Първоначално изпратено от Novaka_Bull
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
В какво да инвестираме!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
+ 1
Имотите са най-сладкото нещо. Всеки месец по 300 евро от двустаен. Благинка! Няма нужда от обява във весници...времето на Куриер 5 и Позвънете отмина. Брокерите те надушват и всеки ден ти звънят дали случайно нещо няма да се освобождава:-)
И не 2-3-5, ами 20-30-50 хапартамента. То колелото като набере инерция лесно се докупува хапартамент. Буквално по 1-2 нови на година
Не ти трябва работа, но на който му е скучно може да работи за кеф или за тр.стаж:-)
Коментар
-
+ 1
Имотите са най-сладкото нещо. Всеки месец по 300 евро от двустаен. Благинка! Няма нужда от обява във весници...времето на Куриер 5 и Позвънете отмина. Брокерите те надушват и всеки ден ти звънят дали случайно нещо няма да се освобождава:-)
И не 2-3-5, ами 20-30-50 хапартамента. То колелото като набере инерция лесно се докупува хапартамент. Буквално по 1-2 нови на година
Не ти трябва работа, но на който му е скучно може да работи за кеф или за тр.стаж:-)Last edited by marin1; 12.12.2017, 23:44.remember remember the fifth of november
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikodim Разгледай мнениеИскам да закупя oil futures. Имам чувството че цената ще расте. Може ли някой да ми каже къде трябва да отида и да платя?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
+ 1
Не ти трябва работа, но на който му е скучно може да работи за кеф или за тр.стаж:-)
Домовете са рисков актив, защото:
1. Негативен демографски тренд. Както е тръгнало - след 20 години може да няма кой да живее в тях - или поне плащащи хора.
2. Тромава инвестиция - трудно се излиза от нея, частична ликвидност просто няма.
3. Пазарът сега е балониран.
4. Политически риск - живеем в държава, която отказва да защитава частната собственост. Това се вижда основно по селата - всяка тумба гнусници може да ти се настани в къщата докато те няма и нито властите ще ги изгонят, нито на теб ще позволят... а че в Конституцията било пишело, че частната собственост е неприкосновена, на кой му пука бе - нали Хъхрю има ПРАВА? Скоро това може да започне и по градовете... а може и самите управляващи да ти кажат: Ти, Бонвиванов, имаш 18 Хапартамента - а нещастният Хъхрю с чааветата и клетият бежанец Хасан Талибанов с неговите чаавета нямат дом. Защо са ти толкова Хапартаменти? - Настаняваме ти 17 катуна в тях (за теб остава най-малкия), ако се договориш да ти плащат наем, ок, ако не - не отговаряме, оправяй се. Какво правиш тогава?
5. Ниска доходност вече - от наеми - на тоя етап дори аз да нямах дом, но да имах парите да си купя - в сухичко - пак нямаше да си купя, дори за мене си - по горните причини. Щях да си купя секси акции и само от дивидентът да живея под наем дето си искам, а ако мястото дето съм се приютил спре да ме кефи - дигам си шапчичката и си заминавам. Ето сега - мен не ми се живее в кварталът (хубав, но с 30 000 проблема в съседство) - особено зимата, когато не мога да дишам. Ако бях под наем, щях да се чупя отдавна, ама не съм. А трудно мога да го продам и на 50% от реалната му стойност - домът ми, де.
Инвестиция - предпочитам по-ликвидни активи.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
имотите са сладко нещо. Купуваш 2-3-5 апартамента, пускаш обяви по вестниците и събираш наема
Не ти трябва работа, но на който му е скучно може да работи за кеф или за тр.стаж:-)Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
Ами как няма да ги гледат, имотите са сладко нещо. Купуваш 2-3-5 апартамента, пускаш обяви по вестниците и събираш наема, отделно ходиш на работа за 500-800 лв - си щракам си със пръсти. Я направи магазин- то главоболия с доставчици данъчни хеи пожарна, отделно ще има ли оборот или няма, ще се избият ли вложенте пари или ще потъне. А за производство да не говорим, всъщност има един хем вдига бариерата на портала, хем е производител на софтуеър/ изписвам го както производителя го изписва/ с няколко мангала. Май други производители не знам/ ти искаше да правиш дронове, ама май остави тази работа. Отделно производството иска повече пари и тичане, а така имота го даваш на някой той да се главоболи с него и пей сърце
- 2 Харесвания
Коментар
-
С това изискване за постоянна месечна доходност няма много възможности. Отделно е много относително какво разбираш под ниска - 5-6% не е ниска доходност в сегашния момент. Ако искаш да капе по нещо всеки месец имаш избор между дивидентни акции, плащащи всеки месец - има такива американски, но там доходността е наистина ниска - 2-3% на година макс + разправии с данъци за приходи от САЩ. За по-големи суми това е избора и недвижимите имоти. За по-малки суми може да пробваш p2p лендинг, ама там всеки сам си преценява риска - доходността е доста голяма - спокойно се правят 10%+ и лихвите текат ежедневно, ама утре съответната платформа, ако хлопне кепенците гориш. Аз лично ги слагам в категория високо рискова инвестиция.
Естествено нищо от мнението ми не е препоръка за каквито и да е инвестиции или покупки на ценни книжа или друго разпореждане с лични средства.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнениеЗдравейте, интересува ме в какво е разумно да се инвестира с ниска и постоянна месечна доходност.
Изключвам недвижимите имоти - скоро ще се качват данъците, а наемите ще падат.
може да си отвориш TV канал и да станеш телевизионен Маг.
ще ти звънят хората в ефир а ти ще им гадаеш.
препоръка е
Коментар
-
Ами как няма да ги гледат, имотите са сладко нещо. Купуваш 2-3-5 апартамента, пускаш обяви по вестниците и събираш наема, отделно ходиш на работа за 500-800 лв - си щракам си със пръсти. Я направи магазин- то главоболия с доставчици данъчни хеи пожарна, отделно ще има ли оборот или няма, ще се избият ли вложенте пари или ще потъне. А за производство да не говорим, всъщност има един хем вдига бариерата на портала, хем е производител на софтуеър/ изписвам го както производителя го изписва/ с няколко мангала. Май други производители не знам/ ти искаше да правиш дронове, ама май остави тази работа. Отделно производството иска повече пари и тичане, а така имота го даваш на някой той да се главоболи с него и пей сърце
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеВие тези имоти ги гледате като напушени. Айде стига, разчупете омагьосания кръг, излезте от калъпа, да му се не види!Last edited by v_tin; 12.12.2017, 02:05.
Коментар
Коментар