Първоначално изпратено от Venirelita
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задачи по Международни финанси.Моля за съдействие!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Venirelita Разгледай мнениеИмам една молба към вас! Бихте ли ми дали разяснение по тази задача,или Моля Ви да използвате дадените стойности,за да получа правилният отговор! МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ!
Да се определи при какъв валутен курс за продажба на щатски долари британска банка ще реализира положителен финансов резултат в размер на: 100000 USD, при положение, че са налице следните изходни условия: a) закупена чужда валута - 10000000 USD; b) курс на закупуване на чуждата валута - 1,3000 USD/GBP.
- 1 like
Коментар
-
Имам една молба към вас! Бихте ли ми дали разяснение по тази задача,или Моля Ви да използвате дадените стойности,за да получа правилният отговор! МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ!
Да се определи при какъв валутен курс за продажба на щатски долари британска банка ще реализира положителен финансов резултат в размер на: 100000 USD, при положение, че са налице следните изходни условия: a) закупена чужда валута - 10000000 USD; b) курс на закупуване на чуждата валута - 1,3000 USD/GBP.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Venirelita Разгледай мнение
1.Намерете салдото по платежния баланс в млн. USD, при положение, че по основните аналитични валутни баланси - Външнотърговски баланс (ВТБ), Баланс на услугите (БУ), Баланс на движението на инвестициите и кредитите (БДИК) и Баланс на доходите от задгранични инвестиции (БДЗИ) - се реализират следните експортни и импортни операции: ВТБ Експорт: 2000 , Импорт: 3500 ; БУ Експорт: 3005 , Импорт: 2001 ; БДИК Експорт: 600 , Импорт: 1200 ; БДЗИ Експорт: 1400 , Импорт: 800Last edited by Специалист по всичко; 03.04.2019, 16:29.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Venirelita Разгледай мнениеЗнам,че със сигурност съм вече нахална...но ми останаха тези 2 задачи за решаване.В учебника за жалост го няма начина на решение,и аз съм като в небрано лозе.
Уникален учебник.Last edited by Kildirim_Bei; 03.04.2019, 16:09.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнениеОтговора на втора задача е -11 817.06 USD.
Това е месечната вноска по анюитета. Формула:
Ако К е заетата сума, р е лихвеният процент, n е броят на периодите на олихвяване и V е погасителната вноска, погасителната вноска се пресмята по формулата:
Лихвения процент в случая го делиш на 12, защото е годишен в условието, а вноските са месечни.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Venirelita Разгледай мнениеКак ми се иска да видя истинските ви лица,прекрасни хора! Да изпия с вас по едно кафе.Ще се радвам да се запозная с такива умни хора...но най-вече хора,защото в днешно време е много трудно да срещнеш хора! А,вие за мен сте човечни и добри хора в този студен и злобен свят,в който живеем! Останете си със здраве! Благодаря Ви за задачите! Много ми помогнахте!
По- правилно според мен е сама да решите зедечите и да помолите тук за проверка и поправка ако се налага...Location: Terminal Island
Institution: FBI Correctional Facility
Jurisdiction: Unknown
- 10 Харесвания
Коментар
-
Как ми се иска да видя истинските ви лица,прекрасни хора! Да изпия с вас по едно кафе.Ще се радвам да се запозная с такива умни хора...но най-вече хора,защото в днешно време е много трудно да срещнеш хора! А,вие за мен сте човечни и добри хора в този студен и злобен свят,в който живеем! Останете си със здраве! Благодаря Ви за задачите! Много ми помогнахте!
- 1 like
Коментар
-
Отговора на втора задача е -11 817.06 USD.
Това е месечната вноска по анюитета. Формула:
Ако К е заетата сума, р е лихвеният процент, n е броят на периодите на олихвяване и V е погасителната вноска, погасителната вноска се пресмята по формулата:
Лихвения процент в случая го делиш на 12, защото е годишен в условието, а вноските са месечни.Last edited by Kildirim_Bei; 03.04.2019, 11:57.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Venirelita Разгледай мнениеЗнам,че със сигурност съм вече нахална...но ми останаха тези 2 задачи за решаване.В учебника за жалост го няма начина на решение,и аз съм като в небрано лозе.Ще Ви бъда отново благодарна,ако и този път ми подадете ръка.Благодарение на Вас, придобих представа какво се случва в задачите и откъде тръгват нещата,докато не се стигне до правилният отговор! Наистина,много се радвам,че има такива добри хора,които макар и да не ме познават ми помагат! Бъдете жив и здрав!
1.Намерете салдото по платежния баланс в млн. USD, при положение, че по основните аналитични валутни баланси - Външнотърговски баланс (ВТБ), Баланс на услугите (БУ), Баланс на движението на инвестициите и кредитите (БДИК) и Баланс на доходите от задгранични инвестиции (БДЗИ) - се реализират следните експортни и импортни операции: ВТБ Експорт: 2000 , Импорт: 3500 ; БУ Експорт: 3005 , Импорт: 2001 ; БДИК Експорт: 600 , Импорт: 1200 ; БДЗИ Експорт: 1400 , Импорт: 800
2. Да се определи размерът на анюитета по валутен заем, отпуснат при следните условия: размер на заема: 100000 USD; годишен лихвен процент - 15% ; брой погасителни плащания (n) - 9 ; константен период за единица погасително плащане в месеци 1,0000 .
- 1 like
Коментар
-
Знам,че със сигурност съм вече нахална...но ми останаха тези 2 задачи за решаване.В учебника за жалост го няма начина на решение,и аз съм като в небрано лозе.Ще Ви бъда отново благодарна,ако и този път ми подадете ръка.Благодарение на Вас, придобих представа какво се случва в задачите и откъде тръгват нещата,докато не се стигне до правилният отговор! Наистина,много се радвам,че има такива добри хора,които макар и да не ме познават ми помагат! Бъдете жив и здрав!
1.Намерете салдото по платежния баланс в млн. USD, при положение, че по основните аналитични валутни баланси - Външнотърговски баланс (ВТБ), Баланс на услугите (БУ), Баланс на движението на инвестициите и кредитите (БДИК) и Баланс на доходите от задгранични инвестиции (БДЗИ) - се реализират следните експортни и импортни операции: ВТБ Експорт: 2000 , Импорт: 3500 ; БУ Експорт: 3005 , Импорт: 2001 ; БДИК Експорт: 600 , Импорт: 1200 ; БДЗИ Експорт: 1400 , Импорт: 800
2. Да се определи размерът на анюитета по валутен заем, отпуснат при следните условия: размер на заема: 100000 USD; годишен лихвен процент - 15% ; брой погасителни плащания (n) - 9 ; константен период за единица погасително плащане в месеци 1,0000 .
Коментар
Коментар