Стратегиите в живота са пепел във въздуха. Животът има странното свойство да разбива стратегии на пух и прах. Живейте си живота, много е кратък
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стратегиите в живота и вероятностите за успех
Collapse
X
-
Снощи, по БГ он еър ми направи впечатление едно изречение на Р.Брансън: "Опита ли човек да направи нещо добро за хората, тутакси му се нахвърлят. Опита ли просто да забогатее-няма такива проблеми" /или нещо от вида.
Та, питам се, защо е така? И аз наблюдавам горе-долу същото, злоба, жлъч, какво ли не...
Защо? Ще рече някой, грешна стратегия? Много любопитно, наистина.
Коментар
-
Успехът е много субективно нещо. Човек не забелязва това, което има и се фокусира върху това което няма, а иска. С хубавото се свиква, само лошото дразни постоянно.
Чисто материалното е лесния път. Човек си мисли че ако има пари ще може да си купува каквото няма. Ами не е така. То е голямо клише но най-важните работи са безплатни. А дали човек ги забелязва и се радва на тях зависи преди всичко от него самия. Не е нещо външно, не е някакъв недостиг който трябва да бъде запълнен. А е собственото му отношение към собствения му живот.
Аз за това съм много скептично настроен към такива неща като преследване на успех, преследване на щастие. Ако човек трябва да гони нещо значи го няма. Тези работи са като съня. Ако много се насилваш да заспиш най-вероятно няма да успееш.
Какво значи липса на амбиции - на някой си му липсва желание да постига повече материални неща. Че той е щастлив човек тогава. Освен ако сам не се тормози че няма амбиции. Голяма част от така наречените човешки качества са такива само от гледна точка на обществото - то ги бута в хората като качества - защото на него му изнася хората да са такива. Да са отговорни, да имат чувство за дълг, да не са егоисти.
Глупости. Особено това с чувството за дълг - аз поне не познавам щастлив човек, който да има силно чувство за дълг. Човек е длъжен към себе си - да бъде такъв че да се харесва - и към близките си за да има живот в хармония - това са хората които го правят щастлив. Отговорен - отговорен за кого - човек има една отговорност - за качеството на собствения си живот - другите да се оправят с тяхната си собствена отговорност. Или както казва Ницше на много хора живота им тежи защото носят чужди товари.
Образование, възпитание, всичко това е много повече дресура как човек да бъде добро куче. А не как да живее добре. Как да живее в хармония със самия себе си. Прави това, прави онова, падни, стани, а добро куче ето ти морковче. Ти си вече успяла каракачанска овчарка и ще живееш по добре от онези помияри дето само за ядене и чукане мислят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеРазбира се това е много аматьорско писание но тема за размисъл
В последните месеци се фокусирам върху различните стратегии в живота и мисля за вероятностите за успех.
Разбира се, началният старт е много важен.**Ако детето е богаташко или на властимащи родители, то има сума проблеми, като сянката на бащата, алкохола, наркотиците, дали гаджетата го обичат наистина или го гледат като дойна крава.Затова и богатите се женят за богати и известните за известни, примерно Брат Пит и Анджелина Джоли. Богаташите имат три пътя, да съсипят живота си, да запазят богатството или да го увеличат.Ако родителите са от средната класа е по-масов случай. Тук идват и стандартните стратегии и вероятностите им, а най-долу са варианти на бедните... При бедните стратегиите са ограничени като потенциал и вероятност, но чудеса винаги може да има.
Нормалната стратегиявероятност за успех, над 75% да речем. В общи линии това е утъпкания път
http://zaparite.blogspot.com/2015/07...st_28.html?m=1
Коментар
-
Тези селски мантри може да ги родят само семпли мозъци, за които материалното е начало и край. Как да сме били успешни? Изобщо какво е успех - това е относително понятие! За вас успех, за мен провал, за някой друг може би дори не седи на дневен ред. За какво говорим? Да сме били нормални - що за глупост, че кой нормален е успял. Така наречените нормални са средностатистическите граждани. Те ако смятате, че са успели, без коментар. Изобщо съм изумен, че е възможно такова семпло и наивно мислене. Абе хора, вие как оцелявате до зряла възраст с такъв манталитетCustodite sortem vestram
Коментар
-
Каквото е написано - истина е. Обаче много общо идва, в крайна сметка откриваме топлата вода. За да успееш трябва да учиш, работиш, контактуваш с нормални хора, да се развиваш, да не се отказваш, да не се примиряваш, да не се замесваш с (тежки) наркотици, да не се отдаваш на алкохолизъм и т.н.#dagoduhatbednite
Коментар
-
"Нормалната стратегия вероятност за успех, над 75% да речем."
Количеството пари , добавени към тази сентенция увеличават донякъде вероятността за успех...след определено количество обаче вероятността рязко спада , защото богатият студент преминава в друга реалност...там нещата са съвсем различни.
Коментар
-
Индивидуално е. И в бедните семейства има алкохол и наркотици. И в богатите и влиятелни семейства има демотивирани деца, даже ми се струват доста повече, сигурно защото са ми пред очите.
Комбинацията от характер, среда, мотивация и дисциплина (като според много психолози дисциплината дори е по-важна за успеха от мотивацията) е уникална за всеки индивид.
Коментар
-
Стратегиите в живота и вероятностите за успех
Разбира се това е много аматьорско писание но тема за размисъл
В последните месеци се фокусирам върху различните стратегии в живота и мисля за вероятностите за успех.
Разбира се, началният старт е много важен.**Ако детето е богаташко или на властимащи родители, то има сума проблеми, като сянката на бащата, алкохола, наркотиците, дали гаджетата го обичат наистина или го гледат като дойна крава.Затова и богатите се женят за богати и известните за известни, примерно Брат Пит и Анджелина Джоли. Богаташите имат три пътя, да съсипят живота си, да запазят богатството или да го увеличат.Ако родителите са от средната класа е по-масов случай. Тук идват и стандартните стратегии и вероятностите им, а най-долу са варианти на бедните... При бедните стратегиите са ограничени като потенциал и вероятност, но чудеса винаги може да има.
Нормалната стратегиявероятност за успех, над 75% да речем. В общи линии това е утъпкания път
http://zaparite.blogspot.com/2015/07...st_28.html?m=1Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар