IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Права върху имот - ТЪРСЯ СЪВЕТ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не съм адвокат, но щом питаш тук ще взема да кажа и моето мнение.
    След като дядо ти е починал и не е оставил завещание, не е дарил или продал имота си на майка ти, наследници сте и тримата. Двете сестри / лели / и ти като наследник на майка ти / ако нямаш брат/я или сестра/и /. В тази ситуация лелите ти имат права в/у имота, толкова колкото и ти, по 1/3 част. Това, че в данъчната декларация не фигурират имената на другите съсобственици, няма никакво значение. Трябва ти адвокат, направи ли сте тотална грешка.

Коментар

• Имотните дела се точат с години и трябва да прецените какви разходи ще направите в съда (тАкси, адвокати, вещи лица и други екстри).
      Може да е по-евтино да се изплатят дяловете на съсобствениците - зависи колко струва имота.
      "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Би трябвало да има давност, ако толкова години не е потърсено наследството и няма документални следи. Само че те са станали сънаследници със запазена част при смъртта на баща им. Оттук може още да черпят права. Бая заплетен казус, но по-добре да се разберете без дело, ако адвокатът рече, че няма добри изгледи за изхода от делото.

Коментар

• Добър адвокат и успех! За съжаление при тези неща сантиментите и устните уговорки не винаги са фактор

Коментар

• Първоначално изпратено от stanis Разгледай мнение
            Да имат право. В съда ти трябва добър адвокат и може да спечелиш на основа данъчни декларации и т,н, и съответно като докажеш че само ти/вие сте се грижили за имота. На тях най силният им коз е че им е отказан достъп и могат да ти поискат наем в минало време за ползване на имота. Така че добър адвокат и дело. Друго как родата ти е била осигурена с имоти покупка/дарение и т.н. това трябва да го провериш.
            мисля че от сънаследници не може да се придобива по давност.

ама се консултирай с адвокат.

има значение дали имотите които е осигурил дали са дарение. ако е така имаш шансове

Коментар

• Първоначално изпратено от evgenirt Разгледай мнение
              ситуацията ми е такава -
              преди 6 месеца почина майка ми, която има още две сестри. Родителите ми живяха в имот, който принадлежеше на дядо ми - той беше осигурил други имоти на двете други дъщери, а моите родители са останали да живеят при него и по взаимно разбиране като наследници на същият имот.
              Дядо ми почина през 1996 година и до момента никога не е ставал въпрос за делба на имота между трите сестри. Сега обаче след смъртта на майка ми те предявяват претенции върху последният и желаят да разделяме съответният имот /къща и двор/, като баща ми все още живее там.
              От 96-та година майка ми подава данъчна декларация, в която други съсобственици не са посочени /посочен като съсобственик е само баща ми/, плащат целият данък върху имота, партидите за електричество са на нейно име, това е бил винаги основният адрес на родителите ми.
              От друга страна никога не е издавала или търсила издаването на констативен нотариален акт за собственост по давност /тъй като не е допускала подобни претенции от сестрите си/

Въпросът ми е имат ли тежест исканията на лелите ми за делба на имота? Как трябва да процедирам за да узаконя изключително право на собственост /за мен и баща ми/ върху този имот, ако това е възможно?
              Да имат право. В съда ти трябва добър адвокат и може да спечелиш на основа данъчни декларации и т,н, и съответно като докажеш че само ти/вие сте се грижили за имота. На тях най силният им коз е че им е отказан достъп и могат да ти поискат наем в минало време за ползване на имота. Така че добър адвокат и дело. Друго как родата ти е била осигурена с имоти покупка/дарение и т.н. това трябва да го провериш.

Коментар

• какво значи осигурил

Коментар

• Права върху имот - ТЪРСЯ СЪВЕТ

ситуацията ми е такава -
                  преди 6 месеца почина майка ми, която има още две сестри. Родителите ми живяха в имот, който принадлежеше на дядо ми - той беше осигурил други имоти на двете други дъщери, а моите родители са останали да живеят при него и по взаимно разбиране като наследници на същият имот.
                  Дядо ми почина през 1996 година и до момента никога не е ставал въпрос за делба на имота между трите сестри. Сега обаче след смъртта на майка ми те предявяват претенции върху последният и желаят да разделяме съответният имот /къща и двор/, като баща ми все още живее там.
                  От 96-та година майка ми подава данъчна декларация, в която други съсобственици не са посочени /посочен като съсобственик е само баща ми/, плащат целият данък върху имота, партидите за електричество са на нейно име, това е бил винаги основният адрес на родителите ми.
                  От друга страна никога не е издавала или търсила издаването на констативен нотариален акт за собственост по давност /тъй като не е допускала подобни претенции от сестрите си/

Въпросът ми е имат ли тежест исканията на лелите ми за делба на имота? Как трябва да процедирам за да узаконя изключително право на собственост /за мен и баща ми/ върху този имот, ако това е възможно?
                Working...
                X