IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Веселин Иванов: Не се притеснявам вложенията ми да са в една акция

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    И Батя и Фортис имат голяма инвестиция на БФБ, но освен това Форти има и приятни приходи от ренти и после и ако първите две се скапят има приходи и от заплата - нещо което нямаме при другия инвеститор!!! !
    Понеже те чувствам някак по-близък, ще си позволя да те изкритикувам /сигурен съм, че няма да се обидиш/:
    Може би изпускаме голямата картина, като сме се втурачили в тази заплата, рента и сигурност! При печалбите и портфейла на Батя /не го познавам, но предполагам/, това са пари за семки. Той няма нужда от "допълнителни 10 лв./ месец" от гледна точка на неговите активи и не се вглежда в тях. Поне така съм разбрал от постовете и съжденията му. Така са между другото и всички наистина богати хора, които познавам в реалния живот.

Иначе по-скоро бих искал да съм на мястото на Форти от това на Батя.
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Сутринта четох и писах през телефона, та сега искам да допълня!
      Браво на Форти за разказа! Винаги съм се консултирал с него за много неща, в последните 1-2 години, откакто се познаваме и никога не съм съжалявал че съм го послушал.
      Не съм съгласен с коментиращите че Веско не е диверсифициран!!!
      Веско е много по-добре диверсифициран от Батя, просто интервюто на Мъро води в определена посока и читателя остава с такова впечатление!
      И Батя и Фортис имат голяма инвестиция на БФБ, но освен това Форти има и приятни приходи от ренти и после и ако първите две се скапят има приходи и от заплата - нещо което нямаме при другия инвеститор!!! Надявам се и двамата да имат подкрепата на семейството - разбирането, спокойствието и подкрепата мисля че са адски важни! Респект!!!

Поздрави и успех!

Коментар

• Поздравление и за второто интервю. Двете доказват, че човек може да срещне успеха по различни пътища и че няма точна формула. Другото което разбрах е, че ситуациите не се повтарят, защото съм сигурен, че в обозримо бъдеще на БФБ няма да има случай на печалба от 1100% /сделка на Батя/, нито дивидентна компания с читав мажоритар, която да поскъпне 5 пъти за относително кратък срок /случая на Форти/. Винаги ще има печеливши играчи, но стратегиите им може би ще са по-различни.

Респект за Батя и Форти!

Успех на всички! Дано ставаме все повече и да раздвижим борсичката ни!
        Last edited by 15%; 17.04.2015, 20:27.
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
          Поздравления за Весо и Мариян за прекрасното интервю.
          Поздравления и за семейството на Весо!
          За съпругата му най-вече, която го е подкрепяла през целия път, не се е изкушавала да го врънка за луксозни безмислени покупки и скромно се е задоволявала да се вози в семейното старо возило.
          Респект!
          Респект към теб и за това Весо, че си повел сина си по нивите и по общите събрания още от малък и го готвиш успешно да продължи да гради започнатото от теб.
          Да започнеш почти от нулата и над 20 години уверено и без изкушения да вървиш по избрания път към финансово благополучие е най-ценното ти качество, от което много млади колеги могат да се поучат. Пътя в общия случай е дълъг. Ако е къс, най-вероятно става дума за обикновен късмет.
          Менторите. Имал си ги в лицето на Митов и Донев, но си имал и подготовката да срещнеш правилните хора в правилното време.
          С това, че много често споделяш безкористно знанията си с колегите във форума, ти също се явяваш накакъв своеобразен ментор.
          Лично на мен си ми бил полезен с информация и мнение за земеделски земи няколко пъти за което ти благодаря.
          Успех ти желая с инвестициите и в следващите поне още 2*21 години.
          благодаря за хубавите думи
          пропуснал съм да запиша в интервюто, че влиянието на г-н Донев и г-н Митов върху мен и това какво съм решавал е много голямо, и сега е така

Коментар

• Поздравления за Весо и Мариян за прекрасното интервю.
            Поздравления и за семейството на Весо!
            За съпругата му най-вече, която го е подкрепяла през целия път, не се е изкушавала да го врънка за луксозни безмислени покупки и скромно се е задоволявала да се вози в семейното старо возило.
            Респект!
            Респект към теб и за това Весо, че си повел сина си по нивите и по общите събрания още от малък и го готвиш успешно да продължи да гради започнатото от теб.
            Да започнеш почти от нулата и над 20 години уверено и без изкушения да вървиш по избрания път към финансово благополучие е най-ценното ти качество, от което много млади колеги могат да се поучат. Пътя в общия случай е дълъг. Ако е къс, най-вероятно става дума за обикновен късмет.
            Менторите. Имал си ги в лицето на Митов и Донев, но си имал и подготовката да срещнеш правилните хора в правилното време.
            С това, че много често споделяш безкористно знанията си с колегите във форума, ти също се явяваш накакъв своеобразен ментор.
            Лично на мен си ми бил полезен с информация и мнение за земеделски земи няколко пъти за което ти благодаря.
            Успех ти желая с инвестициите и в следващите поне още 2*21 години.
            Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Първоначално изпратено от representjah
              Според вас лично, какъв процент заема късмета във цялата ви търговия?
              (ако примем че сумарно - всичко дава 100%, труд, лични качества, и.тн).
              Благодаря
              Късмета отива при подготвените. Рационален човек като мен не може да приеме, че на някои хора им се случват повече случайности от колкото на други. Според мен късмет е умението да се възползваш от случайностите. Мога да дам следният пример. Хора вървят по улицата и подминават нещо. Един от тях го вижда и се светва за дадена работа. После си казва какъв късмет имах, че минах от тук. Другите са подминали и са продължили пътя си.

Коментар

Според вас лично, какъв процент заема късмета във цялата ви търговия?
                (ако примем че сумарно - всичко дава 100%, труд, лични качества, и.тн).
                Благодаря
                труден въпрос, що се отнася за количествена оценка на нематериалното
                за мен е голям - много
                свързан е с хората, които познавам, с които разговарям, обменям информация, които са в живота ми
                това е късмета по моя път
                сигурно и за вас е така

Коментар

• късмета е част от успеха, важното е да не разчиташ само на него
                  за Уорън Бъфет също беше повдигнат подобен въпрос по едно време
                  Не мога да коментирам човека, защото не го познавам, но инвестиции в едно еиднствено нещо (без значение какво) води само до фалит.
                  само че в интервюто се споменава за два вида активи, заглавието е малко пресилено
                  и може би земеделската земя продължава да е засенчена този път от акциите, като клас актив
                  Last edited by ceneto; 17.04.2015, 17:05.
                  “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Напълно съгласен. Според това е нагледен пример за страхотен късметлия. Лошото е, че не се показват и виждат всички "не-късметлии", Не мога да коментирам човека, защото не го познавам, но инвестиции в едно еиднствено нещо (без значение какво) води само до фалит.
                    Сега ако вече са направени хиляди на брой покупко-продажби (дори с една акция) е съвсем друг филм.
                    Подобни примери могат да се вдят постоянно проблем е, че от всичкките които опитват (сигурно 80% от мъжете по света) един мног малък процент (по мои наблюдения) около 0.2% (да, нула-цяло и два) успяват в дългосрочен план (много на брой сделки и достатъчно голям период от време).

Мога само да пожеля още по-голям късмет на фортисс.
                    разбира се, че и късмет - когато се е налагало
                    такъв ми е бил пътя

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                      ....

В тази област подобна приказка много върви. Споделям с Мариян идеята да потърси възможност в някакъв неопределен бъдещ момент да ни предложи и някакво четиво за тъмната страна на нещата, ако естествено намери подходящ и готов да говори субект.
                      +1 това ще е интересно, макар че подходящите субекти вероятно не посещават форума
                      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Браво за интервюто! Благодарности и на Фортис и на Мариян!

Пожелавам ви много успехи!

Коментар

• Неподправеност, пряма и откровена приказка.
                          Оставаш с чувството за една автентичност, която струи от един темелен, но и същевременно топъл по своему човек.
                          РЕСПЕКТ, колега.
                          Принуди ме към развълнуван и откровен размисъл и искам да ти призная, че дори и като теоретична възможност не съм допускал идеята за инвестиране във финансови активи по такъв начин.

Никаква привидна връзка с предишното интервю, но ако все пак нещо ги обединява, то това е, че макар и вървейки по коренно различни пътища, колегите са постигнали впечатляващи резултати, а като такива и двете повествоания могат да се определят като оди, възхвали на успеха.

В тази област подобна приказка много върви. Споделям с Мариян идеята да потърси възможност в някакъв неопределен бъдещ момент да ни предложи и някакво четиво за тъмната страна на нещата, ако естествено намери подходящ и готов да говори субект.

Коментар

• Не е съвсем така: Веско е инвеститор и в Атерката - има около 1 акция.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• При тази стратегия винаги има някаква (различна от 0) вероятност за събитие тип "черен лебед". Но така е: голям риск - голяма доходност.
                              Иванов, винаги имай едно на ум - и Рашидов ползваше същата стратегия с КТБ - и 13 години имаше късмет

Коментар

• Браво Мариянски,браво на адаша (fortis) много интересно ми беше да прочета интервюто .....Споделям много от мислите на Веско за начина на инвестиране ....Поздравления

Коментар

Working...
                                X