IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно издаване на списание/помагало

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Разпространението е най-трудното. Особено към моментът, защото пазарът вече не е толкова привлекателен и успешен за печатни издания.

Коментар

• Първоначално изпратено от Sirakov_invest Разгледай мнение
      Здравейте!
      Искам да попитам , трябва ли ми някакъв вид разрешително или одобрение за да издам списание/помагало за студенти. Съдържанието ще бъде главно съвети за студенти.
      Та въпросът ми е , трябва ли ми някакъв вид разрешително или самото четиво да мине през някакъв вид комисия преди да бъде издадено?Много ще съм благодарен на някого , който има опит в тази сфера и ми даде малко повече информация относно целия процес на издаване на подобно нещо.Питам главно информативно , събирам информация за момента и преценявам дали си струва да се захвана. Благодаря ви предварително!
      България е свободна държава.... уж! Правиш си издателство и си издаваш списание. Но как ще се разбереш с разпространителите си е основния проблем. До там стига свободата. Оттатъка си оставаме все същата проста, ограничена и контролирана от неясни (добре известни) сили държава, в която не може да разпространяваш идеи и продукти съвсем свободно.

Коментар

• Въпрос относно издаване на списание/помагало

Първоначално изпратено от Sirakov_invest Разгледай мнение
        Здравейте!
        ...
        Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
        България е свободна държава.... уж! Правиш си издателство и си издаваш списание. Но как ще се разбереш с разпространителите си е основния проблем.
        ...
        Ясно.А самото четиво , което искам да издавам трябва ли да минава през някакъв вид комисия? И евентуално могат ли някакви преподаватели да изявят претенции към четивото , защото то ще им попречи да си продават еднаквите учебници , преиздавани всяка година.Главно се интересувам , дали четивото , ако примерно е с решения на някакъв вид задачи , може да попадне в някакъв раздел , в който се иска одобрение или разрешително за издаване.Разпространението не е проблем , защото не се издава за изкарване на пари или нещо подобно , можем да си го разпространяване от ръка на ръка или да го предлагам в регионалните книжарници.Може би говоря пълни глупости , но съм абсолютно невеж по тази тема и ми се иска да получа някаква информация относно могат ли евентуално да ми забранят да издавам даденото нещо по съдебен път.Запознат съм , че има авторско право и да речем , че четивото , което искаме да издаваме няма да има нищо "крадено" , "преписвано" и тн. , а ще бъде писано изцяло от студенти.
        Last edited by Sirakov_invest; 22.03.2016, 21:11. Причина: Бъг
      Working...
      X