Първоначално изпратено от Powell Overwhelming
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко да бъдат джобните на ученик?
Collapse
X
-
Като ученик получавах по 50 ст. на ден, след това мизата се вдигна на лев, а накрая (някъде към 8-9 клас) стана на 2 лв. и си остана закотвена там. От една страна, парите далеч не винаги бяха достатъчни, но пък от друга се научих да ги пестя и ценя повече, което в настоящия момент доста ми помага.
Дали имам пари да си купя апартамент? Съвсем не, но и дотам ще стигна... Иначе някой ден като имам деца, може би бих приложил немската таблица, която беше дадена в началото на темата - изглежда ми разумна. Това или бюджетът да се дава за цяла седмица напред, а пък той/тя да си се разпореждат с него както намерят за добре (вече като са поотраснали, разбира се).
Цигарите, алкохола и други юношески провинения няма да коментирам, защото те опират главно до качеството на възпитанието вкъщи. Разбира се, има го и "peer pressure" моментът, но пък примерно аз никога не съм пробвал разни там бонбони, прахчета и подобни "стимуланти", а се е случвало връстници да ми предлагат неведнъж, така че нещата са доста относителни.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Да да много са заможни.Селена да не се лъжем.не отричам че има и заможни но те са по малко от процент.Масата са си папурковци отскъде.И зависи какво разбираш под заможен.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Милионери е пресилено заможни са кадърните. И в чужбина и у нас.
Коментар
-
Не необходимо всичко да се преживее лично...Разумният човек се учи от грешйуте на деугите не от само от собствените...Само не ми казвай че по чужбина всички българи са милионери.
- 2 Харесвания
Коментар
-
А другите не ги познаваш. Не ти ли се трува, че е леко самонадеяно да оценяваш нещо, което не си изживял лично?
- 1 like
Коментар
-
Слава на Бога не съм бил.Ма около мен пълно с такива.Не само нямат половин милион ми нищо нямат
- 1 like
Коментар
-
Ти кога точно си бил в чужбина за година бачкане?
Коментар
-
И в София да работиш и на гарата да спиш няма спестяване на толкова пари.В чужбина да не говорим..
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнениеИ в София да работиш и на гарата да спиш няма спестяване на толкова пари.В чужбина да не говорим..
- 1 like
Коментар
-
А какво ти пречи да поработиш в София или извън България и да ги събереш великите пари? Всичките ми братовчеди това направиха и сега са с апарти в София.
Пеше, по-гъвкаво мислене си требе. Ето как ги събираш тези 500.000 в днешно време. Еле пък младоците сега с биткоините какви гимнастики правят…
Айде куртулисай са най-подир. Къде си тръгнал да спориш с адвокатка
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Тая схема вървеше преди 10-20г - когато изкарваха по 1к€ и имотите бяха по 20-30к. Сега изкарват макс 2к€ а имотите са по 200-300к. Или вместо 3-5 години добре платена работа трябват 20-30 години или ЦЯЛ живот.
Дали си струва цял живот да се трепеш за 4 МУХЛЯСАЛИ стени?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Тая схема вървеше преди 10-20г - когато изкарваха по 1к€ и имотите бяха по 20-30к. Сега изкарват макс 2к€ а имотите са по 200-300к. Или вместо 3-5 години добре платена работа трябват 20-30 години или ЦЯЛ живот.
Дали си струва цял живот да се трепеш за 4 МУХЛЯСАЛИ стени?
Кога почнах да се правя на студент 2005-та някъде, половин година бачках шофьор-склададжия почти на минимална и естествено с фалшив договор. Собственичката - неработила и ден през живота си, стара мома, турната от родата за шефче, за да не се депресира вкъщи. От скука идваше в склада да ни занимаваше с "проблемите си". Едната зима ни обясняваше над час, кас не може да разбере хората, които пестят от отопление. На мене ми го обясняваше, който работех на минимална, който два три пъти поне заспивах на волана от умора и който не можеше да си вземе болничен заради менте договора.
Тази мома в момента е още по-напред. Фирмата още работи на загуба, никога не е била на печалба, ама част от родата влезе в криминалните хроники и собствеността още повече се концентрира. Даже си взе мъж, осиновила е дете (бяло! Опитайте и вие да осиновите бяло нормално дете, да видите как $тава). Сигурен съм, че подхожда отговорно с джобните и обяснява как с образование и труд ще успее в живота. Те Дилян на 20 години беше в борда на компания с активи за десетки милиони.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар