IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

CFA и Инвестиционен консунтант

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• hehe...davam chastni uroci za opcii, derivati i finansov analiz...50BGN/chas...uspevaemosta e garantirana

Коментар

• ne tochno

brokera e 3 chasa
      inv. konsultant e 4 chasa

i dwata weche minaha

Коментар

• и двата изпита (за брокер и консултант) са с еднаква продължителност, савета ми е да запо4нете с задачите независимо отворени или затворени са те. Те дават повече точки;-))) освен това ако не можете да се справите с задача или тестови въпрос минавайте напред. мисля че задачите за консултант бяха окло 20 общо затворени и отворени (отворените дават пове4е то4ки) Теста се решава за около 2часа и нещо, ако добре се организирате-
        решава имам предвид по на4ина описан по горе от мен.
        останалия 4ас ще ви остане време за да се върнете и погледнете нерешените зада4и и тестови въпроси. и това че нормативната ще бъде обща за всички я прави по4ти не използваема защото докато отидете до ректорите и намерите това което ви интересува губете много ценно време, а не си струва за една или две то4ки освен ако нямате много време за пилеене де ;-)))
        хайде със Здраве;-))

Коментар

• Изпитът

Хм, сега говорих със секретарката на Милчо Стоименов, която ми заяви че изпита бил 3 часа...
          А това за затворените задачи е доста важно.
          Иначе и аз съм на мнение, че човек докато е свеж трябва да реши задачите за повече точки, пък след тва да отговаря на затворените въпроси от теста. Или поне аз така смятам да постъпя.
          Наистина всички практически съвети за изпита ще са от полза за доста хора. Защото ние не сме преки конкуренти в момента, казано е - 70% някъде успеваемост и изкарваш, така че не бъдете егоисти )
          Лека

Коментар

• Можело, а...

Благодаря на всички дали препоръки и насоки... Още такива ще бъдат високо оценени, не само от мен предполагам...

Успех на изпита

Коментар

• Съвет - прегледайте за 10 минути набързо въпросите и задачите. Дайте веднага отговори на въпросите които знаете. решете задачите за които сте сигурни. След това се насочете към задачите, които дават най-много точки - докато сте още свежи.

Коментар

• Изпита е 4 часа
                обаче не е вярно 4е трябва да посо4иш само верния отговор!!
                трябва да имаш някакво схемати4но решение на черновата, но за ваша сигурност когато влезете в залата преди да запо4не изпита питайте Стоименов той ще ви даде и най-точно необходимата информация;-))
                Хайде много успех на вси4ки колеги;-))

Коментар

• Изпитът за консултанти преди беше 4 часа. Теоретичната част даваше 30% от точките, практичната - задачи даваше 70%. За да изкараш изпита ти трябват минимум 70% точки. При закритите има четири отговора, но ако ги видите, ще разберете, че при някои задачи (с доходност на облигации) отговорите са толкова близки, че трябва да си решавате задачите.

Коментар

• Инвестиционен консултант

Мерси много beta181 )
                    Последно - аз знам, че изпитът е 4 часа, някой да има друго инфо...
                    Успех и от мен на всички, които ще се явяват в неделя

Коментар

• Re: За задачите на изпита

Първоначално изпратено от Ivan Stoyanov
                      Хора, да питам следното:
                      Имате ли идея задачите на изпита за инвестиционен консултант, които са затворени (т.е. имат примерно 4 дадени отговора) трябва ли да се решават или само се посочва един от дадените варианти?
                      Thanks
                      закритите....посочваш само верния според теб отговор без допълнителни писаници...
                      успех на всички кандидати

Коментар

• За задачите на изпита

Хора, да питам следното:
                        Имате ли идея задачите на изпита за инвестиционен консултант, които са затворени (т.е. имат примерно 4 дадени отговора) трябва ли да се решават или само се посочва един от дадените варианти?
                        Thanks

Коментар

• Re: Като съвет.... вурху кой раздел от метериала да се небле

Първоначално изпратено от beta181
                          Колеги,
                          Бихте ли споделили какво се е падало предни години на изпитите за инв. консултанти!?Върху кой дял от материята да се набляга и ако може с повече подробности pls?

Макроикономика
                          Порфейли
                          Облигации
                          Акции
                          Опции
                          Отчети и финанс. отнош.
                          БГ законодателство в раздела за ИП, БФБ, КФН, ИД, УД?

Хубаво е да имат от комисията примерни тестове или даже въпроси от минали години, както го има на cfainstitue.org,..., но изглежда ги мързи да мислят нови задачи и въпроси или пък целта е да се посещава курса към унсс(цена 700лв)

Благодаря ви предварително,
                          А на тези които им предстои изпит, УСПЕХ!!!
                          P.S. Ако може и тези които доскоро бяха на курс към УНСС да споделят впечатления и дадат насоки.....
                          Никой ли няма желание да помогне?...

Коментар

• Това е друго вече

Коментар

• Колеги в закона съвсем ясно е написано, че за да бъдете допуснати до изпит за ИК е необходимо да имате завършено висше образувание /без да се уточнява какво и каква степен/!!!

Коментар

• ОК, мерси.

Коментар

Working...
                                X