Просто съберете интервютата в една книга.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пътеводител на Българския инвеститор
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
всеки който иска, ще сподели своята инвеститорска визия, стратегия, личен опит, инвеститорски кумири - който каквото сметне за интересно и важно и нужно.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеКато отидеш на първото си мнение и натиснеш бутончето Редакция
Ако не стане се помоли на някой от модераторите
Форти - всеки който иска, ще сподели своята инвеститорска визия, стратегия, личен опит, инвеститорски кумири - който каквото сметне за интересно и важно и нужно.
Ний ще стилизираме при нужда и ще видим кое да влезе в книгата - може да подложим на публично обсъждане туканка - та всеки да рече кои мнения за стойностни намира.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеКак - неговото кожа - да сменя заглавието на?
Ако не стане се помоли на някой от модераторите
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНякой нещо по темата да напише? Без спам, моля. Ок, щом ви дразни пълният член и предпочитате празния член - ей-сега ще го оправя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеКак - неговото кожа - да сменя заглавието на?Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеАко книгата ще я пише същият човек, който е допуснал граматическа грешка в заглавието на темата, аз съм до тук!
Коментар
-
ivandavidov
Ако книгата ще я пише същият човек, който е допуснал граматическа грешка в заглавието на темата, аз съм до тук!
Коментар
-
Ами, за начало, да се оглежда къде живее и да не прескача възможности, защото "никой досега не го е правил". За всичко си има първи път и най-дебело мажат филията именно първите.
После, да не се увличат от виртуалности. Виртуалното не можеш го намаза на филия и не можеш го пипна.
Да не се води от моди. Модата се задава от лидерите, за да им купува някой чудесиите. Да създадеш мОда е друго, спокойно бих го препоръчал като инвестиционна цел. Защото, тогава, /другите/ вървят в твоите стъпки, купуват твоите продукти, Ти се оформяш като лидер и, съответно, влияние, власт и др.ресурси се концентрират около теб, вместо ти да опитваш да "се концентрираш" около някого /нещо/.
По-голямо доверие в собствената преценка. Не, че винаги ще е вярна но, поне ще знаят, кой къде и в какво е сгрешил при провал а, така също, ще имат възможността ТЕ да повлияват, вместо, на тях да влияят.
Трезвост: Когато всички са се юрнали нанякъде, най-вероятно, има или паника, или увличане от /чужди/ влияния. Когато тълпата се изтегли нанякъде, остава повече свободно място човек да се огледа.
Търпението има граници. Да опознават и своите, и чуждите.
Да не преиграват. Вяра се хваща, но всичко е до време.
Да умирят себелюбието и егото си. Увлечени, пропускат страшно много. Резултатът? Ами, много по-лоши от оптималните, показатели като ефикасност, своевременност на влизане /излизане / от позиции и куп пропуснати ползи.
Да не се откъсват от реалността. Виждал съм хора, съдили си /към определен момент/ на масрафа. Откъсват се от реалността, заживяват в своя паралелен свят и, ако внимателно се заслушат в своите си думи, след време сигурно не сао ще се смеят.
Да се образоват. Не толкова формално, колкото, да вникван в битието и бъдещето му. ТАМ има страхотен ресурс, както и своевременни сигнали за проблеми. Пример 1 - пренасищането на ВЕИ-бранша, какъвто го знаем, с проблемите за слънчасалото братство /комплексари ме избаняха преди година и нещо оттам по IP, ама сега опряха до Дедовия/.Пример 2 - празна ниша в същата тема "ВЕИ", с много неусвоен ресурс, стои празна. И въпросните високомерни приятели нямат достъп до нея.
Да не бъркат спекулацията с инвестициите. Предполага се, че не са наивни. Да го докажат. Дж.Лондон, още миналия век, пише "1000 дузини" и "градчето Тра-Ла-Ла". Още там, нещата са описани ясно. Четете, хора. И си правете изводите. Най-добре от чуждите грешки. Само така, може да бъде и евтино, и забавно, и безопасно. Собствените грешки понякога са твърде скъпи.
Да не се страхуват да...СЛУШАТ. И ДА ЧУВАТ, дори и да говори, по тяхно мнение, човек, далеч от материята. Удивителни възможности пропускат често, подведени от външния вид и финансовата история на събеседника си.
И други неща ми идват наум, ама нека не я пиша съвсем сам тая книга, налЭ. Има и по-надарени разказвачи.
Коментар
-
Пътеводител на Българския инвеститор
Драги колеги, приятели, съфорумци и спамери !!!
Стартираме предпроект на един наш отдавна мислен проект - заедно да измислим една книга, която да научи и насърчи Българинът да стане финансово културен и да се научи да инвестира - за да подобри своето глупаво финансово положение.
Затова нека туканка всеки, който пожелае да се включи (моля за активност) да напише какво би искал да сподели. Накраят ще преценим кой да участва в написването на книгата, която за начало ще бъде в компютърен вариант - за в бъдеще може да бъде и напечатана. Ако нещата тръгнат добре и сме на далавера, то приходите ще отидат за благотворителство.Last edited by Andi11; 12.11.2015, 11:36.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар