Кейзер, сметките ти че съм 90 бона назад са верни, ама не съвсем тъй като тази шестица която купих е Limousine и е доста над 100 бона.Така че добави още отгоре Но за това казах майната им на парите.Вярно и аз се изкуших да взема 4 годишно Бентли за тези пари, ама наистина не е за мен този клас кола, именно заради причините изброени от Бате Пешо, че трябва да се съобразявам и с нещо друго.Ама не с околните, а със себе си и дохода си.Ако нямаше да е проблем да дам 400 бона за чисто ново Бентли, с кеф щях да си го взема, ама тази сума вече ми е множко за кола и не ми е по джоба.Казвам го със съжаление, защото дори и след 10 години да не са ми проблем едва ли ще имам мерак вече за такава машина.Иначе съм се качвал и карал Бентли, звука на двигателя и движението на самия автомобил са нещо неописуемо.Пък като иска някой да ги трупа тези пари, да знае че ги има и да си умре с тази мисъл, че имал милиони без да изживее нищо.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лични финанси
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеНа правителствата не им трябват умни и интелигентни хора младеж, това трябва да бъде засенчено къде с лъскави неща, къде с чалга или разни лачени мадами набрали пари от дървото отсреща, talk shows Сделка или Не, Новини за убийства, бедствия, кражби това трябва да се гледа да му се държи носа на народа на долу в земята да не може да види каде е въобще камо ли да помисли за нещо друго ...
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от voyous Разгледай мнениехаха готин пример. има много истина, това си е реалността в 90% от случаите. ама къде е изхода според тебе? и от най-ниското дъно трябва да има път нагоре, нали?
надявам се с годините да стават повече интелигентните и образовани млади хора, а продуктите на унсс да си стоят по кафенцата с айфончетата. като почнат да бачкат за 400 лева, щото дипломите им са без покритие, някои ще си идат на село, други ще се огледат наоколо, ще видят някой като теб и току виж взели пример. много време трябва да мине за да се промени манталитета ни...аз предпочитам през това време да гледам себе си и градинката си и да си нося розовите очила промяната трябва да тръгне от частното към общото, а не обратното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеНе е така бе батка нали ги гледам наемат навънка outsourcing интелигентни кадри от България и после нещата трябва да се преправят защото сме свършили работата по български, масовоят манталит това е проблема ...
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от irena Разгледай мнениеХахах, "играете" ли си на борсата?
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз пък намирам за доста нелепо реалността в България да прави равнис с аутсайдерите в обществото. Винаги и навсякъде има лузъри, ами да си ги има, избрали са си да водят мизерен живот, или пък просто не им достига капацитета, волята или желанията за нищо повече, ами да си живеят както си искат. Това обаче не означава че човек трябва да се съобразява с тях. Напротив единственото което заслужават е игнориране.
Не знам на колко хора в този форум средата са мърляви алкохолици, но все си мисля че реално никой не общува с такива хора и намирам за доста странно точно техния пропаднал живот да бъде даван като пример за това как се живее в България. Ами ако на някой не му харесва мястото където живее да го смени - щом не го сменя значи му харесва достатъчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от irena Разгледай мнениеХахах, "играете" ли си на борсата?
Коментар
-
Аз пък намирам за доста нелепо реалността в България да прави равнис с аутсайдерите в обществото. Винаги и навсякъде има лузъри, ами да си ги има, избрали са си да водят мизерен живот, или пък просто не им достига капацитета, волята или желанията за нищо повече, ами да си живеят както си искат. Това обаче не означава че човек трябва да се съобразява с тях. Напротив единственото което заслужават е игнориране.
Не знам на колко хора в този форум средата са мърляви алкохолици, но все си мисля че реално никой не общува с такива хора и намирам за доста странно точно техния пропаднал живот да бъде даван като пример за това как се живее в България. Ами ако на някой не му харесва мястото където живее да го смени - щом не го сменя значи му харесва достатъчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от irena Разгледай мнениеХахах, "играете" ли си на борсата?The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЕ най после един човек да ме разбере.Представям си как един мерцедес за 100000 идва у село от него слиза човек с костюм за пет бона и чепик за три и в това време се прибират козите.А пред кръчмата насядали и налягали десетина селски мърляви отрепки некъпани от предния дъжд дето успял да ги намокри и пият бира или кафе тип мътна вода от евтиното за десет стотинки.Колкото и да се напиняме нивото ни е ниско.Всякакви опити човек да се прави на баровец в такава среда е неуместен
надявам се с годините да стават повече интелигентните и образовани млади хора, а продуктите на унсс да си стоят по кафенцата с айфончетата. като почнат да бачкат за 400 лева, щото дипломите им са без покритие, някои ще си идат на село, други ще се огледат наоколо, ще видят някой като теб и току виж взели пример. много време трябва да мине за да се промени манталитета ни...аз предпочитам през това време да гледам себе си и градинката си и да си нося розовите очила промяната трябва да тръгне от частното към общото, а не обратното.Last edited by voyous; 07.02.2014, 13:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеПак даваш малко неуместен пример.Идвал у село някой с кола за 150 000 и костюм за еди колко си.В никой случай не искам да се правя на гражданин, ама аз лично село нямам, жена ми няма и абсолютно никаква работа нямам там.Ще кажеш, ако искаш да идеш в с.Гела или с.Боженци на почивка с какво ще идеш.Ами много ясно че с анцунг ще отида или по къс панталон ако е по топло.За какво ми е с костюм да ходя на почивка.Пътищата не са чак толкова лоши до тези села, а и сега ще кажеш че ще е смешно с анцунг и чисто ниво Ауди а6 да ида сигурно.Е ще взема от тъста има една лада нива и с нея ще ида.Ама трябва ли да карам Лада Нива целогодишно, защото един път в годината ще ида в някое село на почивка.
А и си пазя студентския опел кадет от 1990година производство, ама не е в движение от 8-9 години и незнам дали ще го подкарам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЕ най после един човек да ме разбере.Представям си как един мерцедес за 100000 идва у село от него слиза човек с костюм за пет бона и чепик за три и в това време се прибират козите.А пред кръчмата насядали и налягали десетина селски мърляви отрепки некъпани от предния дъжд дето успял да ги намокри и пият бира или кафе тип мътна вода от евтиното за десет стотинки.Колкото и да се напиняме нивото ни е ниско.Всякакви опити човек да се прави на баровец в такава среда е неуместен
А и си пазя студентския опел кадет от 1990година производство, ама не е в движение от 8-9 години и незнам дали ще го подкарамLast edited by nedev75; 07.02.2014, 13:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеРеално погледнато много малък % от хората по света играят на борсата. Тези, които играят, обаче, са от най-богатите хора в държавата си. Нашата борса си е мизерна, но за нашите стандарти си е добра, защото наистина тия дето играем трупаме капитал Ще мине време, та тя е мн млада още, и всичко ще е ок, всички ще сме ок Всеки ще си харчи за каквото му е кеф
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеАз много добре разбирам колега, само че българският народ( аз нищо че съм навънка аз оставам за цял живот българин за добро или зло) и виждам че проблема е в нас самите, но ние сме свикнали някой някъде нещо да направи и нещата са дадени както са. Ако ние българите се променим самите себе си, да мислим по друг начин тогава останалото ще потече само .... както писах и в предния коментар дори и милиони да имаш, няма значение, като си прос и не знаеш какво да правиш с тях, ако е само за лъскави коли и курви, няма смисъл ....
Коментар
-
michaelis
Коментар
Коментар