Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да се подготвим за следващата криза
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
На златото трябва поне 10 пъти да му скочи цената само да покрие шумата, дето се крие под понятията М0 и М1.
Кеша + разплащателните сметки са това. Ако включим и депозитите, става майка плаче, грамофон свири.
Ако върнем златния стандарт сега, шумата трябва да се намали поне 50 пъти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
На този въпрос нямам отговор, защото съм далеч от сферата на финансите. Ще ти кажа обаче, кои според мен ще оцелеят след криза.- тези, които умеят да рискуват и не страдат от морални скрупули да нарушават правилата.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Ти го каза, Пилате . И сребро.
Кеша + разплащателните сметки са това. Ако включим и депозитите, става майка плаче, грамофон свири.
Ако върнем златния стандарт сега, шумата трябва да се намали поне 50 пъти.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
На някои хора доста им помогна. А на тези, които нямаха, така дръпнаха назад, че още не могат да се опомнят.
П.П. Сал за протокола - така и не се научих да впрягам кон в каруца. Юзда и седло, ако се напъна, може да се справя
Е са що се опитваш да ме умориш от смех, да не моем да заспим ли.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
И опираме до въпроса-КОИ ПАРИ ЩЕ ОЦЕЛЕЯТ СЛЕД ТАЗИ КРИЗА?Кои пари ще изчезнат?Кои стоки и групи стоки ще са от жизненоважно значение?Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнениеТемата се появи точно на време.
DAX на границата на мечи пазар . В корекция от година спад от 20 процента . При софикса същата работа. Протести в Париж и до скоро тук. Усещане за несигурност. По време на по - дълбоки корекции , негативни обществени настроения.. Усещане за неизбежност
Лична прогноза темата ще е водеща докато има несигурност в обществото. Очаквам още един етап на експанзия и изстрелване на индексите от пролетта и темата естествено ще замре.
Коментар
-
Темата се появи точно на време.
DAX на границата на мечи пазар . В корекция от година спад от 20 процента . При софикса същата работа. Протести в Париж и до скоро тук. Усещане за несигурност. По време на по - дълбоки корекции , негативни обществени настроения.. Усещане за неизбежност
Лична прогноза темата ще е водеща докато има несигурност в обществото. Очаквам още един етап на експанзия и изстрелване на индексите от пролетта и темата естествено ще замре.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Лека корекцийка само: ЗАПАДНАТА средна класа.
Коментар
-
Основния въпрос според мен е разрушаването на консуматорския модел........Елита ще иска да си остане елит но масите ще трябва да заживеят в една нова реалност...........да кажем средния французин ще живее с 300 евро на месец..........За тази цел трябва да се утилизира богатството в ръцете на средната класа .Дайте да помислим логично.Кой клас активи последните 5-6 годи не расте..........при целия ръст в цените на акции недвижима собственост......земеделска земя......и т.н.Какво няма и рядко притежава средната класа?Кои актив елита натрупва .......А много рядко се споменава и коментира........При отговор на тези въпроси ще разберем и кои ще бъдат парите след кризата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Примерно лева от зимата на 97 , много не им помогна на хората да се приспособят. Пак слагаш каруцата пред коня.
П.П. Сал за протокола - така и не се научих да впрягам кон в каруца. Юзда и седло, ако се напъна, може да се справяПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Основния въпрос според мен е разрушаването на консуматорския модел........Елита ще иска да си остане елит но масите ще трябва да заживеят в една нова реалност...........да кажем средния французин ще живее с 300 евро на месец..........За тази цел трябва да се утилизира богатството в ръцете на средната класа .Дайте да помислим логично.Кой клас активи последните 5-6 годи не расте..........при целия ръст в цените на акции недвижима собственост......земеделска земя......и т.н.Какво няма и рядко притежава средната класа?Кои актив елита натрупва .......А много рядко се споменава и коментира........При отговор на тези въпроси ще разберем и кои ще бъдат парите след кризата.
Не ме разсмивай,моля те !!!Last edited by Dury; 09.12.2018, 00:15.
Коментар
-
Същото казва един уважаван от мен испански икономист. Сантияго Ниньо Бесера. Това е така. Обаче, трябва да знаем и кога да спрем и да си озаптим лакомията. Според мен човечеството е на прага на много голям морален и технически скок.
Ако успее да се справи с тази криза, преминаваме в света на научната фантастика.
Ако не успее, се връщаме или във феодализма или директно в каменната ера.
Средствата за преминаване в "света на научната фантастика" /откъм блага, които създават условия за живот/ - винаги са били крайно оскъдни, освен, ако нямаш предвид военните технологии - които от своя страна - наистина ни връщат директно в каменната ера, че дори и доста преди нея...
Горното произлиза и е типично за "лакомията" по отношение на суровини и пазари, т.е. - определящ е стремежът за световното господство върху ресурсите на планетата.
Въпросът е, дали сме способни да унищожим планетата, ако не разполагаме с всички ресурси - накуп, съзнавайки, че и други се възползват от тях...
Това е причината - отново и отново да се увеличават военни бюджети и светът на научната фантастика, който бленуваме цял живот - да чезне на хоризонта..., а когато достигнем И ТОЯ хоризонт - да установим, че бленуваният /откъм блага и фантастикИ/... се губи напред - с още няколко недостижими хоризонти...
И почваме философски да разсъждаваме, доколко /аджеба/ животът е безкраен...
Коментар
-
Бате Пешо не можете да го стигнете в подготовката за кризата.
Само не знам дали е предвидил карабина с оптика като крайна мярка за защита на имота и двора от натрапници.
Селена намекна, че е фенка на жълтия метал. 5000 години служи безотказно като съхранение на стойност, и ако се търгуваше само спот с физическа доставка, нямаше да има кой да си играе с цената му. И там седят в Лондон едни чичковци н една стая с годишни уискита и скъпи пури в ръка, и казват всеки ден кво става с цената (по примера на Hermes73 с ФЕДа)Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 1 like
Коментар
Коментар