Първоначално изпратено от Money
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко са полезни математиката и физиката (точни науки) за икономиката и финансите?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеПровери в Google какво е евродолари
Някоя друга книга да препоръчаш?
Коментар
-
Провери в Google какво е евродолари
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
Че това не са "евродолари"!?...Това са ...петродолари
Коментар
-
Да, резервите на банката са се увеличили. Ако резерви е М1, да.
Това ли е уловката? Кое е М1 и кое М2?
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Един въпрос. Банката е продала ДЦК и съответната сума е постъпила в нейните резерви в ЦБ. Увеличил ли се е М1? Ако може само с Да или Не.
А аз не съм дал заден ход, нито пък съм на състезание, за да търся победи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеЕвродоларите са друга вселена, да не навлизаме там
Все пак е интересно как можеш да държиш доларова сметка в ЦБ ама Йемен. Имат ли liquidity swap с Феда, до колкото знам само 5 или 6 ЦБ в света иамат, ЕЦБ, BoE, BoJ, SNB и май от скоро китайската ЦБ, за последното не съм сигурен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
Така е. Сега вече не твърдиш, че банките могат да създават колкото си искат кредити (депозити) като просто пишат счетоводно едни записи. Браво!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Мога само да си помисля, че не четеш. Има го нарисувано с баланси. Банка продава ДЦК на ЦБ и получава резерви в ЦБ. Виж картинката, там активите бяха по-големи от пасивите, точно с размера на ДЦК, което е и капитала.
За мене това е твоят, и на Специалист по всичко, начин да дадете заден ход и въпреки това да се чувствате “победители” в спора
А аз не съм дал заден ход, нито пък съм на състезание, за да търся победи.
Коментар
-
Евродоларите са друга вселена, да не навлизаме там
Все пак е интересно как можеш да държиш доларова сметка в ЦБ ама Йемен. Имат ли liquidity swap с Феда, до колкото знам само 5 или 6 ЦБ в света иамат, ЕЦБ, BoE, BoJ, SNB и май от скоро китайската ЦБ, за последното не съм сигурен.
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеСаудитска Арабия депозира 2 млрд. долара в централната банка на Йемен
...тъпаци.
Вместо просто да си "създадат" колкото си искат милиарди от въздуха...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНо все пак не мисля, че упражнението беше абсолютно безсмислено. Виждам една идея по-добро разбиране на нещата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеМного се надцених
https://www.cnbc.com/id/100497710
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеФентъзи, прав си за всичко. Много се надцених
Коментар
-
Фентъзи, прав си за всичко. Много се надцених
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
Ти май не четеш. Как банката е придобила тези ДЦК, които ЦБ купува?!? Като е дала кредит?
Моля да отговориш по същество.
П.П.
И, да, капиталът е пасив на банката. Както всички останали привлечени ресурси като заемите от други банки и депозитите.
Коментар
Коментар