IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

В какво да инвестирам 20 000 лв.?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да , така е Ваше Величество.
    Но представи си двама канибали от джунглата,които са в сходни условия.
    Единия има за цел да улови нещо за ядене и дотук.
    Другия има за цел да стане цар на канибалите.
    Равни ли са?
    Не са равни.
    Дребна цел-дребен човечец.
    Велика цел- велик Човек.

Коментар

• Е,добре и моето вече лично мнение по въпроса за 20 000 лева. Когато реших да се отделя от компанията на съпруга ми и от опеката му всъщност имах горе-долу същите пари и един не особено лош бизнесплан, но по принцип нашият бизнес, с много-много по-високи суми от горепосочените като оборот се е крепял винаги на много точни изчисления на база разходи, проценти от печалбата, акцизи данъци,и.... заплати, наеми за складове, офисът за щастие е наш, но отдавна ни е май малък...осигуровки на служители и т.н............

Та бизнеспланът ми не издържа на изискванията ми за печалба на този етап и реших, че мога да започна нещо мое като пробвам на борсата внимателно проучвайки и да си призная доста нерешително инвестирайки в началото, но доста диверсифицирайки парите си. Вярно е че мога да ги загубя във всеки момент, но помните ли: наеми, заплати, данъци, акцизи.........

Та така
      tya

Коментар

• Куфаров - все едно да отидеш при някой канибалин в амазонската джунгла и да го посъветваш да стане космонавт. Едно по едно, не може да искаш от момчето да създаде компания от нищото - без да има опит и понятие за тия неща.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Не слушай моето момче,тези какво ти говорят тук.
          Роберт Кийосаки, който някои тук упрекват , че е учител само на "тъпите" американци , дава следния съвет на хората, които го питат в какви акции да инвестират.
          -"А защо искате да купувате акции?
          Поставете си за цел да изградите бизнес и Вие да емитирате и продавате акциите."
          Това е истината.
          Тези , които те учат тук са от другата страна на барикадата.
          Те не могат да се надяват на друго освен да прецакат другарчето/друго миноритарче/ , като му продадат по- скъпо отколкото са купили.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBoss
            Първоначално изпратено от Brain
            Банков влог. Единствената смислена инвестиция на 20000лв за човек без познания. Поне ще е сигурен, че след около 9 години парите му ще се удвоят, а след 18 ще са 4 пъти повече.
            Търговията с акции е сложна, рискована и в началото трябва да се приема като хоби, а не като правене на пари. За бизнес с такава сума е смешно да се говори.
            Е и аз същото нещо казах по-назад.

При банков влог я няма тръпката,освен да тръпнеш да не се повтори 97 г.

Коментар

• Бигбосов и Брайн - момчето ако искаше да си даде мангизите на бамката, нямаше да пише туканка, нали?

И друг вариант - недвижимост - купи си, пич, някоя гарсониерка и дай я под наем - ако не стигнат кинтите - дръпни си кредит - кво ти дреме - нали наемателите ти ще го изплащат.

Или поразмотай из Родиата и вилните зони, купи си 1-2 зарязани вилички, стегни ги и ги шитни с 25-30% печалба. Или ако са с големи парцели - делкаш парцелите... бе за 20 бинки приложение все ще се намери.

Коментар

• Първоначално изпратено от Brain
                Банков влог. Единствената смислена инвестиция на 20000лв за човек без познания. Поне ще е сигурен, че след около 9 години парите му ще се удвоят, а след 18 ще са 4 пъти повече.
                Търговията с акции е сложна, рискована и в началото трябва да се приема като хоби, а не като правене на пари. За бизнес с такава сума е смешно да се говори.
                Е и аз същото нещо казах по-назад.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX
                  Абе що вие не си купите от тези акции а карате новобранците а?
                  Ей па големи разбирачи станахте

Това са акции с едни от най добрите показатели на борсата.Прав си,голям разбирач съм.

Коментар

• Абе що вие не си купите от тези акции а карате новобранците а?
                    Ей па големи разбирачи станахте

Коментар

• MCH,NEOH,GAGBT,FZLES,EMKA

Коментар

• Tya - имаш право, но и 20 бона стигат, за да се научи... :-)
                        Патронов - не смятам че посочените от теб дружества най-удачният новобрански избор са...

Коментар

• Тази tya, постоянно променя от добро-, към по-добро мнението ми за качествата на жените. Не е типично за тях: толкова млада, а вече толкова мъдра!... ;-)

Коментар

• Може и по-малко от 20 000, а може и повече:

ATERA - 30%
                            GAMZA - 30%
                            ELMA - 20%
                            IBG - 20%

Коментар

• [quote="Императорът"]Да, но ако даде на друг да му врътка кинтите, какво ще научи?
                              Все едно да си купиш колело, да го дадеш на друг да се разкарва со него, та да се учиш, докато го гледаш...

И Софиксов пресилва краските - никой туканка няма да седне да заблуждава умишлено един новобранец, за да го прецака, напротив, на много хора сме се старали да помогнем безкористно - помните ли Мила и нейната тема?

Нали всички сме зад една идея - правейки кинти за себе си на борсата, да дадем рамо на икономиката на Родината си? :-)[/quote

Хей, Импе, знаеш ли съгласна съм с теб, но само донякъде. Ако имаш колело, но никога не си виждал никой да кара, ще се научиш, но е много по-лесно ако знаеш как.

А то иначе на нашата борса едни хубави излъскани компании - като гръцки ябълки на сергия.

Да ама ако ходиш след главния готвач и го гледаш как ги погледа и вика: "Знам ви вас, лъскави ама кисели, червени ама червиви..." и си купува от не толкова представителните български, малко кривички, не така червенечки, но вкусни и ухани ще се замислиш, нали?...
                              tya

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
                                Ние тук пишещите сме заинтересувани тези пари да са по някакъв начин на Борсата.Това е.
                                много си прав ! но това не означава, че новите инвеститори няма да са на сметка

Успехи !!!

Коментар

Working...
                                X