Първоначално изпратено от barbaron
Ярък случай имаше и вчера с твоята публикация за китайския площад. Аз проверих твоята информация с ChаtGPT, и той ми даде съвсем друга информация за размерите и площта на този площад. Заинтригуван попитах още 5-6 ИИ, и нито един от тях не каза твоите размери. Взех да проучвам и като начало открих, че във Wikipedia при различните езици има различни данни за размерите на площта. Стигнах до китайски източници - отново различни данни. Най-накрая го намерих площада на картата на Gppgle, премерих го и оооо - отново различни данни.
Започнах да се опитвам да разплитам загадката, и се оказа, че площада съвсем не е правоъгълен, нищо че пътища го отрязват много добре от всички страни. Да, ама има някакъв мавзолей в един квадрат от ляво на площада от другата страна на пътя, който също се брои като част от този площад. Същото важи и за един квадратен участък от дясно на площада, пак някаква важна сграда, като площта около нея пак се брои за същия този площад.
Самото име също е заблуждаващо - пишат го Square (квадрат), но всъщност площада е правоъгълен, а двата участъка от ляво и от дясно са квадратни, и така формата на площада придобива буквата Т, но пътища отрязват горните две чертички на Т-то.
Ха сега ми кажи как ИИ може да се ориентира в този хаос, който е създаден още от китайските източници, а после се е разпространил из целия свят и показва различни данни в различни официални източници.
Напиши коментар: