Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Диверсификация на портфейл
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнениеИдеята да сложиш 10% на борса с капитализация няма и 4 млрд.Е, а 35% на пазари, където голяма част от компаниите са в пъти по-големи от БФБ-София (примерно от целия DAX само една компания е с по-малка капитализация) е интересна, но неудачна според мен. Ако парите са малко (примерно 50к), не е ефективно въобще да излизаш навън. Ако са много (примерно 1млн), не е удачно да концентрираш 10% в толкова малък пазар.
Каква е разликата между кеш и депозити? Надявам се няма да държиш 20% от богатството си в банкноти под дюшека...
Сега по ред на номерата :
1.Нека за целта на дискусията да вземем някакво средно число - 100 000 - 150 000 лева
2.Депозитите са със срок 1+ година.
3.Кеша е в разплащателни/спестовни сметки
Защо ти се струва, че при по-малки суми няма смисъл да се излиза навън?
Разходите не са толкова големи.Условно да кажем, ако вземем горните 100 000 лева за пример, 35% са 35 000 лева, разхвърляни в няколко ETF-a и/или стабилни компании защо ти се струва лоша идея?Основно те притесняват разходите по излизането или? Доколкото те разбирам смисъл от БФБ няма въобще?
Ти как би разпределил горецитираната сума - 100-150 х.лв?
Коментар
-
Идеята да сложиш 10% на борса с капитализация няма и 4 млрд.Е, а 35% на пазари, където голяма част от компаниите са в пъти по-големи от БФБ-София (примерно от целия DAX само една компания е с по-малка капитализация) е интересна, но неудачна според мен. Ако парите са малко (примерно 50к), не е ефективно въобще да излизаш навън. Ако са много (примерно 1млн), не е удачно да концентрираш 10% в толкова малък пазар.
Каква е разликата между кеш и депозити? Надявам се няма да държиш 20% от богатството си в банкноти под дюшека...
Коментар
-
Диверсификация на портфейл
Здравейте!
Ще се радвам в тази тема да обсъдим какъв е най-добрия вариант за диверсификация на свободните ми пари.
Да кажем, че разполагам със 100 единици кеш.
Как ви се струва :
1.10% БФБ
2.35% NYSE,DAX и др.
3.30% депозити
4.5% злато
5.20% кеш
Благодаря предварителноТагове: Отмаркиране на всички
Коментар