IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каква икономическа специалност да уча и в кой университет?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mktmkr Разгледай мнение
    Леле, колегите как те насметоха, но това са рисковете да искаш съвет в интернет
    Според мен обаче правиш грешка. Ученето навън и емигрирането са две съвсем различни неща. Да учиш навън, ако си умен и не те мързи, е възможно най-добрия избор, който може да направиш.
    Така е. И ако е добър специалист, а и родолюбец, може вместо да работи там за някакви си 5-6000 като начало, да се върне в България и да започне престижна работа за 800 лева.
    Или да увеличи потенциала на работната сила като се запише в бюрото по труда.

Коментар

• Първоначално изпратено от filgeorgiev Разгледай мнение
      Хора, аз съм млад човек, а вие толкова негативно се изказвате за нещата...едва ли не да уча навън, да емигрирам...аз мислех, че има бъдеще в тази страна...явно не съм на ниво, в което мога да преценявам реално ситуацията...все пак ви благодаря за мненията и отделеното време
      Леле, колегите как те насметоха, но това са рисковете да искаш съвет в интернет
      Според мен обаче правиш грешка. Ученето навън и емигрирането са две съвсем различни неща. Да учиш навън, ако си умен и не те мързи, е възможно най-добрия избор, който може да направиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
        Филипе, кат тъ гледам, се надявам да не съм прав.
        Първо, ти гониш дваесе годин! Ако сам не си разбрал каква специалност искаш да учиш, и какво горе долу се учи във всяка специалност,значи каквато и да учиш, се тая, нищо няма да излезе.
        После, къде, ама да е в София - е интересно къде ли, като че има 100 университета в София, в които се учи икономика
        После, май те влече да е престижно а не е важно какво ще е.... не става тая така. Запиши УНСС, престижно е, ще си вириш носа 5 г. че си икономист, ще те подстрижат хубаво преподавателите там, че те разбират от пазарна икономика И ТЕ ТАКА!

А сериозно, помисли пак какво искаш да правиш с живота си и не гледай колко е престижно, че бюрата по труда и сергиите са пълни с хора с "престижни" дипломи
        +1

Коментар

• Филипе, кат тъ гледам, се надявам да не съм прав.
          Първо, ти гониш дваесе годин! Ако сам не си разбрал каква специалност искаш да учиш, и какво горе долу се учи във всяка специалност,значи каквато и да учиш, се тая, нищо няма да излезе.
          После, къде, ама да е в София - е интересно къде ли, като че има 100 университета в София, в които се учи икономика
          После, май те влече да е престижно а не е важно какво ще е.... не става тая така. Запиши УНСС, престижно е, ще си вириш носа 5 г. че си икономист, ще те подстрижат хубаво преподавателите там, че те разбират от пазарна икономика И ТЕ ТАКА!

А сериозно, помисли пак какво искаш да правиш с живота си и не гледай колко е престижно, че бюрата по труда и сергиите са пълни с хора с "престижни" дипломи

Коментар

• Ей, вие с тези финанси съвсем сте забравили, че съществува и друг свят. Което не означава, разбира се, че трябва да не обръща внимание на фин.грамотност но, книжка кола не кара а мирогледът, развит ли е, и светът става пъстър, и животът-интересен...

Коментар

• Финанси, за предпочитане в чужбина.

Ако се разровиш може да откриеш безплатно обучение.
              Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Бъдеще има, filgeorgiev. Споко. Друг въпрос, какво. Ала точно откъм икономисти, струва ми се, е пренаситено. Има толкова интересни и увлекателни други специалности, младеж. И не са по-неперспективни. Всичко е до това между ушите ти: Ако е вятър, все тая, какво точно ще завършиш.

Коментар

• И ние бееме млади...ама
                  Тук шанс нямаш. Първо, това което ще "учиш", няма значение в тази реалност. Второ, каквото и да учиш - нивото е такова, че ще излезеш по тъп от преди да влезеш!
                  Спасявай се овреме! Не си пропилявай живота в мечти и илюзии! Времето минава много бързо!
                  Скъпа Обергрупенфюрер - C'Est La Vie!

Коментар

• Първоначално изпратено от filgeorgiev Разгледай мнение
                    Хора, аз съм млад човек, а вие толкова негативно се изказвате за нещата...едва ли не да уча навън, да емигрирам...аз мислех, че има бъдеще в тази страна...явно не съм на ниво, в което мога да преценявам реално ситуацията...все пак ви благодаря за мненията и отделеното време
                    Бъдеще има ако станеш овчар.
                    Ако не искаш да си овчарин обаче, то тогава послушай иветка и - беж краченца да бягаме.

Коментар

• Хора, аз съм млад човек, а вие толкова негативно се изказвате за нещата...едва ли не да уча навън, да емигрирам...аз мислех, че има бъдеще в тази страна...явно не съм на ниво, в което мога да преценявам реално ситуацията...все пак ви благодаря за мненията и отделеното време

Коментар

• Прочети Винету...
                        Стани овчар.
                        На тази територия ум и знания не ти трябват!
                        Колкото си по проЗт, толкоЗ по голям шанс имаш
                        Скъпа Обергрупенфюрер - C'Est La Vie!

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                          Каква специалност да учиш не мога да ти дам акъл - зависи от персоналните ти интереси.Мога да ти дам съвет само да стоиш далеч от УНСС, пълна трагедия е там.
                          Казвам ти го от опит, МИО съм учил там.
                          Поздрави
                          Еее, стига бе, ти ми разби всичките представи за УНСС! Аз мислех, че е престижно да се учи там, даже попаднах на една статия за
                          „Международна икономика и политика“ на УНСС и се бях зарибил малко, ама щом го казваш от личен опит...

Коментар

• за специалностите ще кажа - Финанси, счетоводство, статистика и маркетинг ( но само ако имаш въображение ) - всичко извън тези специалности е празни приказки и тъпотии. Като най-силно препоръчвам финанси.
                            Не е препоръка за търговия с акции и ЦК !

Коментар

• Пробвай в чужбина! Стой далеч от БГ особено от УНСС без значение от специалността

Коментар

• Каква специалност да учиш не мога да ти дам акъл - зависи от персоналните ти интереси.Мога да ти дам съвет само да стоиш далеч от УНСС, пълна трагедия е там.
                                Казвам ти го от опит, МИО съм учил там.
                                Поздрави
                                Last edited by andy2000; 10.04.2014, 16:20.

Коментар

Working...
                                X