IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Академия за инвестиции на looser

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Привет колеги,

Благодаря за мненията. Сега ми се струва, че имаме изгодни нива за покупка при ATERA и аз лично почвам да пълня джобовете.
    Скоро обаче идват и Адванс Екуити та трябва да остане и някой лев за тях

Бъдете здрави и успех!
    Keep walking ...

Коментар

• Te това увеличение не го ли планират чак към нова година да стане?

Коментар

• Аз пък си мисля, че точно увеличението на капитала е времето когато може да се спечели. Съжалявам, че не се включих в увеличението на БРЕФ, записах обаче малко евтини акциики от увеличението на ЕЛАРГ. Струва ми се, че Карол ще се погрижат и този път добре за акционерите си - последният път само от увеличението на капитала спечелих 11% от парите, които бях вложил в АТЕРА, и съм предоволен.
        Сега може и да има много мераклии да продават и под 1,40 но като чуят за увеличението всички ще поискат още няколко стотинки на акция, за да се разделят с тях, и може цената да достигне до 1,42-1,43 преди увеличението, ако емисионната цена при увеличението е 1,30

Коментар

• И аз мисля, че 1.40 е добро ниво за излизане. Осбено ако имате от бъдещите нови акци. В противен случай ви чака ново завъртане - увеличение на капитала и т.н. Вече го изпитах на гърба си. Задържаш доста пари за доста време.

Коментар

• Здравей, Looser

И аз мисля, че Карол ще се постараят да вдигне малко цената до следващото увеличение, което явно ще е доста скоро. Но не мисля, че ще стане над 1.40, има доста мераклии да продават. Горе долу така виждам нещата - при цена 1.40 се обявява следващо увеличение на емисионна цена 1.30, за да изглежда горе-долу привлекателно. След което пак се връщаме на 1.35. Аз лично не мисля да се хвърлям тук.

Коментар

• Привет

Хей, колеги, да ви кажа ми се привижда едно поскъпване на АТЕРА-та в не толкова далечното бъдеще Напоследък обаче все хубави неща ми се привиждат та ми е интересно вие на какво мнение сте?

Бъдете здрави и успех!
              Keep walking ...

Коментар

• Ако трябва да коментираме днешното поскъпване на БТК, тук вече бих се съгласил, че купувача се интересува от придобиване на значителен пакет акции, а не от надуване на цената. Това си личи и от дата и от часа, в който беше извършена тази операция.

Коментар

• Мисля, че няма смисъл повече да коментираме, защото няма как да преодолеем разликата между нас - ти виждаш, но аз не виждам никаква връзка между процеса на закупуване на земя, инвестиране на капитала и това, че някой е решил да изсипе някакви пари някъде.
                  За мен надуване на цената и купуване на добра цена са две напълно противоположни цели, които няма как да се постигнат едновременно, а ти твърдиш че може. /Няма да слагам удивителна, за да не повдига въпросителна./

Може да се предположи, че тази операция би се потретила, но моето мнение е по-скоро, че няма да се случи този месец, защото колкото по-очаквана е /а вече има доста очакващи подобно действие/, толкова повече пари ще струва това на изпълнителя, въпреки че ще може да си накупи на много по-добри цени

Коментар

• Привет,

Първоначално изпратено от La Costa
                    Моите виждания съм ги казал общо взето в написаното от мен до сега и като цяло се свеждат до това, че двете операции си бяха реализирани с мотиви, които нямат нищо общо с дружеството ЕЛАРГ и не могат да се правят изводи на тяхна база за търговията преди и след това!
                    Ако искаш да ги игнорираш давай. Аз обаче както и да го въртя не мога. На два пъти имаше възможност човек да направи много добра сделка използвайки тези операции. Това е, което аз търся - много добри сделки. За мотивите им каквото имах да казвам го казах. И ето ти и един извод на тяхна база за търговията след тях - "Възможно е операцията да се потрети в края на месеца!".

Става твърде голяма дискусия за нещо, което въобще не е толкова важно. Включих се, защото ценя твоето мнение и до сега често пъти си имал много верни прогнози, но в случая ме изненада с необосновано мнение. В случая отдавам неточността на твоята пристрасност и емоционална привързаност към тази позиция след като /както сам казваш/ си реализирал добри сделки, за което те поздравявам.
                    Кое по-точно е необосновано? И тази неточност, за която говориш не е ли точно разликата между моята и твоята преценка. Все ми се струва, че това различие има много имена но "неточност" пък точно ... хайде да уважаваме и чуждото мнение.

До колкото си спомням Адванс прехвърли на 13 март 500 хил акции с права, но ги прехвърли в блокова сделка, което няма нищо общо с въпросните две операции. Ако визираш продажбите на права на АТЕРА, които направи Адванс по-късно, това само доказва, че е по-изгодно да си купи човек права по-късно и това би направил всеки инвеститор като въпросният автор на двете операции, който желае да вкара както в случая към 700 хил по дадена позиция и гони максимална печалба. В случая обаче съвсем не става въпрос за това.
                    Визирах продажбите на права и примера беше да унагледи промяната на съотношението търсене/предлагане, а не да го сравнявам 1:1 с извършениете операции.
                    Не мисля, че е по-изгодно да си купи човек права и не мисля, че това би направил всеки инвеститор. Аз самият винаги съм предпочитал акциите пред правата и мога и да изкажа много доводи за това но няма да го направя сега. Предполагам много хора ще се съгласят с мен.

И въобще какво още има за дискутиране? Как може да се твърди, че една средна цена от 1,63 е обоснована, при положение, че търговията от доста време се движи около 1,45-1,47 и още доста време за напред ще продължи в този диапазон, а вероятно и правата ще бъдат на подобни цени? Все пак да не забравяме, че другото идентично на това дружество /АТЕРА/, което постига почти същите резултати от дейността си се търгува около 1,35-1,37 Това също ограничава възможностите за бърз растеж на цените на ЕЛАРГ в краткосрочен план!
                    За теб не е обоснована защото се интересуваш само от едната цел. Покупка на добра цена. Онези са гледали и за надуване на цената. Двете заедно, не поотделно! (не знам за кой път вече го пиша това)
                    Бърз растеж можем да видим в края на месеца. Това е едно от нещата, за които говоря. Ще ми е интересно да науча защо си сложил този удивителен знак накрая?
                    Аз лично мисля, че като цяло двете дружества ще имат положителна корелация но не винаги.

Приятна събота и неделя!
                    Благодаря Много приятна беше последната седмица.

Толкова от мен Бъди здрав и успех!

looser
                    Keep walking ...

Коментар

• все пак да не забравяме че бяха изкупени и други позиции на въпросната дата.а поръчка за 220К на 1.79 на BMREIT стоя до понеделник сутринта.

Коментар

• ...и да допълня,предвид интересния дебат,че анализирате цяла позиция по действията на един играч,чиито замисъл гадайте,макар и да е сгънал 350К акции...

Коментар

• Моите виждания съм ги казал общо взето в написаното от мен до сега и като цяло се свеждат до това, че двете операции си бяха реализирани с мотиви, които нямат нищо общо с дружеството ЕЛАРГ и не могат да се правят изводи на тяхна база за търговията преди и след това!

Става твърде голяма дискусия за нещо, което въобще не е толкова важно. Включих се, защото ценя твоето мнение и до сега често пъти си имал много верни прогнози, но в случая ме изненада с необосновано мнение. В случая отдавам неточността на твоята пристрасност и емоционална привързаност към тази позиция след като /както сам казваш/ си реализирал добри сделки, за което те поздравявам.

До колкото си спомням Адванс прехвърли на 13 март 500 хил акции с права, но ги прехвърли в блокова сделка, което няма нищо общо с въпросните две операции. Ако визираш продажбите на права на АТЕРА, които направи Адванс по-късно, това само доказва, че е по-изгодно да си купи човек права по-късно и това би направил всеки инвеститор като въпросният автор на двете операции, който желае да вкара както в случая към 700 хил по дадена позиция и гони максимална печалба. В случая обаче съвсем не става въпрос за това.

И въобще какво още има за дискутиране? Как може да се твърди, че една средна цена от 1,63 е обоснована, при положение, че търговията от доста време се движи около 1,45-1,47 и още доста време за напред ще продължи в този диапазон, а вероятно и правата ще бъдат на подобни цени? Все пак да не забравяме, че другото идентично на това дружество /АТЕРА/, което постига почти същите резултати от дейността си се търгува около 1,35-1,37 Това също ограничава възможностите за бърз растеж на цените на ЕЛАРГ в краткосрочен план!

Приятна събота и неделя!

Коментар

• А и още нещо Бъди така добър да споделиш и твоите мотиви за да мога и аз да те покритикувам малко

Успех!
                            Keep walking ...

Коментар

• Явно с теб ще си разцъкваме лафа докато стане време да тръгвам.

Изказаното от мен се базира на логиката. Цялостната ми представа за фондовия пазар се крепи на това, че в него участват мислещи хора, които действат логично. Без да се хваля ще отбележа, че досега по тази позиция досега правя много добри отигравания. Сигурно го знаеш защото и преди сме говорили.

Казваш "А и какво значение има тук дали ще запише новите акции или не? Нали и в двата случая те струват 1,25! Разликата е само в това дали сега ще купи на 1,45 или на 1,80!"

Ако си видял какво писах за АТЕРА-та трябва да се досещаш. Част от анализите ми се основават на отношението търсене/предлагане. Когато се купиха тези 350 000 акции аз директно ги отписах от количеството предлагане и ги вкарах в задължително записани акции. Просто е логично това за мен! Сега предлагането олекна с тези 350 000 акции и това няма как да не се отрази на цената.

Същото беше и при АТЕРА. Следих играта на АдвансИнвест като основен продавач и когато те продадоха каквото имаха да продават беше най-удачният момент да се влезе с покупка. Просто защото се промени предлагането и то със сериозно количество!

Надявам се сега да ти изглежда по-логично но и да не е здраве да е

Бъди здрав и успех!

looser
                              Keep walking ...

Коментар

• Първоначално изпратено от looser
                                Другото, което се опитах да кажа е, че с тези сделки малко или много се променя съотношението търсене/предлагане защото предполагам ще се съгласиш с мен, който купува на тези нива смята средната цена и със записването на новите акции.

С тази промяна дъното за мен вече е на 1,40 и не вярвам да видим по-ниски нива за дълго. Ще търся покупки малко над това ниво.
                                Отново не ми се вижда никак логично това, което пишеш, но ще се постарая да бъда съвсем кратък, че никак не ми се пише.
                                Това, че ти си правиш сметка колко ще струват правата и смяташ да си запишеш акциите, не означава, че и той действа с оглед записване на новите акции! А и какво значение има тук дали ще запише новите акции или не? Нали и в двата случая те струват 1,25! Разликата е само в това дали сега ще купи на 1,45 или на 1,80!
                                Видимо е, че за купувача няма значение и количеството акции, които купува, защото в единия случай купува доста по-малко, а при втората операция купува към 300 хил. Ясно е, че тук се цели единствено и само достигане на определена цена без оглед на това колко ще се спечели или загуби в бъдеще! Така че това не дава никаква база за анализи.

Иначе съм съгласен с тебе /но поради съвсем други мотиви/, че нива под 1,40 а дори и под 1,44 няма да видим повече.

Коментар

Working...
                                X