Да живееш в 2025 година 

За проблемите с Изкуствения интелект:
“Поръчка на пица през 2025 година:
- Ало, пица Хът ли е?
- Не, сър, това е пица Гугъл.
- Сигурно съм набрал грешен номер, извинете.
- Не, сър, Гугъл купи Пица Хът миналия месец.
- Добре. Искам да поръчам пица.
- Искате ли вашето обичайно, сър?
- Обичайното ли? Откъде знаете?
- Според нашия информационен лист за идентификация на обаждащия се в последните 12 обаждания сте поръчали по-голяма пица с три сирена, наденица, пеперони, гъби и кюфтенца върху тънка коричка.
- Супер! Една такава.
- Може ли да предложа този път да поръчате пица с рикота, босилек, сушени на слънце домати и маслини на пълнозърнеста кора без глутен?
- Какво? Не искам вегетарианска пица!
- Холестеролът ви не е добър, сър.
- Това пък откъде го знаете?
- Сравнихме личния ви телефон с медицинските ви картони. Имаме резултатите от кръвните ви тестове през последните 7 години.
- Добре, но не искам вегетарианска пица! Вече взимам лекарства за холестерола си.
- Извинете, сър, но не сте приемали лекарствата си редовно. Според нашата база данни, преди 4 месеца сте купили кутия с 30 таблетки холестерол от Lloyds Pharmacy само веднъж.
- Купих си още от друга аптека.
- Това не се появи в извлечението на кредитната ви карта.
- Платих в брой.
- Според банковото извлечение обаче, не сте теглили достатъчно пари.
- Имам други източници на пари.
- Това не се появи в последните ви данъчни декларации, освен ако не сте я закупили с недеклариран източник на доход, което е против закона!
- Какво?! Мама ти мръсна...
- Съжалявам, сър. Ние използваме тази информация само с единствената цел да ви помогнем.
- Я, стига, бе! Отивам на остров без интернет и телевизия, където няма телефонна услуга и никой не ме гледа или шпионира.
- Не можете сър, паспорта Ви е изтекъл преди 2 седмици...”

За проблемите с Изкуствения интелект:
“Поръчка на пица през 2025 година:
- Ало, пица Хът ли е?
- Не, сър, това е пица Гугъл.
- Сигурно съм набрал грешен номер, извинете.
- Не, сър, Гугъл купи Пица Хът миналия месец.
- Добре. Искам да поръчам пица.
- Искате ли вашето обичайно, сър?
- Обичайното ли? Откъде знаете?
- Според нашия информационен лист за идентификация на обаждащия се в последните 12 обаждания сте поръчали по-голяма пица с три сирена, наденица, пеперони, гъби и кюфтенца върху тънка коричка.
- Супер! Една такава.
- Може ли да предложа този път да поръчате пица с рикота, босилек, сушени на слънце домати и маслини на пълнозърнеста кора без глутен?
- Какво? Не искам вегетарианска пица!
- Холестеролът ви не е добър, сър.
- Това пък откъде го знаете?
- Сравнихме личния ви телефон с медицинските ви картони. Имаме резултатите от кръвните ви тестове през последните 7 години.
- Добре, но не искам вегетарианска пица! Вече взимам лекарства за холестерола си.
- Извинете, сър, но не сте приемали лекарствата си редовно. Според нашата база данни, преди 4 месеца сте купили кутия с 30 таблетки холестерол от Lloyds Pharmacy само веднъж.
- Купих си още от друга аптека.
- Това не се появи в извлечението на кредитната ви карта.
- Платих в брой.
- Според банковото извлечение обаче, не сте теглили достатъчно пари.
- Имам други източници на пари.
- Това не се появи в последните ви данъчни декларации, освен ако не сте я закупили с недеклариран източник на доход, което е против закона!
- Какво?! Мама ти мръсна...
- Съжалявам, сър. Ние използваме тази информация само с единствената цел да ви помогнем.
- Я, стига, бе! Отивам на остров без интернет и телевизия, където няма телефонна услуга и никой не ме гледа или шпионира.
- Не можете сър, паспорта Ви е изтекъл преди 2 седмици...”
Коментар