IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лихвени форуарди

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
    abe ne mi se spori i kirilicta mi ne raboti, swap e kato prtfolio ot forward ili bonds.

devoikata deto pita da google i taka. All the best to all of you
    Олелеееееееееееееее,тук надмина себе си
    Абе,момче,пуснал си линк - хората там са дали простичко обяснение за суап(макар и само валутен),що не си направи труда поне да го прочетеш,ами продължаваш с глупостите?!
    Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

haha bimbo,

the next bulgarian genius without a basic approach how to interact.

mach es gut and all the best

Прав си,душко,малко ми е трудна комуникацията с претенциозните невежи.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
        пич не ми е идеята да си го меря с когото и да било, само, че като ми пишат, че всеки суап е форуърд, пък еле обратното, леко се напрягам. ми не е форуърд, може и да е фючърс по същата логика, както и да е да не влизаме пък в синтетиката. ми що суапа да не е проредица от CFD-та по същата логика. Математически всеки един инструмент с малко игра можеш да го превърнеш във всеки друг - и за това не трябва да си завършил квантова механика за да го проумееш. то затова ги наричат деривати или на плейн бългериън - производни.

отделно не съм трейдър с 6 30 инчови монитора, който си изкарва леба с таз игра. мноого отдавна съм разбрал, че само баламурниците се занимават с трейдинг, или такива, които са в максимум първите си 10 години от професионалната кариера.
        abe ne mi se spori i kirilicta mi ne raboti, swap e kato prtfolio ot forward ili bonds.

devoikata deto pita da google i taka. All the best to all of you

Коментар

swap is seqence of forwards. u lewo bimbo
          пич не ми е идеята да си го меря с когото и да било, само, че като ми пишат, че всеки суап е форуърд, пък еле обратното, леко се напрягам. ми не е форуърд, може и да е фючърс по същата логика, както и да е да не влизаме пък в синтетиката. ми що суапа да не е проредица от CFD-та по същата логика. Математически всеки един инструмент с малко игра можеш да го превърнеш във всеки друг - и за това не трябва да си завършил квантова механика за да го проумееш. то затова ги наричат деривати или на плейн бългериън - производни.

отделно не съм трейдър с 6 30 инчови монитора, който си изкарва леба с таз игра. мноого отдавна съм разбрал, че само баламурниците се занимават с трейдинг, или такива, които са в максимум първите си 10 години от професионалната кариера.
          Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
            Само това ли измисли,за да прикриеш невежеството си?
            haha bimbo,

the next bulgarian genius without a basic approach how to interact.

mach es gut and all the best

Коментар

Само това ли измисли,за да прикриеш невежеството си?

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                Я,щом толкова много ги разбираш нещата ми кажи при tom/next swap каква последователност (предполагам,че това си имал предвид под seqence) от форуърди имаш? А при spot/week?
                google it.

http://www.financetrainer.com/filead...2_forwarde.pdf

Коментар

Я,щом толкова много ги разбираш нещата ми кажи при tom/next swap каква последователност (предполагам,че това си имал предвид под seqence) от форуърди имаш? А при spot/week?

Коментар

Ох, господи, колко мъка има по този свят ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
                      Верно мъка...
                      И лихвения форуърд и суапа имат по два крачола - фиксиран и променлив.
                      Разликата, чисто технически е периодичността на плащането. С няколко форуърда можеш да си направиш еквивалентен на суап продукт, както и обратното. Според целта на занятието (освен ако не е спекула).

това бяха моите 5 стотинки в темата.

п.п. FRA и IRS вече не са OTC. Поне в ЕС и САЩ.
                      +1
                      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Верно мъка...
                        И лихвения форуърд и суапа имат по два крачола - фиксиран и променлив.
                        Разликата, чисто технически е периодичността на плащането. С няколко форуърда можеш да си направиш еквивалентен на суап продукт, както и обратното. Според целта на занятието (освен ако не е спекула).

това бяха моите 5 стотинки в темата.

п.п. FRA и IRS вече не са OTC. Поне в ЕС и САЩ.

Коментар

• Форуърда е бесплатен обяд. Има цена нула. Всички се захранваме с него.

Коментар

swap e forward
                            Ох, господи, колко мъка има по този свят ...

Коментар

swap e forward
                              Абе,swap и forward хич не са едно и също нещо - forward-a е само едната страна на swap-a.
                              Last edited by onufri; 23.10.2014, 13:46.

Коментар

мдаа... със затворени очи - толкова тъпа тема може да бъде дадена само в УНСС.
                                зад некадърната тема ясно се изпъква компетентността на преподавателя.
                                С думи прости - имаш интернет - там има огромно количество информация - на английски. ако не знаеш английски удряш огромна греда.

отделно - на бг се пише форуърд, не форуАрд. това е споразумение между две страни, което не е подкрепено от трета независима, т.е. не се търгува на борса, където борсата се явява гарант за кредитния риск на каунтър-партито. поради тази причина форуърди не се прайсват и се търгуват само между страни, които си имат ОГРОМНО доверие. такова животно като лихвен форуърд не съм срещал досега, не че не е възможно да има разбира се, но е много екзотично и напрактика няма приложение по света и у нас. защо ли - ми щото има CFD-та и лихвени фючърси и лихвени суапове, които са прозрачни и борсово-търгуеми. та си мисля, че отговорих тук на част от въпроса ти - относно ползуемостта - ми в общи линии нулева. за останалото - има гугъл.
                                swap e forward

Коментар

Working...
                                X