IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Академия за инвестиции на looser

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• looser, супер 'начин' си намерил , много ме кефиш, наистина ти завиждам като бях студент бригадите едва започваха да са популярни и не бях достатъчно ориентиран и сега съжалявам - за по човешката работа и добрата среда (срещу седенето пред компютър по 10 години докато си млад)
    за бакалавъра - споко, дърви им се повече на по-старото поколение и не им се оставяй да те хокат - ще завършиш , когато му дойде времето и има нужда от това...като не е казано дори че това ще е специалността която си започнал!

честит ти 24-Май и Кирилица където и да си !
    "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• На всеки пожелавам такава "студентска бригада".

Островът, на който се намирам е много популярна туристическа дестинация в САЩ. Много красиво, чисто и уредено място за живеене. Аз лично, въпреки че работя обичам да го разглеждам и като някакъв вид ваканция. Тук има много публични игрища за футбол, тенис на корт, баскетбол, волейбол, бейзбол и други. Има и зимна пързалка За някои се иска резервация но в повечето случаи само влизаш и почваш. Отделно уникалните гледки, парковете и плажовете. Местната управа се грижи всичко да е в перфектно състояние. Публично означава безплатно ако някой не е разбрал.

Към настоящия момент има около 100 българи. В пиковия сезон предполагам стават към 200-300. Повечето съм ги виждал а половината поне мисля, че ги познавам. Повечето са свежари. Сега карам и рейс та много рядко срещам някой непознат Често се събираме. Понякога като чуя навсякъде около мен българска реч си мисля, че сме си у дома и всички около нас са туристи

Голяма веселба пада. Много обичам и да пазарувам тук. Като има разпродажби значи наистина има. А какви магазини имат Миналата седмица потроших доста кинти за сноуборд екипировка ама на Burton и Quiksilver имаше 50% намаление. Поръчвам и на приятели, че то си е супер изгодно.

Изписах всичките тези неща за да се опитам да покажа част от моята гледна точка за "студентските бригади". Аз от доста време насам вече ходя там с работна виза, а не със студентска. Излиза ми безплатно просто. Заинтересованите да се поразтърсят ако ги интересува.

Сега ми се ще да покарам рейс в някой зимен курорт. Те дават безплатни карти за лифтовете за целия сезон Сам обаче не ми се занимава. Ако навия тайфата ще е супер.

Също така искам да кажа, че от 1999 съм студент и още не съм завършил бакалавър. Това е нещо, с което не се гордея и можеше да го избегна но и аз съм човек и нищо човешко не ми е чуждо. Нямам комплекси от това, въпреки усилията на някои хора Всеки си избира пътя сам и сам си носи отговорността.

Заплащането тук е досто добро и всяка година го увеличават. Не спирам да се оглеждам и за по-добри предложения но и сега ми е добре. На края на сезона винаги имам една добра сума за инвестиране.

Не казвам, че това е начина Казвам, че това е моят начин. Споделям го защото на някой може да му е полезно и за да се види, че и така може.

The choice is yours

Бъдете здрави и успех!
      Keep going ...

Коментар

• т.е. пак е на "студентска" бригада ?

шегичка... успех му пожелавам и да драсне някой ред да има занимавка за непросветените като мен [/img]
        We have no money, therefore we shall have to think...

Коментар

• Не е в България ....печели пари за инвестиции ...
          ( което разбира се не пречи да пише във форума )

Коментар

• Така ми се струва или занятията в академията са приключили? Гледам отдавна няма постинги от Mr.Profit ... А те определено са интересни, особенни като провокират дискусии
            We have no money, therefore we shall have to think...

Коментар

• Стоп на останалите 10к от 2.0030 на +1 пип.

Успех!
              Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr..
                Затварям 1/4 от позицията на 1.9968. Касирам печалба на 5к от 60 пипа.

Оставам с 15к продадени 2.0030. Слагам лимитирана поръчка купува на 5к на 1.9890.

Бъдете здрави и успех!
                Изпълнена лимитирана поръчка купува 5к на 1.9890. Касирам печалба 140 пипа на 5к. Оставам с 10к продадени 2.0030

Слагам нова лимитирана поръчка купува 5к на 1.9630.

Бъдете здрави и успех!
                Keep going ...

Коментар

• Пост от 17.01.2007

Първоначално изпратено от looser
                  ...
                  Прилагам техническа картина на ATERA.

Означените линии са нива на съпротива, като първите две (на 1.31 и 1.39) в недалечно бъдеще се надявам да станат подкрепи Последната съпротива (1,69) мисля ни дава възможен рейндж на акцията като ще се радвам ако не я минем то поне да я тестваме тази година. Последно време виждаме цена, която се задържа над 20 периодната движеща се средна, което ме кара да мисля, че това е началото на възходящ тренд. Очаквам този тренд да пробие съпротивите на 1.31 и 1.39, след което да консолидира.
                  ... [/img]
                  Мисля, че приключи първият неуспешен тест на 1.69 *. Сега очаквам ходене до ключовото ниво 1.50 или около него където да формираме долна граница на рейнжда, след което цената да остане в рамките на тази граница и 1.69 до започването на нов възходящ тренд генериран от положителни събития (новини, отчети и други) свързани с емисията. Като време очаквам траен и успешен пробив на 1.69 (да не паднем повече под тази стойност) през 2008 година.
                  Причина да мисля така е анализ базиран на техниката, малко фундамент и поглед върху работата на АДСИЦ-а.

Аз лично разтоварих около 30% в интервала 1.55-1.65 чрез обърнати пирамидални поръчки. Причина освен визирана възможност да купя по-евтино в даден период е и IPO-то на VTB. Сключих и репо сделка за да увелича моментният свободен капитал с идея да придобия търсеното количество при евентуално презаписване на емисията.

Към настоящия момент приемам анализа за реалистичен и всяко голямо отклонение на цената от него ще разглеждам като спекулативна възможност и/или жокери за настроенията на инвеститорите. В никакъв случай обаче общите продажби няма да надхвърлят 50% от това, което имам в дружеството.

* Не изключвам и пробив но според мен той ще е продължение на настоящото покачване, което според мен отчасти е спекулативно.

Толкова от мен

Бъдете здрави и успех!
                  Keep going ...

Коментар

• Затварям 1/4 от позицията на 1.9968. Касирам печалба на 5к от 60 пипа.

Оставам с 15к продадени 2.0030. Слагам лимитирана поръчка купува на 5к на 1.9890.

Бъдете здрави и успех!
                    Keep going ...

Коментар

Първоначално изпратено от Mr..
                      Пускам лимитира поръчка продава gbg/usd на 1.9930 10k

Бъдете здрави и успех!
                      Изпълнена! Стоп над 2.00. Успех!
                      Слагам още една поръчка продава 10к на 2.0130. Имам няколко изпълнени условия за временен връх и ще го търся около тези исторически нива. Едва ли ще го уцеля точно затова изграждам така позицията. Стоп на 203.30 или 204.30.

Бъдете здрави и успех!
                      След изпълнената поръчка на 2.0130 позицията е от 20к с цена 2.0030.

Успех!
                      Keep going ...

Коментар

Бъдете здрави и успех!
                        Слагам още една поръчка продава 10к на 2.0130. Имам няколко изпълнени условия за временен връх и ще го търся около тези исторически нива. Едва ли ще го уцеля точно затова изграждам така позицията. Стоп на 203.30 или 204.30.

Бъдете здрави и успех!
                        Keep going ...

Коментар

Бъдете здрави и успех!
                          Keep going ...

Коментар

• Пускам лимитира поръчка продава gbg/usd на 1.9930 10k

Бъдете здрави и успех!
                            Keep going ...

Коментар

Нов опит. sell gbp/usd 1.9680
                              Силен е паунда. Стоп на +1 пип.

Успех!
                              След стопа слагам и лимит на 1.9495

Бъдете здрави и успех!
                              Keep going ...

Коментар