Първоначално изпратено от boshko
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пише се акции, а не акций!
Collapse
X
-
Някакъв Бранко СКИора е на посещение в България и за да няма объркване с полско-унгарско-сърбо-хрватско-чеченско-македоно-татарски чекиЙ ето некои съображения за фамилиЙте.
Когато името е от прадедото, тогава завършва на ов. Ганчо Ивановия син. Ти от кои си бре – от Петровите или от Стояновите. Съответства на Джонсън, Йенсен и Йохансон.
Понеже сме имали много здрави каки за глави на семейства и понякога не е оставал мъжки материял някои фамилии са от прабабата. Пенкин, Марин, Ганкин.
От професии и характеристики. Говедаров, Ковачев, Попов, Сираков. Съответства на Шумахер, Фишер, Бейкър, Браун. На мен любимата ми е Доколянков.
От място. От къде се е пръкнал родът или с кое място е свързан – Немски, Етрополски, Баташки, Междуречки. Но има и Видински, и Видинлиев. Съответстват на фон, де, ъв, ван. Подобни са и Джейн Краковски от Али Макбийл и п-к Ржевский.
Да обобщим:
-ако родът ти е от великия, неповторимия, могъщия, непобедимия бай Иван, тогава фамилията е Иванов;
-ако родът ти произлиза от село Иваново, Русенско, тогава си Ивановски.
Не е трудно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Romeo_1978Първоначално изпратено от __cupid__Първоначално изпратено от ХайърсъзовЕдин акций моля,
да да , увийте го !
П.С. без да се обиждат колегите от Бургас
Коментар
-
Първоначално изпратено от bloomПривет,
Природният газ се членува, като газа или газът.
Течната газ, която се използва за газови лампи например се членува, като газта, защото е в женски род.BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
-
Добро утро,
от миналата година ме тормози следното питане: Членуваното на "газ" не е ли газта, а не "газа" или "газът", както го срещаме масово из пресата?
Ай, весела търговия и днес да Ъп-нем обороцията!BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
-
Първоначално изпратено от eli.bbПървоначално изпратено от psycoholic"Кой компании ще пострадат най-силно от 36% ръст на газта?"
... знам, че има колеги, които пискат, че това не е литературен форум, но все пак претендираме за някакво ниво, нали? :-)BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
Коментар