IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Диверсификация на портфейл

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Миналите резултати не гарантират бъдещи такива Или с други думи няма как да знаеш от коя шапка ще излезе зайчето
    Хубаво де, ама с оглед сегашното положение и икономически показатели на Испания,Италия,Франция мисля, че е доста по-добра идея да се бутне в Германия или поне 50/50.Ако нещата в ЕС и еврозоната се сговнят 4-5 страни имат шанс да излязат относително сухи.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      Ravnovesie, а защо вместо европейски акции да не бъдат само немски?
      EWG например.Сравни графиките на IMEU, IEUR,IEV и EWG.Немските са светлинни години пред микса.С оглед на ситуацията в Италия,Испания,Франция защо да се буташ между шамарите?
      Миналите резултати не гарантират бъдещи такива Или с други думи няма как да знаеш от коя шапка ще излезе зайчето

Коментар

Специално тези трите имат много сходна структура. От малките разлики които има в портфейлите им може да предполага +-1,5-2% разлика на година но не и повече.
        Първоначално изпратено от enchev2016 Разгледай мнение
        Сега вече те разбрах.Няма разлика дали купувам IMEU, IEUR или IEV или валутата, в която ги купувам, ако предположим, че структурата им е сходна, разбира се.
        Ще измъдря някакъв микс от S&P 500,Европа и/или Германия,развиващи се пазари и ще пиша пак.Мерси много за инфото.
        Ravnovesie, а защо вместо европейски акции да не бъдат само немски?
        EWG например.Сравни графиките на IMEU, IEUR,IEV и EWG.Немските са светлинни години пред микса.С оглед на ситуацията в Италия,Испания,Франция защо да се буташ между шамарите?

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
          Хммм, през ПИБ и IB ми прибират по 10% от дивидентите на американските акции. На следващия дивидент от AAPL ще видим как е при saxo.
          На мен Бенчмарк ( те май пак са SAXO) - 20% върху дивидентите на NYSE.

Коментар

Единственото, което имам общо със САЩ е, че малко по малко им изкупувам икономиката. За момента притежавам около четвърт прашинка от песъчинка от плажа Copacabana, ако приравним плажа на NYSE+NASDAQ. Явно посредниците са свършили добра работа. Да са ми живи и здрави.
            И аз нямам нищо общо със САЩ но моите си ме таксуват с 30% данък. което не ми пука особено защото повечето ми акции в САЩ не плащат дивиденти

Коментар

За да ти взимат 10% данък трябва да декларираш, че не си американско лице. което включва не само че не си американски гражданин, но и още една камара други глупости. Посредника ти може и да ти предлага тази услуга, може и да не го прави.
              Единственото, което имам общо със САЩ е, че малко по малко им изкупувам икономиката. За момента притежавам около четвърт прашинка от песъчинка от плажа Copacabana, ако приравним плажа на NYSE+NASDAQ. Явно посредниците са свършили добра работа. Да са ми живи и здрави.

Коментар

• Първоначално изпратено от enchev2016 Разгледай мнение
                Сега вече те разбрах.Няма разлика дали купувам IMEU, IEUR или IEV или валутата, в която ги купувам, ако предположим, че структурата им е сходна, разбира се.
                Ще измъдря някакъв микс от S&P 500,Европа и/или Германия,развиващи се пазари и ще пиша пак.Мерси много за инфото.
                Специално тези трите имат много сходна структура. От малките разлики които има в портфейлите им може да предполага +-1,5-2% разлика на година но не и повече.

Коментар

Няма разлика за теб. Това което губиш от американските като акции, го печелиш през курса на долара.

Коментар

Хммм, а защо тогава ETF-а на европейски акции - IMEU, листван в Ирландия е с положителна доходност - около 7%, а другите два - IEUR и IEV, листвани на NYSE са на минус 1%? Щом няма разлика от това в каква валута се котират тези 8% разлика идват само от структурата на портфейла, така ли? Фонд мениджъра на IMEU е по-читав от този на другите два?
                    Няма разлика за теб. Това което губиш от американските като акции, го печелиш през курса на долара.

Коментар

Ако разделиш 50-50 сащ европа ти ще имаш 50-50 експозиция към евро и към долар. Все едно в каква валута се котират самите ЕТФи.
                      Хммм, а защо тогава ETF-а на европейски акции - IMEU, листван в Ирландия е с положителна доходност - около 7%, а другите два - IEUR и IEV, листвани на NYSE са на минус 1%? Щом няма разлика от това в каква валута се котират тези 8% разлика идват само от структурата на портфейла, така ли? Фонд мениджъра на IMEU е по-читав от този на другите два?

Коментар

Хммм, през ПИБ и IB ми прибират по 10% от дивидентите на американските акции. На следващия дивидент от AAPL ще видим как е при saxo.
                        За да ти взимат 10% данък трябва да декларираш, че не си американско лице. което включва не само че не си американски гражданин, но и още една камара други глупости. Посредника ти може и да ти предлага тази услуга, може и да не го прави.

Коментар

Ако разделиш 50-50 сащ европа ти ще имаш 50-50 експозиция към евро и към долар. Все едно в каква валута се котират самите ЕТФи. Но данъка върфху дивидентите в Англия 10% а в САЩ освен ако не се справиш с една доста сериозна бюрокрация е 30%. в повечето европейски държави е също между 20 и 30%.

Коментар

Хммм, добре де,а как да купя американските ETF през Лондон? Или търся европейските им еквиваленти?
                            Например вместо IVV , купувам http://www.ishares.com/uk/individual...s-etf-acc-fund ?
                            Ако разделиш 50-50 сащ европа ти ще имаш 50-50 експозиция към евро и към долар. Все едно в каква валута се котират самите ЕТФи. Но данъка върфху дивидентите в Англия 10% а в САЩ освен ако не се справиш с една доста сериозна бюрокрация е 30%. в повечето европейски държави е също между 20 и 30%.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Какво: да го убият ли? КТБ никога не ми е привличала вниманието.
                              Държавният административен апарат може да премаже всеки като въшка.Ако участие вземат и правоохранителните органи става още по-забавно.Нямах предвид физическо ликвидиране.Компания, която расте като гъба активи/печалба щом не представлява интерес не знам.

Коментар

Най-добре всичко в англия. Освен ако не искаш да спекулираш със супер краткосрочно държане - тогава комисионните в САЩ са доста по-ниски.
                                Хммм, добре де,а как да купя американските ETF през Лондон? Или търся европейските им еквиваленти?
                                Например вместо IVV , купувам http://www.ishares.com/uk/individual...s-etf-acc-fund ?

Коментар

Working...
                                X