Аз ги писах в същото приложение, ама като доход от чуждестранно лице. Тва с кодовете само за български. Майната му, каквото - такова. Ако имат грижи - да ми дЗвъннат
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Декларации на физически лица за 2018 г
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеВ кое приложение навряхте доходите от IUVO?- Облагаема лихва за 2018: xxxx лв.
Тази сума се обявява в "Приложение № 6", Част IIІ, № 4 на годишната данъчна декларация. Кодът на дохода е: 603. - Облагаеми капиталови печалби за 2018: xxxx лв
Коментар
- Облагаема лихва за 2018: xxxx лв.
-
Декларации на физически лица за 2018 г
До физическите лица, които подават годинишни данъчни декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ за лични доходи и имат проблем с попълване на платежните, пиша общ пост, понеже ме заляхте на ЛС със странни въпроси, касаещи онлайн банкиране Пък аз не съм банков експерт и не познавам всички он-лайн банкирания в България
Значи
1) Избирате от банкирането си, каквото и да е то , не кредитен превод, ами плащане към бюджета Това платежно изглежда по малко по-различен начин и в някои банкирания логиката му е, че не можете да продължите с попълването, ако прескочите поле. За това попъвате всички полета хронологично ( едно след друго) , а не избирателно!
2) След като вече сте избрали плащане към бюджета, трябва да попълните получателя. Как се определя той ? Това е териториалната дирекция на НАП по вашето местоживеене, или казано простичко по лична карта. Гледате кварталът ви в кой район се пада и си търсите офиса на НАП на този линк: https://nap.bg/page?id=546
Ако линкът не се отваря, трябва да напишеше в гугъл "Списък с офисите на НАП ". И така, ако живеете в лагера или в Крива река, посочвате на получател ТД на НАП София- Красно село. Ако живеете в район Витоша, Овча купел и Банкя, посочвате за получател ТД на НАП София- офис Витоша. За ваше удобство под всеки офис е написано кои райони обслужва.
3)Банкова смета! Всеки офис на НАП си има собствена сметка. Списъкът със сметките е на сайта на НАП ей тук: https://nap.bg/page?id=313
н линка в най- дясната колконка , 10-тия ред от горе надолу. Като кликнете, се сваля един екселски файл с изброени офисите на НАП, техните адреси и банкови сметки. Прилагам картинка в коментарите.
4) След като напишете получателя , продължавате към лседващото поле, което и да е то. Най-често в он-лайн банкиранията излиза полето с кода на плащането. Ако декларирате данъци, по всяка вероятност кода ви е 11 00 00. И ще се покаже в падащото меню. Това няма да стане, ако предварително не сте попълнили офиса на НАП и техния IBAN. Можете да прочетете за кодовете, тук:https://nap.bg/page?id=313
в дясната колонка, деветия ред. Отново се сваля екселски файл. , на който ще приложа скрийншот в коментарите.
5) основание- пишете си данък ддфл за 2018 година съгласно декларация.
6) още пояснения- ако не ви стигне мястото, може текста от точка 5 да го пренесете и тук ,
7) Задължено лице- вашите 3 имена и ЕГН
8) Вид документ- 9 (други)
9) период- от 01. 01. до 31. 12 . 2018 г
10) Дата на документа- днешна.
Ами дано да е полезно
Успех
Тагове: Отмаркиране на всички
- 1 like
Коментар