Они плеснаха и се прегърнаа....за единия актив за другия пасив...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лични финанси
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеЗащо си задържаш примерите, така е лесно?!
Имам сайта http://otgovornost.hit.bg/ (още е наличен), който беше първи в google по търсене на "гражданска отговорност". Сега вече не е, мен ме мързи да тичам, а и там телефона е на една позната агентка.
Така че като ми се обадят, скокна и хоп 20 лв. в джоба
Колата се изплати за година. Преди това имах опел кадет за 1 400 лв. и той се изплащаше бързо. Няколко години правех по 4 000 лв. на година от полиците.
Без колата това нямаше да стане. Да пътувам 4 часа сменяйки градски транспорт... Правил съм полици в Суходол, Банкя, Волуяк, надежди, люлини, младости, бояни и т.н. Без кола не става. Тя за мен си беше актив.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеИ аз мисля, че сме от една порода. Просто прехвърчаха искри, които в речеви разговор нямаше да хвърчат, защото тук изразните средства са малко и не е диалог.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеНамирам много сходни мисли между г-н Йорданов и мен. Единствено не считам , че неговата романтична представа за НИ, че не растат когато трябва ме смущава! Търговските имоти подлежат на много добро познаване! Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от free1969 Разгледай мнениеКо са плющиш за пари е голем актив ..ко даваш пари ата плющат си е доста сериозен пасив....
Просто къртишПарите не ме вълнуват. Те ме успокояват!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеС 5% доходност е твърде малко за съществена разлика в доходите
плюс това говориш за София, а за Плевен, а за Враца?
Тоест правиш грешката на грешната извадка
Не е вярно, примерите ще си ги задържа за себе си
Студено, че нямам вила
Я някой иска да обиди, за да се почувства по-велик
Защо не се беше родил в някоя затънтена махала по планините да видя как ще се правиш на софианец рентиер
Пак грешка на извадката
Защо си задържаш примерите, така е лесно?! Ако имаш вила , щом е студено защо не си докарал добрата доходност която ти посочих, щом си добър финансист, е оплакваш пасива и само? Бъди здрав! Кефиш!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеАми при средна цена на депозит в момента към 4%, 5%доход от наем си е по добра дохоност. Аз наскоро имах такава от 6% в краен софийски квартал и съм доволен. Цената на основната инвестиция не пада ,когато се води в южен квартал, а провансалците като теб като прочетат южен квартал , се подмокрят!
...............
Колата може да е актив, само ако работиш таксе!
За вилата не разбрах кое е много студено?
плюс това говориш за София, а за Плевен, а за Враца?
Тоест правиш грешката на грешната извадка
Студено, че нямам вила
а провансалците като теб
Защо не се беше родил в някоя затънтена махала по планините да видя как ще се правиш на софианец рентиер
Пак грешка на извадката
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеПровери, може да ти я работят мошенически (с фалшив договор)
Може да ми пратиш номера на парцела и името на селото (на Лично Съобщение), за да видя дали се гушат със субсидии, без да ти дават нищо.
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеИ да си го отдал на друг субект при 5% годишна доходност, това не е особено добър актив, а ако локацията ти е лоша и цената на основната инвестиция пада....
Колата може да е актив, ако я вземеш на добра цена и ако я ползваш за нещо. Преди имах странично занимание, която без кола не ставаше. А я ползвах и за лични нужди. Еми страничното занимание изплащаше колата за половин година. Разбира се колата не беше нова.
Не позна, много студено
...............
За вилата не разбрах кое е много студено?
Коментар
-
Първоначално изпратено от PolariS Разгледай мнениеАко струга се използва за занаятчийско производство на резервна част, която не се произвежда вече и има постоянни клиенти, и малко хора я правят - си е чист ценен актив, ако се работи няколко пъти на месец, но това което се прави се продава на някаква цена - актив си е, ако собственика прави нещо за себе си и с това си спестява разходи - май пак е актив. Ако струга стои покрит с найлон, но може да работи - пасив с цена в продавалник, ако не работи - пасив с цената на скрап.
Първоначално изпратено от PolariS Разгледай мнениеДруг въпрос, за земя: 6 дка, 6-категория, в Балкана, има арендатори в землището, но никой не иска да я обработва, води се и ливада - актив или пасив?
Поздрави на Мариян Йорданов за лекцията!
Може да ми пратиш номера на парцела и името на селото (на Лично Съобщение), за да видя дали се гушат със субсидии, без да ти дават нищо.
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеВсичко можело да бъде актив и всичко пасив, айде стига. Колата никога не е актив. От жилища явно не разбира, щото определя дали са актив или пасив според големината, а фактите сочат, че те са такива според това дали са отдадени на други субекти за ползване или дали си ги ползваш сам. Вилата също!
Колата може да е актив, ако я вземеш на добра цена и ако я ползваш за нещо. Преди имах странично занимание, която без кола не ставаше. А я ползвах и за лични нужди. Еми страничното занимание изплащаше колата за половин година. Разбира се колата не беше нова.
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеЗабелязал съм, че в години в които събирам плодове от овошки колкото за 200 кила ракия, реколта от домати колкото да не купувам през топлия сезон и дърва за зимата които ми се полагат, колкото за отоплението на 3 домакинства, някак си не изглежда на пасив! Кристалния въздух който те зарежда с енергия и здраве също явно не отчита големия анализатор на инвестора, може би щото няма вила.
Коментар
Коментар