Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кагато парите ви станат много повече от финансовия ви акъл....
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеМарияне, ако имаш одитите, дай ги и на нас да им хвърлим по едно око
Коментар
-
Марияне, страхотна тема. Масово заболяване е – хора, които са се научили да изкарват пари (спортисти, музиканти и т.н.) да си мислят, че това автоматически ги прави експерти и по управление на пари – а това са коренно различни неща. Аз ного се дразня на брадатия чичо с пурата, дето постоянно реве за парите си в КТБ и настоява данъкоплатците да му връщат милионите, щото той, видите ли „не знаел” че са обезпечени кредитите само до 100 Б... е да, ама аз не съм чувствам длъжен да давам данъците си на тоя стар пияница, само защото той е финансово тъп. Че и арогантен, защото ако си бе наел един финансов консултант, хем нямаше да реве сега, хем дори повече от 7-8% лихва щеше да печели.
Освен това рисува отвратително, дори терминът „рисува” е комплимент за него.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Сравненението между Боно и Джако не е съвсем коректно!
Да за съжаление г-н Джексън поддържаше много висок стандарт на живот, който на старини многократно надвишаваше приходите му, но определено не е знаел само как да пее!!!
Той купи каталога с песни на Бийтълс за 47,5 милиона долара през 1985 г., инвестиция, която днес се оценява на 1 милиард долара!!! Да не говорим че приходите за семейството след смъртта му са на стойност 700млн долара само от новоиздадените студиини записи!
"...тези цифри са безпрецедентни. "Натрупани бяха над 700 милиона долара за пет години. През това време нито един жив артист не се е доближил до тази сума" , така че бих заключил че самият Джако си е инвестиция
Или казано по друг начин просто пазара не е отразявал фундамента в творчеството на Джексън до смъртта му(може би заради съдебните дела и накърнената репутация), но след смъртта му възвращаемостта компенсира добре наследниците му. Нали знаеш че пазара може да остане по-дълго ирационален от колкото ние можем да чакаме. Е той не успя да го дочака просто!
Поздрави!Last edited by tony1975; 02.11.2014, 20:34.
Коментар
-
Кагато парите ви станат много повече от финансовия ви акъл:
1. Инвестирате дългосрочно в марково уиски и бърбън 18YO и нагоре.
2. Инвестирате краткосрочно в маркови (траписки) бири от Белгия, Холандия, Германия и др. подобни.
3. Инвестирате според физическите си възможности в маркови мацки (да не бъдат от село Марково, Пловдивско обаче!!).
4. Инвестирате и за други маркови благини според разбиранията си..."Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеИ наистина, от одитите на КТБ и от отчети преди това виждам, че мениджмънта на банката се е увлякъл да прави бизнес империя с краткосрочен ресурс, каквито са депозитите. После не са разделили баницата и айдеее, отиде коня в реката. В одитите пише, че огромен процент от вноските по-кредитите са с източник нови кредити.... Това не е устойчив модел. Примерът с КТБ е идеален, за мениджмънт с количество пари, които надхвърлят уменията.
Коментар
-
Кагато парите ви станат много повече от финансовия ви акъл....
Защо някои бизнесмени фалират, защо милионерите от тотото и спортните звезди фалират, еми просто парите им са станали повече от финансовия им акъл.
Защо Майкъл Джексън остави 500 млн. долара дългове, когато почина, а певецът Боно от U2 е милиардер само от покупката в самото начало на акции от Facebook?
Ами единият може само да пее, другият може и да инвестира и знае що е то пари и как се управляват.
Наскоро един далечен познат, който е богаташ на около 50 годишна възраст ми каза „Марияне аз постоянно подтискам самочувствието си, че разбирам от пари, сделки и т.н. Познавам много бизнесмени, които са потомствени предприемачи и имат знанието на поколенията. Ето виж Цветан Василев, за кратко активите на банката му стигнаха милиарди и се оказа, че финансовата му компетентност не е достатъчна за управлението им“.
И наистина, от одитите на КТБ и от отчети преди това виждам, че мениджмънта на банката се е увлякъл да прави бизнес империя с краткосрочен ресурс, каквито са депозитите. После не са разделили баницата и айдеее, отиде коня в реката. В одитите пише, че огромен процент от вноските по-кредитите са с източник нови кредити.... Това не е устойчив модел. Примерът с КТБ е идеален, за мениджмънт с количество пари, които надхвърлят уменията.
Други готини примери и анализ тук в блога ми
http://zaparite.blogspot.com/2014/11/blog-post.htmlТагове: Отмаркиране на всички
Коментар