Явно не се изразих правилно! Имах предвид малко по-големите деца Аз също преди да завърша средното работех и винаги си имах пари Даже мисля че ме биваше повече в работата отколкото в ученето
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как научавате децата си да използват парите?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеДецата трябва да се научат да печелят парите си сами. Трябва да разберат, че парите не растат по дърветата.
Детският труд е забранен в БГ Не знам защо. Има доста работа, която могат да вършат. Веднъж станали обаче на 16, трябва да бачкат!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеДецата трябва да се научат да печелят парите си сами. Трябва да разберат, че парите не растат по дърветата.
Според мен е важно не само човек да може да изкарва пари, но и да ги управлява. Точно тук (в управлението) наблюдавам как доста познати се дънят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеАз за момента инвестирам в клатушките, батутите и подобните машини за пари по парковете
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеИнтересна система си намерил
в 12-ти клас ще изкарва по 360 лв. на месец от въздуха, не е ли малко много = минималната заплата?
Системата на Наивник ми харесва, ще взема да въведа нещо подобно. Може би с някои "уловки" като почивни дни, болнични и др., за да е по-реалистична симулацията.
Засега най-големият успех на синковеца е да си обмени пари (почти) сам. Е, изчерви се няколко пъти от каката, но операцията приключи успешно.
Мислех да му направя сметка, да му пусна карта и ел. банкиране, ама без лична карта не става, а не ми се иска да правим схеми. Та ще трябва да почака доста години Иначе при първа възможност мисля да го пускам на капиталовите пазари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеИнтересна система си намерил
в 12-ти клас ще изкарва по 360 лв. на месец от въздуха, не е ли малко много = минималната заплата?
А на инвестиции кога ще го учиш?
Иначе за инвестициите, рано му е. Трябва първо да се научи да работи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнениеВ какъв смисъл ?
В момента ме мъчат подобни дилеми.
Случвало се е да вземам пари назаем от него, винаги го карам да пише и винаги му ги връщам с лихва.
Децата обичат честната игра. И играта с правила, които не се променят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеПарите на куп Ако ги изхарчи в сряда и до неделя кара на мускули, ще се научи да ги цени.
Аз процедирах така. 1 клас левче, 2 - 2. В момента е в 9-ти и още от 3-ти знаеше, че ще получава по 63 лева на седмица
Дано съм успял. До момента резултатът е умопомрачителен.
Освен това всички допълнителни пари /баби, лели, спестени/ са му винаги на разположение, но трябва да знае във всеки момент колко са В момента има и карти, вързани към мои сметки.
Интересна система си намерил
А на инвестиции кога ще го учиш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение..........До момента резултатът е умопомрачителен. ...............
В момента ме мъчат подобни дилеми.
Коментар
-
Парите на куп Ако ги изхарчи в сряда и до неделя кара на мускули, ще се научи да ги цени.
Аз процедирах така. 1 клас левче, 2 - 2. В момента е в 9-ти и още от 3-ти знаеше, че ще получава по 63 лева на седмица
Дано съм успял. До момента резултатът е умопомрачителен.
Освен това всички допълнителни пари /баби, лели, спестени/ са му винаги на разположение, но трябва да знае във всеки момент колко са В момента има и карти, вързани към мои сметки.
Коментар
-
[QUOTE=mpy_yordanov;1059696416]Здравейте
какви ли са подходящите начини, децата да се научат да боравят с парите....
Мога да Ви напиша цял роман, от 7 -12-17- 23 та до над 33 и38годишни .
Изводът ще е един , - ТРЯБВА ДА СИ ДО ТЯХ и за добро и зло , та и готов да си понесеш и породеният негативизъм и вина за техните неуспехи !
А резултатът - ВИНАГИ РАЗЛИЧЕН , подчинен на карма и заобикаляща ги среда + индивидуалните им -лични възприятия ,! - Това е родителската Ви задача - да уловиш мига и настроенията , и да спомогнеш за положителното им развитие .
При мен резултатите са различни , при еднакъв подход към двама мъже с 3,5год. разлика , и сигурно аз съм виновен защото съм подхождал еднакво !
Коментар
-
Как научавате децата си да използват парите?
Здравейте
какви ли са подходящите начини, децата да се научат да боравят с парите
тези дни един приятел каза, че на 13 годишния си син - понякога дава джобните за 3-4-5 дни, а не ден за ден и следи колко са му останали и резултатът е добър, успява да задържи парите 5 дни
четох, че играта Монополи е подходяща
Вие какви трикове прилагате за без значение, например 8, 13 или 18 годишни
Има ли някой дал пари на детето си да ги управлява на борсите, с ясното съзнание, че може да ги "потроши"? Какъв е резултатът?
Може би ще стане полезна тема за обмяна на опитТагове: Отмаркиране на всички
Коментар