Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нещо като инструкция, как човек може да започне да инвестира в акции на БФБ-София
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеАлкохол не дават ли да се внася?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеБезплатно ли? Ако е безплатно идвам на уроци.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеРавен, ти не инвестираш, а играеш тото.
Ти на 30 пазара ли инвестираше? Как успяваш да ги следиш? Как си подбираш акциите? Или затваряш очи и квото се падне?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕдна камара мъже на средна възраст в официално облекло приказващи и слушащи глупости е далеч от идеята ми за добро изкарване на времетоМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕдна камара мъже на средна възраст в официално облекло приказващи и слушащи глупости е далеч от идеята ми за добро изкарване на времето
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеБраво, Марияне - и ти като мен си учител - аз научил доста хора да инвестират - но: наживо.Last edited by SOFIX; 21.04.2015, 21:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеБраво, Марияне - и ти като мен си учител - аз научил доста хора да инвестират - но: наживо.
Радев - ти си неинвеститор - не че си ми неприятен като съфорумец, но често се чудя какво търсиш туканка, честно.
Равновесиев - що не идваш на сборища? - Там винаги е забавно.
Коментар
-
Браво, Марияне - и ти като мен си учител - аз научил доста хора да инвестират - но: наживо.
Радев - ти си неинвеститор - не че си ми неприятен като съфорумец, но често се чудя какво търсиш туканка, честно.
Равновесиев - що не идваш на сборища? - Там винаги е забавно.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеИ какво ще прави като се сменят дружествата в индекса
С всички тези примери искам да кажа че инвестирането е всъщност супер елементарно. Човек просто трябва да диверсифицира и да влиза и да излиза постепенно. Софикс е с що годе добре избрани компании и за последните години единствените пъти когато всъщност е имало проблем с него е или когато прекалено често го сменят или когато една компания има прекалена тежест в него. И за двата проблема всъщност всъщност постепенния вход и изход и относително равните тежести са решение.
Финансови анализи, информация, киснене по форуми, ходене по общи събрания, слухтене за слухове и новини - всичко това е просто шум. Ако на човек му забавно да го прави, но ако не е просто приема че пазара е що годе ефективен, оценява що годе добре компаниите и отебава тези глупости.
Аз не съм стъпвал на общо събрание никога през живота си. И не мисля да стъпвам. Търгувал съм по слух веднъж през живота си - и не се оказа добра идея . И като се замисля май нямам нито една сделка заради нещо написано в този форум например.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВзима един индекс - мисля си че Софикс е най-подходящ. Избира си поне 10 компании от него - все едно по какви критерии - реално няма значение. Всеки месец вкарва в някоя от тях по 100 лева. Не вкарва никъде втори път преди да е вкарал във всички останали които му харесват.
Коментар
Коментар