бг .
само че в бг банка-пари не смагам.защо-ще видите до една година...
Коментар
-
Ti iavno otdavna ne si se interesuval kakvo stava v Bulgaria, a? M&A aktivnosta varvi paralelno s razvitieto na capitalovia pazar i poslednite 3 godini imashe dosta sdelki - slivania, poglushtania, daje i 2 ot nai-goliamite leveraged buy-outs v centralna i iztochna Evropa (BTC i Mobiltel). Samo hostile buy-out oshte niama, no tova se dulji na facta, che vsichki v Bulgaria sa terikati i listvat po 20% ot akciite na borsata.[/quote]
ауууу,хостъл байаут.......в бг?????кажи им на бгетовските СЕО-та да не се страхуват....в близкото десетилетие тва няма да им се случи........
само хостъл сел офф има и ще продължава да има........
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от acen1975e,браво,пич.все пак разбра ли кво е карвд аут или не?
щото гледам 10 човека сме хукнали да ти обясняваме.
и аз кво ти се вързвам.....тук съм за да им късам нервите на българономистите,а ти ме хлъзна по дерето да обяснявам смешни фрази,които някои от вас ги използват,за да звучат сложно,а не да кажат реално нещо смислено.
имаш добре-вързах ти се.
кой ти говори за мобилни оператори?или за загорки и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975e,браво,пич.все пак разбра ли кво е карвд аут или не?
и аз кво ти се вързвам.....тук съм за да им късам нервите на българономистите,а ти ме хлъзна по дерето да обяснявам смешни фрази,които някои от вас ги използват,за да звучат сложно,а не да кажат реално нещо смислено.
имаш добре-вързах ти се.
Коментар
-
e,браво,пич.все пак разбра ли кво е карвд аут или не?
имаш добре-вързах ти се.
Коментар
-
niki5
Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от niki5Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от niki5Kvo e Equity Carve-out ?
може и превръщане на екуити кат аут ,на дадения "неинтересен" отрасъл от структурата с цел ай пи о,ако има бул маркет(с цел набиране на повече капитал).
или общо казано-разделяне на част от компанията(неинтересен),с цел кеш,или аутсорсинг,или офшоринг,или набиране на акционерен капитал във вид на независимо ново ай пи о.
също,тва което няма да го намериш по речниците,е диалектното значение-карвинг аут или офф-диалектно се казва и при загуба на капитализация от падане на акциите,или при недвижимите имоти-загуба на екуити от падането на цената и съотношението от ипотеката и разликата между дължими пари по заем и реална моментна стойност-ако е отрицателна-тва диалектно се казва carved out or carved off equity.
трябва да знаеш диалектно ли е използвана думата или не.
а,сетих се и за перфектен пример за осмисляне-банките в бг са повечето собственост на чужди банки,но не са част от тяхната структура(като клонове),а самостиятелни дружества.
или с други думи,чуждите банки са използвали техен капитал за придобиването им.
този капитал също може да се каже,че е спиноф или карвд аут екуити.
или в този случай чуждия капитал,независимо от вида му(кеш пари,или във вид на акции) бива карвд оут в случая в бг за закупуването, или начален капитал за ай пи о,за дадена банка(настояща или бъдеща).
ако бг банката не остава самостоятелно дружество,а се поглъща от другата банка-тва е мърджинг.ако не се лъжа,в бг няма още мърджинг.(merger ili merge).банките са независими дружеста с чуждо участие,а не част от чуждите банки.
в крайна сметка спин офф и карв са просто изрази,отколкото реална терминилогия.и в самоя контекст се разбира значението им.
----------------------------------------------
къмодити хаус екуити?
хаус екуити е реалната стойност на дадена къща ,спрямо моментното състояние на пазара.ако е изплатена-екутито ти е 100%.ако имаш ипотека и дължиш 80% по заем,тогава екуитито ти е 20%.
или съотношението между цялата стойност на къщата или имота,минус дължимите пари по ипотеката.
виж къмодити хаус екуити трябва да ми дадеш целия текст,за да го разгадая.
може би говориш за чикагската борса,където се търговат фучъри за цените на имотите в 20 града в сащ.тва е нов продукт(борсов) и е само на СМЕ за сега,вече повече от година.
къмодити не мога да ти го преведа правилно-може би продукт.
или в случая може да е екуити,превърнато като секюрити и търгувано като продукт(къмодити).
или пък екуити,което в статистика се определя като къмодити с цел изчисление на обща стойност на реални пари натрупани като екуити между реална цена на имоти и дължими ипотеки в дадена държава.
цялостно забогатяване от екуити с цел определяне на капитализацията на даден град,или държава от цени на имоти/дължими ипотеки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от niki5Kvo e Equity Carve-out ?
може и превръщане на екуити кат аут ,на дадения "неинтересен" отрасъл от структурата с цел ай пи о,ако има бул маркет(с цел набиране на повече капитал).
или общо казано-разделяне на част от компанията(неинтересен),с цел кеш,или аутсорсинг,или офшоринг,или набиране на акционерен капитал във вид на независимо ново ай пи о.
също,тва което няма да го намериш по речниците,е диалектното значение-карвинг аут или офф-диалектно се казва и при загуба на капитализация от падане на акциите,или при недвижимите имоти-загуба на екуити от падането на цената и съотношението от ипотеката и разликата между дължими пари по заем и реална моментна стойност-ако е отрицателна-тва диалектно се казва carved out or carved off equity.
а,сетих се и за перфектен пример за осмисляне-банките в бг са повечето собственост на чужди банки,но не са част от тяхната структура(като клонове),а самостиятелни дружества.
или с други думи,чуждите банки са използвали техен капитал за придобиването им.
този капитал също може да се каже,че е спиноф или карвд аут екуити.
или в този случай чуждия капитал,независимо от вида му(кеш пари,или във вид на акции) бива карвд оут в случая в бг за закупуването, или начален капитал за ай пи о,за дадена банка(настояща или бъдеща).
ако бг банката не остава самостоятелно дружество,а се поглъща от другата банка-тва е мърджинг.ако не се лъжа,в бг няма още мърджинг.(merger ili merge).банките са независими дружеста с чуждо участие,а не част от чуждите банки.
в крайна сметка спин офф и карв са просто изрази,отколкото реална терминилогия.и в самоя контекст се разбира значението им.
----------------------------------------------
къмодити хаус екуити?
хаус екуити е реалната стойност на дадена къща ,спрямо моментното състояние на пазара.ако е изплатена-екутито ти е 100%.ако имаш ипотека и дължиш 80% по заем,тогава екуитито ти е 20%.
или съотношението между цялата стойност на къщата или имота,минус дължимите пари по ипотеката.
виж къмодити хаус екуити трябва да ми дадеш целия текст,за да го разгадая.
може би говориш за чикагската борса,където се търговат фучъри за цените на имотите в 20 града в сащ.тва е нов продукт(борсов) и е само на СМЕ за сега,вече повече от година.
къмодити не мога да ти го преведа правилно-може би продукт.
или в случая може да е екуити,превърнато като секюрити и търгувано като продукт(къмодити).
или пък екуити,което в статистика се определя като къмодити с цел изчисление на обща стойност на реални пари натрупани като екуити между реална цена на имоти и дължими ипотеки в дадена държава.
цялостно забогатяване от екуити с цел определяне на капитализацията на даден град,или държава от цени на имоти/дължими ипотеки.
Коментар
-
niki5
Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от niki5Kvo e Equity Carve-out ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5Kvo e Equity Carve-out ?
Коментар
-
niki, ami pochti:
spin-off mozhe da stane s ili bez cash kym maikata. t.e. ili se razdavat akcii ot novata firma na segashnite akcioneri. ili pyk maikata prodava kontrolnia paket (ili napravo 100%) na niakogo, pri koeto vliza cash
eq carve out po-skoro se otnasia za tova, che ne se prodava kontrolnia paket
Коментар
-
niki5
Първоначално изпратено от geekПървоначално изпратено от niki5Първоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от niki5Kvo e Equity Carve-out ?
naprimer ako si BTC i listnesh 40% procenta ot mobilnia operator, to tova e eq. carve out
Коментар
Коментар