IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя акция е подценена,надценена или реално оценена

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Year Sales
    2002 34898
    2003 27368
    2004 28499
    2005(q3) 27934

Е със сигурност ще надминат 2003 и 2004 за 4q, но за сега под тях. Обърни внимание на Net Profit Margin-а той е от ключово значение.

Коментар

• Ами продажбите имат значителен ръст, а не спад.

Коментар

• Не претендирам на за ичерпателност просто нахвърлях някой неща. А какво по-точно имаш в предвид под
        продажбите си в сериозна грешка
        ?

Коментар

• По отношение на продажбите си в сериозна грешка, а по отношение на активите е добре да кажеш откъде нарастват. Иначе показателите ти не ми се изчисляват сега, гледам, че РОЕ смяташ, дано този път си го сметнал верно.

Коментар

• Според мен силно подценено е ПОЛИМ. Ще се опитам да бъда по-точен, като дам и малко цифри. Към 3q При цена (5.50):
            Bv = 13,97
            P/Bv=0,39
            P/E =5,57
            EPS =0,98
            ROE= 7%
            Големият въпрос, който наистина е важен от каде идват нетните печалби тази година, когато през миналите години те са плачебни. Тези печалби идват не от увеличаване на продажбите(В сравнение с минали години те дори спадат), а от значително подобрение на net profit margin-a. (Друг е въпросът каде са отивали парите, които са били печелени през миналите години)
            В дългосрочна перспектива ПОЛИМ седи стабилно. Показателя за обща ликвидност(Working Capital ratio) е 4,02 Net Working Capital е 22719. От друга страна Total Debt/Equity ratio е 10%. Активите на предприятиято нарастват с всяка изминала година, като за 3q 2005 те са 82472 при база 2002 г. 63753. Също така имаме и константно намаление на пасивите за периода 2002-2005.
            Моето мнение е, имаме едно печелившо предприятие, с много потенциал за развитие.

Коментар

• BSE broker,

и аз се чудя как ги определяш кои са надценени и кои подценени(по какви критерии, че на мен малко ми бяга)?

Коментар

• ... и изобщо в сферата на туризмът няма по-добри дружества от:
                1. Албена
                2. Пампорово.

Да.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Защото има разходи, Брокеров. Дружеството пазарува активи. Действа като добър играч на Монополи.

Коментар

• Брокерче ще ни обясниш ли защо посочините от теб акции са подценени или надценени?

Коментар

• Надценени - IHLBL, ALB, KREM и DOVUHL

Подценени - BIOV, ODES и CENHL

Напълно съм съгласен само в подценените сложи и BTC
                      МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Надценени - IHLBL, ALB, KREM и DOVUHL

Подценени - BIOV, ODES и CENHL

Коментар

• Коя акция е подценена,надценена или реално оценена

Като гледам сега върви към върха.

Коментар

Къде е печалбата на Албена а? Q1 няма печалба щото няма туристи през зимата. А сега като има туристи що нема печалба? Отива си в дерето този курорт и това е.

Коментар

Слушай и Брокеров, който смята че Албена на 70 и М+С на 120 са скъпи, слушай и сестричката, дето печели пари за гжръмко провалящите се свои експерименти на борсата на пиацата пред Централна гара.
                              Иначе смятам че посочените от теб цени са реални, ако се вземат предвид и перспективите за развитие пред Албена.

Коментар

Да, правилно, не ме питай мене и не ме слушай - слушай Великият Голям Инвеститор - той ще те посъветва да му станеш ортак в Химко и в Петрол и в Кремиковци, та след година и половина да ти се иска да го намериш и да му разрежеш гърлото и да сложиш край на животът си след това.
                                Аз съм пълна нула, защото имам глупостта да инвестирам в най-добре развиващите се, най-добре печелещите, най-конкурентноспособните и най-перспективните публични дружества в България. Истината е в разрушеното Химко, което ще печели милиарди, превръщайки се в киностудия за заснемане на историко-икономически трилъри. Истината тоже е и в Кремиковци, дето не може да си плаща тока и чака некъв циганин като месия, за да оцелее. Сега осъзнавам всичко това и не ми се живее. :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Коментар

Working...
                                X