IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Девалвация на лева ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Iozko, АКО предположим, че БНБ-то обяви КТБ-то във фалит(примерно) и фонда започне да изплаща гарантираните до 196 хил. лв..... Според закона валутните депозити се изплащат в левове. Схващаш ли....
    Намери закона за фонда за гарантиране на влоговете и чети. Чети и мисли.

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
      При драстична девалвация на лева, най-малкият проблем ще ви бъде в каква валута ви е депозита, защото цялата ни стабилна банкова система ще се разтрепери!

Имам една позната, която си беше сложила всичките пари в КТБ, но във валутен депозит за по сигурно

Когато разбрах щях да се гръмна! След като е поела лудия риск да има депозит в КТБ от какъв зор си е ограничила доходността с депозит в евро? Никаква рационалност не можах да намеря в това решение!

Според мен ако някой го е страх за борда е по добре да има пари в банка извън България от колкото да си държи парите в българска банка и в евро!
      Ами то стана ясно че парите трябва да са извън БГ, само че едва ли е толкова лесно отварянето на банкова сметка в чужбина. В ЮК със сигурност не е там искат документ за валидност на адреса - комунална сметка.
      Някой може ли да сподели информация - какви са изискванията?

Коментар

• Първоначално изпратено от lozko Разгледай мнение
        Сега последно :d

Лева девалвира и борда пада (за нова валута в България е обявено еврото), а моят депозит в банката е в евра... така не ли се предпазавам от самото падане и девалвиране ?
        Такъв филм няма, защото като членка на ЕС България не може просто да обяви, че въвежда еврото, а трябва да отговори на всички условия от Мастрихт! Левът девалвира ли се повеше от 15%, автоматично няма да отговори на изискването за стабилност на курса през последните 2 години!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Ми то и в Турция знаят че мъж не може да роди ама опитите продължават

Коментар

• Сега последно :d

Лева девалвира и борда пада (за нова валута в България е обявено еврото), а моят депозит в банката е в евра... така не ли се предпазавам от самото падане и девалвиране ?

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
              Айде пак, мине се не мине се някой и друг месец и се появяват бутачите на борда. Абе хора не разбрахте ли, че борда нема да падне и девалвация нема да има?
              Никой не бута нищо.Просто коментираме хипотетична ситуация.Не виждам какъв е проблема?

Първоначално изпратено от lozko Разгледай мнение
              Точно това. Възможен ли е този сценарии в близките години и ако стане не е ли по-добре парите в тази ситуация да са ти в евро.
              Ако са в българска банка валутата няма да има значение, повярвай ми.

Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
              По принцип е по добър вариант, но при bank run може да има проблем с достъпа до всички банки в България.
              Аз говоря за периода след bank run-a и последвалата банкова ваканция.
              Last edited by andy2000; 29.09.2014, 20:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                Айде пак, мине се не мине се някой и друг месец и се появяват бутачите на борда. Абе хора не разбрахте ли, че борда нема да падне и девалвация нема да има?
                Ми то и в Турция знаят че мъж не може да роди ама опитите продължават

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                  Тогава не бяхме във Валутен борд. Имаш предвид падане на Борда и освобождаване на курса лев/евро? Не мога да разбера.

Точно това. Възможен ли е този сценарии в близките години и ако стане не е ли по-добре парите в тази ситуация да са ти в евро.

Коментар

• Айде пак, мине се не мине се някой и друг месец и се появяват бутачите на борда. Абе хора не разбрахте ли, че борда нема да падне и девалвация нема да има?
                    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                      Кофти късмет на познатата.
                      А какъв е сценария при депозит в евро, но в чужда банка,която има само клон в България? ИНГ,Алфа банк,БНП Париба и други, имам предвид.Би следвало при каквито и да е сътресения да няма проблем, т.к. валутата е евро,а банката не е българско ЮЛ.
                      По принцип е по добър вариант, но при bank run може да има проблем с достъпа до всички банки в България.

С позната ми не е кофти късмет, а глупост!

Аз лично поне за сега не бих се притеснявал за борда. Няма причини, поради които краткосрочно да има проблем.

Коментар

При подобна ситуация като тази от 97-ма.
                        Тогава не бяхме във Валутен борд. Имаш предвид падане на Борда и освобождаване на курса лев/евро? Не мога да разбера.

Коментар

• При подобна ситуация като тази от 97-ма.

Коментар

Хипер инфлация.
                            Какво трябва да значи хипер инфлация? Като вземете да си измисляте едни измислени думи и ги лепите като фешън работа.

Коментар

• Хипер инфлация.

Коментар

Може ли по-ясен и точен отговор ?
                                Мерси.
                                Трябва да дадеш малко повече детайли около девалвацията, за да получиш конкретен отговор.От какво е предизвикана?

Коментар

Working...
                                X