отваряй хубаво учебниците и си виж всички методи за изчисляване на НПП . Имаше един с НОК . задачата ти се решава само по формула, която просто трябва да намериш. Няма нищо за сещане или измисляне. Ако не можеш да я решиш от вкъщи при положение , че можеш да ползваш всякакви спомагателни материали , по-добре се отказвай от следването си
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ за задачка по корпоративни финанси.
Collapse
X
-
Ибах...
дай да проверим сметките:
1 - нулева година - (90 000) + евентуално (22 500) запаси - това ако не влизат в първата година + данък за тях.
2 - първата година - 250 000 + (20 000) фиксирани разходи + (30 000) амортизация + 7 500 задължения + променливи разходи (150 000) + евентуално запасите от 0-вата година
...
Aбе няма начин...требе да има 5% инфлация...
Коментар
-
Помощ за задачка по корпоративни финанси.
Ще съм благодарен на всеки , който може да ми помогне.Предполагам ,че няма да ви затрудни,но мен ме затруднява ,защото не се занимавам все още професионално с тази материя.Ето задачката:
Фирма "Прогрес" ООД решава да навлезе в нова територия.Тази нова територия ще доведе до допълнителни продажби в размер на 250 000 лв. годишно за следващите три години и фирмата има нужда да инвестира незабавно 90 000 лв. за ново оборудване.Фирмата използва линеен метод на амортизация и оборудването няма остатъчна стойност в края на периода.Променливите разходи(комисиони , разходи по продажби и д.р.)са 60% от продажбите,а постоянните разходи -20 000 лв. на година.Новото оборудване изисква наличие на материални запаси в размер на 15%от променливите разходи , задължения-5% от променливите разходи , и вземания -12% от приходите(30 000лв.).Пределната данъчна норма за фирма "Прогрес "ООД е 35%.
Търси се: Определете годишните парични потоци след данъци на фирмата за следващите три години.Изчислете NPV , IRR на проекта ,ако цената на капитала на фирмата е 10%.(r=10%).
Отг.NPV = 54 237,42 лв. IRR = 29.51%.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар