Първоначално изпратено от Наивник
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
11 финансови задачи, които всеки трябва да може да реши
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеРазсъжденията са добри, ако си тръгнал да си купуваш телевизор и холна гарнитура с заем... Ама идеята не е да си купиш обезценяващ се актив/ пасив със заем...
И тая глупост - вътре си с 6 бона, ако теглиш 10, защото връщаш 16 накрая... е пълен та§ак. Не си вътре с 6 бона - 6 бона е ЦЕНАТА която плащаш, за да имаш плазма, холна гарнитура и две почивки в Гърция - когато реалн не можеш да си позволиш такива изгъзици. Нещо като премиум за бедни
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеИдеята е да си купиш актив, чиято стойност ще нараства с по-голям процент...
Виж - ако от тея 9500 лева - съумееш да правиш по 2 бона на година - след 6 години ще си с 3 бона напред... Е ако купиш плазма - малко назад идват сметките
Имам приятел, който беше влязъл в точно такъв свредел и логично фалира "от покупка на актив".
Не ме интересува, че банката ги дели на лихва и главница. За мен са си изходящ паричен поток и ако първата година (и втората) имаш по-лоша доходност, нататък ако ще да е цветя и рози....
Лично съм го видял как се случваLast edited by mpy_yordanov; 25.03.2015, 22:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеТи си сметнал, че ако аз като честен ти дам заем 10000 на 10% с анюитет, трябва да плащаш 217,47. Това е така. Но в тази сума има лихва и главница. Лихвата си е на банката и не можеш да и я вземеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеПрочетох и разсъжденията ти за кредитната карта. Изводът е.... - бързо го трий и него
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАко ще я караме на искренНо и лично и аз ползвам правата формула PMT като променям лихвения процент, докат получа вноската.
Старост нерадост, едно време знаех над 30-40% от Ексела, което си е завиден процент
А сега
Аз да си питам това с 10% за 10 години какво се пита дали плащаме 10% или повече калкулирано чрез таксичките? Това с 46-60 месец нещо не успях да го вдяна ...Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеSWAT анализ или SWOT-анализ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mimonzi Разгледай мнениеКолеги! Искам да помоля, ако някой има читав SWAT анализ да ми го изпрати на лични
Коментар
-
Първоначално изпратено от mimonzi Разгледай мнениеКолеги! Искам да помоля, ако някой има читав SWAT анализ да ми го изпрати на лични
ps. На каква тема е тоя SWOT?#dagoduhatbednite
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеПризнавам си честно без goal seek функцията на ексела бая време щях да го мисля, че не се сещам обратната форумла имам вноската и главницата
Старост нерадост, едно време знаех над 30-40% от Ексела, което си е завиден процент
А сега
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАз говоря за 7-ма
6 също е сгрешена. Тук трябва да се смята анюитет с 12 месечни вноски на предоставения ресурс, а именно 450 лева. Лихвеният % се получава 19,93%
ПП Марияне, уловката тези 11 задачи всичките на лист с моливче ли трябва да се решат, щото аз без ексела с тези анюети съм аутLast edited by needtoknowmore; 25.03.2015, 21:21.Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеТи си сметнал, че ако аз като честен ти дам заем 10000 на 10% с анюитет, трябва да плащаш 217,47. Това е така. Но в тази сума има лихва и главница. Лихвата си е на банката и не можеш да и я вземеш. От там нататък намаляваш главницата от всяка вноска и не излизаш на - на 60-тия месец
Банките лъжат, като ти дават 9750, а ти вземат сякаш са ти дали 10000 на 10%. Много лесно можеш да си намериш лихвения процент при същите вноски и реално дадена сума 9750.
Ноооо те са си го и измислили. Казват му ГПР
Разсъжденията са добри, ако си тръгнал да си купуваш телевизор и холна гарнитура с заем... Ама идеята не е да си купиш обезценяващ се актив/ пасив със заем... Идеята е да си купиш актив, чиято стойност ще нараства с по-голям процент...
И тая глупост - вътре си с 6 бона, ако теглиш 10, защото връщаш 16 накрая... е пълен та§ак. Не си вътре с 6 бона - 6 бона е ЦЕНАТА която плащаш, за да имаш плазма, холна гарнитура и две почивки в Гърция - когато реалн не можеш да си позволиш такива изгъзици. Нещо като премиум за бедни
Виж - ако от тея 9500 лева - съумееш да правиш по 2 бона на година - след 6 години ще си с 3 бона напред... Е ако купиш плазма - малко назад идват сметките#dagoduhatbednite
Коментар
Коментар