IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да се подготвим за следващата криза

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • От вчера се чудя къде четох един анализ и не мога да се сетя.Дори не помня и на какъв език го четох.Днес намерих случайно това и много прилича на него.
    Ето какво смятам,че се случва в момента у нас и в Европа.

    " - На Запад, в НАТО все повече говорят за агресивното поведение на Кремъл. Но заслужава ли си на Запад да се страхуват за сигурността си на своя територия, или историята на Скрипал е по-скоро изолиран случай?

    - Западът трябва да разбере, че това е само началото. Ако наистина тръгнем към голяма война, тогава тези операции ще станат масови. Те ще започнат да отравят, да убиват западни лидери, просто политици, ръководители на партии, задължително управляващи, членове на парламента, военни, представители на художествената интелигенция, изобщо всички известни хора. Това е, което е планирано от дълго време, от десетилетия. За тази цел бяха създадени бригадите на ГРУ към Генералния щаб. Това са диверсанти. Когато в първата чеченска война ги изпратиха в битка, те бяха ужасени. Командирите на тези бригади ми се оплакаха: "Какво правят с нас ?! Хвърлиха ни да се бием с чеченците! Ние не сме бойци, нашият бизнес е в тила на врага - да вземаме заложници, да разпитваме, да убиваме пленници." Те извършват терористични актове - като във филмите за войната: експлозии на железопътни линии, отравяне на водопроводи.
    Главен критерий да започне тяхното използване е рязкото намаляване на дипломатическия персонал в посолствата. Това е възможно, тъй като Съединените щати ще намалят рязко руското дипломатическо присъствие през декември, което се дължи на делото Скрипал. Ако това се случи, това означава, че броят на разузнавателните служители, които работят в посолството под прикритие, ще се приберат у дома и мястото им ще бъде заето от "спящите" агенти. Точно когато няма дипломати и войната още не е започнала, идва "специален" период. Тогава "спящите" агенти започват да командват диверсантите, чиято задача е политическа дестабилизация. Няма значение кой да се убие. Важно е западното общество да се паникьоса, да загуби способността си да устои, когато руските танкове тръгнат напред."

    https://www.faktor.bg/bg/articles/mn...xcqiLWmaSI1Jlg

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
      troika, не си ме разбрал правилно.
      Разбрал съм те, по подобен начин мисля и аз, не ти противореча. Поддържам мнението ти. Фактите за златото са такива но всеки може да си ги тълкува както иска.
      Благодаря за допълнително инфо.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
        Не виждам, защо трябва да отричам, че имам допирни точки с "характеристиките" на "групата"! Аз, с допирните точки, мога открито да заявя: имам отрицателни качества, няма да се спогодите с мен! Аз съм този, с отрицателните качества! Не бих желал да ви навредя, затова се дистанцирайте от мен!

        Интересно е обаче твърдението, при което социопатите са хора без съвест, защото: "Емпатията и съвестта са предимства за оцеляване, защото позволяват на хората да работят заедно...." Щом хората /в лицето на друг човек, независимо кой е той/ - са уверени в онова, което казва писаното слово - ТЕЗИ хора вече имат формулата за щастливото оцеляване... Какво по-добро от това?

        Тезата за вълкът не ми е чужда. От днес ще свързвам вълкът със социопатите. Това го е казал съвсем отговорно НЕсоциопат... /очертава се нова НЕлека вечер в размислите на социопата-вълк.../

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

          Франция е била доста добре икономически в годините преди революцията. Но с помощта на външни сили и вътрешни подкупни фактори е лесно да се срине икономиката. Така е станало (Англия, Прусия, Австрия са били срещу Франция).
          Интересното е, че един просветен владетел може да направи много повече от една революция за народа си. Примери много - още от Римската империя нататък. Но няма гаранция, че следващият ще е такъв да надгражда. То и при демокрацията е същото.
          Това е и моята идея за днешното състояние и днешната криза ! /препинателен знак/ и /усмивка/


          Коментар


          • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

            Значи е време да се измени мисленето на елитите и формирането на нови ценностни системи. Съвременните западни елити са се самозабравили и са изоставили основната си функция да водят народа и да се грижат за него.

            Понеже виждам, че си фен на исторически примери, посочи разликата между английската и френската революция.
            От другата тема за имотите (цитирам те):
            "...Когато клъцват главицата на Антоанета, французите са в окаяно състояние, а тя ги праща да ядат пасти.

            В една друга тема попитах май тебе те попитах за разликите между френската и английската революции. Англичаните за разлика от французите имат момент на отстъпки и момент на ясна представа, че работникът или слугата Джон трябва да има достатъчно ресурс, за да се възпроизведе. Те се реформират. Нещо, което французите пропускат."


            Английската и Френската революция имат повече прилики, отколкото разлики (примерно причината е напрежение между краля и парламента, период на продължителност, връщане към старата форма на власт с начало на прехода към конституционна монархия).

            Разликата е само в причините за напрежение. Чарлз I е наложил данъци само за да напълни хазната си, а 10 години преди Френската революция Луи XVI е започнал да провежда политики, облекчаващи народа и натоварващи аристокрацията. И е отнел привилегиите на аристократите САМО те да заемат различни служби, т.е. открил е пътя на образовани представители на народа, без значение от произхода, да участват във френската администрация. Оттам идва патакламата във Франция. Франция е била доста добре икономически в годините преди революцията. Но с помощта на външни сили и вътрешни подкупни фактори е лесно да се срине икономиката. Така е станало (Англия, Прусия, Австрия са били срещу Франция).
            Интересното е, че един просветен владетел може да направи много повече за народа си, отколкото една революция би могла. Примери много - още от Римската империя нататък. Но няма гаранция, че следващият ще е такъв да надгражда. То и при демокрацията е същото.
            Last edited by Kildirim_Bei; 09.12.2018, 13:17.
            Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
            ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

            Коментар


            • Много хубав и във връзка с темата епизод 3 сезон13 на South Park. Изгледайте го, ако имате търпение

              http://southpark.cc.com/full-episode...&sort=!airdate

              Коментар


              • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
                С други думи: ако монологът му е приличал на техният диалог, той би си бил самодостатъчен... Кога един диалог може да бъде отъждествен с монолог? Със сигурност - не и този диалог, между две дами, всяка от които е индивидуалност! А, ако монологът е на мъж?...
                Интересна гледна точка. Изниква въпросът, дали във всички останали случаи /и конфигурации/ - винаги му е била необходима компания?
                /не се очертава лека вечер... , може би - не точно за сега.../
                http://www.alt-market.com/articles/3...ge-in-survival

                Коментар


                • troika, не си ме разбрал правилно. Не съм против.
                  Цитирах факти, тъй като златото в момента може да се измерва само в пари (сметките ми са правени в долари).
                  А цената на златото е по-строго контролирана и от цената на петрола. А се контролира, защото над 90% от търговията се извършва с т.нар. "хартиено злато" - разни дериватни инструменти. В крайна сметка на пазарите се търгува некъв въздух, а не толкова физическо злато.
                  Златото има и някои недостатъци (основно рискове при съхранение и транспортиране), но е уникално за големи анонимни разплащания. Криптовалутите ряпа да ядат по отношение на анонимност.
                  Злато на стойност $1 000 000 се побира в обема на малка дамска чанта. Ама ще тежи 24-25 кила по сегашни цени (кюлчета 1 kg Au 9999 примерно).

                  А по отношение на кризите и шумата, ето малко усмивки от старите ленти: Click image for larger version

Name:	image_11466.jpg
Views:	1
Size:	62.3 КБ
ID:	3415724


                  източник:Уикипедия

                  Германия, 1923: Банкнотите са загубили толкова от стойността си, че били използвани за тапети.

                  Германците още не са забравили Ваймарската република. През ноември 1923, долара се е котирал за 13-цифрена сума в райхсмарки (това е число в зоната на трилионите).
                  Last edited by Kildirim_Bei; 09.12.2018, 11:41.
                  Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                  ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

                    На златото трябва поне 10 пъти да му скочи цената само да покрие шумата, дето се крие под понятията М0 и М1.
                    Кеша + разплащателните сметки са това. Ако включим и депозитите, става майка плаче, грамофон свири.
                    Ако върнем златния стандарт сега, шумата трябва да се намали поне 50 пъти.
                    Това са доводите които хората изтъкват, че няма нужда от злато в микса на портфейла ти. Ако няма криза или тя е малка тези правила важат. Ако кризата е дефлационно/инфлационна, някоя суперкриза или занули електронните пари, вообще се рестартира системата в някакъв вариант, златото би било удобно за размяна дали за постоянно или за някакви периоди. Затова, като застраховка аз го добавям до 10% от активите си. Дали ще расте или спада в близко време не ме интересува - аз не правя търговия или спекула с него. Купувам монети предимно, кюлчета и бижута не са подходящи според мен. Сребро също, но по-малко. явно и други хора правят нещо подобно. Пушката според мен също е застраховка, сега не ти трябва ама за всеки случай...Къщата на село също.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

                      Лека!
                      Сега се сетих!
                      Бацето/Кондора/, не ви ли смяташе - теб и Дури, за една и съща личност?!
                      Ако можех да водя такъв диалог, сам със себе си,какъвто диалог водехте с Дури,изобщо нямаше да ми е нужна компания....
                      Лека!

                      С други думи: ако монологът му е приличал на техният диалог, той би си бил самодостатъчен... Кога един диалог може да бъде отъждествен с монолог? Със сигурност - не и този диалог, между две дами, всяка от които е индивидуалност! А, ако монологът е на мъж?...

                      Интересна гледна точка. Изниква въпросът, дали във всички останали случаи /и конфигурации/ - винаги му е била необходима компания?

                      /не се очертава лека вечер... , може би - не точно за сега.../

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                        Лека!
                        Сега се сетих!
                        Бацето/Кондора/, не ви ли смяташе - теб и Дури, за една и съща личност?!
                        Ако можех да водя такъв диалог, сам със себе си,какъвто диалог водехте с Дури,изобщо нямаше да ми е нужна компания....
                        Лека!
                        Хахаха лека . Не отваряй втора кутия на пандора, палавнико.

                        Всяка жена облечена с нещо червено се слива с друга такава пред неговия бичи взор. Под червено визирам други работи, сещай се сам. Та затова му се сливаме.

                        Това обаче си е за разговор на две три бутилки добро питие в кръчмата и отделно си е тема за дисертацията на някой мастит засукан експерт. А ми се доспа .
                        Last edited by Selena; 09.12.2018, 01:39.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                          Предлагам да продължим разговора утре и с по-малко препинателни знаци. Лека вечер засега.
                          Лека!
                          Сега се сетих!
                          Бацето/Кондора/, не ви ли смяташе - теб и Дури, за една и съща личност?!
                          Ако можех да водя такъв диалог, сам със себе си,какъвто диалог водехте с Дури,изобщо нямаше да ми е нужна компания....
                          Лека!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
                            ...нека да е лека - не само за сега, но и за по-после!
                            Амин.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                              Предлагам да продължим разговора утре и с по-малко препинателни знаци. Лека вечер засега.


                              ...нека да е лека - не само за сега, но и за по-после!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                                Книгата е отличена с "Пулицър" за 2007 г.

                                "Пътят" е разтърсващ разказ за времето, когато цивилизацията и природата са мъртви. баща и син пътуват през изпепелената Америка на юг към океанския бряг - дни, месеци, години. Нищо не помръдва сред опустошения пейзаж освен носената от вятъра пепел. Те имат само дрехите на гърба си, оскъдни запаси храна и един пистолет, с който да се бранят от варварските шайки канибали по пътищата. Но залогът на това пътуване не е само тяхното оцеляване, защото мъжът и момчето носят огъня на целия човешки род и съдбата на целия свят зависи от баланса на безнадеждната им мисия.

                                "Прозата в тази книга е толкова красива и сурово сдържана, че се чете като пророческо ридание. Изключителен разказ за човечеството в руини, който всички ние трябва да прочетем."
                                Дейли Мейл

                                "Пред нас е творението на един велик американски писател. Въпреки мрачната си образност, божественият език на "Пътят" отвежда двете вплетени души на героите отвъд мрака. Маккарти продължава да носи огъня."
                                Индипендънт
                                Тоше,струва ми се,че съм "мяркал" филм със същото име...Напоследък, филмите по-скоро ги "мяркам",отколкото ги гледам...Може и да е по книгата ,не знам...Не мога да изкажа мнение по нещо,което ми е абсолютно непознато....Но ще потърся ,звучи ми интересно...Винаги ми е било интересно,как хората виждат света след някакъв зловещ катаклизъм.....

                                Коментар

                                Working...
                                X