IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Академия за инвестиции на looser

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ДЦК

    Всъщност борсата има по-ниски комисионни за сделки с облигации спрямо тези с акции, така че е възможно брокера ти да ти е предложил по-ниска комисионна за такива сделки.

    Коментар


    • Re: Облигации

      Първоначално изпратено от Борса
      Този брокер да не имал предвид ДЦК като ти е обявил тази комисионна, защото те не се търгуват на БФБ.
      Не, за облигациите на Овъргаз ставаше въпрос.
      Keep walking ...

      Коментар


      • .

        да, за ДЦК обикновено се правят търгове и неконституционален инвеститор не знам как ще се добере. ти самолично само от ИП можеш да си купиш

        Коментар


        • Облигации

          Този брокер да не имал предвид ДЦК като ти е обявил тази комисионна, защото те не се търгуват на БФБ.

          Коментар


          • Не е задължително там Но тези хора ми се обадиха по телефона след като съм пробвал демото им и надълго и нашироко ми обясниха предимствата на платформата им, ниските им комисионни, особеностите на договора и какво ли още не. Ти на това не му ли казваш агресивна политика за набиране на клиенти? Сигурно има и други но никой не се е обръщал към мен. Винаги аз съм бил инициаторът. Но така и така отвори темата кажи с кои си се договорил да си направим сметката дали си заслужава.

            Днес реших да изтегля средствата си от консервативния портфейл и да си направя собствен такъв. Повечето от облигациите се търгуват на БФБ но цените ми се виждат малко нереални. На повечето даже няма котировки продава. Въобще информацията за тези инструменти намирам за крайно недостатъчна. Освен на БФБ някъде другаде търгуват ли се? Когато се предлагат на търг малки акционери могат ли да наддават или само институционални? Може би и аз не съм търсил достатъчно но сега като се поразтърсих не намерих кой знае какво. Проверих и във форума "дългови ценни книжа". Има интересна информация пак не ми е достатъчна. Още нещо интересно. Облигациите през КОБОС-а закупени пак са си с комисонната от 1%. Преди като исках да закупя облигации се чух с брокер на една от водещи финансови фрупи и той спомена за 0.25% комисионна за облигации. Странна работа нали? Извода е, че човек трябва да се поразтърси преди да намери най-изгодния вариант.

            Това е засега. Лека нощ
            Keep walking ...

            Коментар


            • looser, ти да не целиш да започнеш работа в Бенч Марк? Има и други посредници! Дори могат да се договорят и по-ниски комисионни от на Бенч Марк!?

              Коментар


              • Комисионните са много важни! Моите позиции са такива и от тази гледна точка. Особено пък на БФБ. Прав е ид2. Избирайте много вниметелно позициите си и не се литкайте напред назад защото ако не позицията то комисионните ще ви изядат. Няма смисъл да пълним гушите на посредниците допълнително. Един приятел казва "Спокойно бе, не са изчезнали парите ти. Те просто са отишли при някой друг ".
                Дано скоро се направят промени по този въпрос защото ми се струва непосилно за един обикновен инвеститор да търгува активно. Не, че съм се запътил натам ама все пак БенчМарк се опитват да направят нещо...ще поживеем, ще видим.
                Keep walking ...

                Коментар


                • .

                  не ме разбра ти ...

                  Коментар


                  • 50 сделки

                    значи на БФБ няма лостов ефект, играе се примерно с 1000 лева, които се въртят постоянно. При 1% за откриване се плащат 10 лева, за закриване също толкова, общо 20 лв. Не се взема предвид резултата от транзакциите, предполага се, че 25 сделки ще са на +, 25 на -(нали не мислиш, че всяка позиция, която хванеш ще ти донесе печалба)...Примерът е условен, но е достатъчен да покаже значението на комисионите.
                    Numbers have no respect for humans. They just are. R. Jones-The Trading Game.

                    Коментар


                    • .

                      ID2, наистина ако търгуваш доста, то таксите имат значение.

                      НО КАКВА ПРОСТА МАТЕМАТИКА са твоите сметки за 50 сделки, че ще платш 100% коминионна. я помисли пак. щото не е проста математика

                      Коментар


                      • Облагане

                        Ако сте дали пари на доверително управление на някой посредник, за да не се плаща данък в/у печалбите, той трябва да докаже, че всичките ви печалби са само от сделки с публични компании на БФБ. НО ако в портфейла ви има примерно ЗУНК или държавни еврооблигации, печалбата от тях е облагаема.

                        Коментар


                        • спредове и комисиони

                          транзакционните разходи имат голямо значение за играча.
                          Нека разгледаме форекса: имаме акаунт 1000$ и играем с 1 лот=10000$при лостов ефект 1:100, спреда за сделка е 4 пипса=4$. Ако за месец сключим 20 сделки, в края на месеца ще сме платили на брокера 80$, което е 8% от акаунта. Това за 1 година прави 96% или 960 $, демек целия акаунт ще ни иде да си платим само спреда за сключените сделки, независимо дали сме на + или - от търговията.
                          За БФБ: ако плащаме 1% на откриване и 1 % на закриване на позиция, прави 2% удръжки, след 50 сделки изиграни с цялата сума по сметката, ще сме платили 100% за комисиони. Това е проста математика, не може да е обект на дискусия :-)
                          Numbers have no respect for humans. They just are. R. Jones-The Trading Game.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от малката сестра
                            какви са комисионните на Елана за търговия през Кобос?
                            Я, ти си била първа 1% от стойността на сделката при годишен обем под 50 000 или 100 000. Над този обем става 0,5%. 080014400 им е телефона за най-сигурно. (разговорите с телефони с 0800 отпред са АБСОЛЮТНО БЕЗПЛАТНИ набирани от цифрови стационарни телефони)
                            Keep walking ...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Dominator
                              Looser ще може ли да ми дадеш майл да те питам някои работи щотото има доста неща които не са ми ясни?
                              Не съм бюро справки отсега да отбележа. Ама понеже си първи питай тук или на лични и ще ти отговоря!
                              Keep walking ...

                              Коментар


                              • Преди малко си погледнах договора за консервативния портфейл. 2% от стойността на портфейла се плаща като комисионна, което както каза боби75 са 20% от доходността на портфейла. Извода е, че почвам да обмислям нова възможност!
                                Останалите ми средства са разпредели както следва: (закръглени)
                                5% картови сметки и кеш, 25% - ELARG, 15% - ATERA, 5% - ADVANC, 2% - IBG, 3% - BMREIT. Процентното съдържание на акциите в дружествата е по пазарни цени към петък.
                                ADVANC си купих на 1.44.
                                ELARG аукцион на първо увеличение 1.17 (още ме е яд, че се успах!), на второ увеличение на емисионна цена 1.20. Допълнително закупени права по 0,17 лв. Средна 1.21
                                ATERA преди увеличението на цена 2.29. На увеличението по емисионна 1.00. средна 1.08
                                BMREIT средна 1.58
                                IBG средна 2.14
                                Имах и едни ELHYF, които продадох на минимална печалба.
                                Смятам да увелича дела си в БенчМарк при ново емитиране на акции. Както виждате залагам на сигурни и дългосрочни инвестиции. Хубаво е когато нещо реално стои зад акциите ти и затова предпочитам АДСИЦ-овете на този етап. Друга причина да избирам тях е, че са в началото още и с доста добри перспективи. Управляват се и от посредници с изградено име в бранша. Причина да не избирам останалите е, че още не мисля, че съм толкова добър, нямам вътрешна информация, не ги познавам, не се търгуват достатъчно и т.н.
                                Доколкото знам все още капиталовата печалба направена на БФБ не се облага с данъци. При АДСИЦ-овете обаче се дължат данъци върху раздадените дивиденти. А те задължително трябва да раздават такива. Данъка при физически лица мисля беше 8% върху раздадения дивидент. Капиталовата печалба не се облага. Хайде да видим сега Оран Гутан какво ще каже
                                Ами това е засега. Бъдете здрави и успех!
                                Keep walking ...

                                Коментар

                                Working...
                                X