IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лични финанси

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Този, който цял ден работи, няма време да печели пари

или

Илюзията, че времето работа е правопропорционално на резултата

и защо в наемния труд НЕ е вградена опцията за забогатяване

http://zaparite.blogspot.com/2015/02/blog-post.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
      Интересно четиво.
      Благодаря
      направо е впечатляващо в 21 век да си пропомняме ползите от търговията, но ето на случи се и има смисъл
      поне за мен

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
        Смисълът на търговията и защо всеки трябва да е търговец

http://zaparite.blogspot.com/2015/01/blog-post_24.html
        Интересно четиво.

Коментар

• Смисълът на търговията и защо всеки трябва да е търговец

http://zaparite.blogspot.com/2015/01/blog-post_24.html

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение
            Мдааа ...
            Не позна Бате Пешо, не стигнаха 100...
            Е не стигнаха 100 ама им го набуха.Сега Равновестко ще каже че той акции от кътъибету не е имал.Щото той има акции от само такива фирми които дават дивидент и са бетон акциите само растат.

Коментар

• „Бързо дошли, бързо отишли“ или кога хората са максимално глупави (заслепени)

http://zaparite.blogspot.com/2014/12/blog-post.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Корпоративна банка печели ма ти губиш щото тя от такива като тебе печели.Ще ви набуха мустака с акции на сто кинта и после ще ви ги купи на 2,50 щото сте играчи.Цеко ви прецака с 10 кинта ама тоя е майстор и ще ви го нажули с по 100 на акция.Все пак Доган му е учител.Сега мое ми се присмивате после ще се смея аз а вашите никове ще са други..
                Мдааа ...
                Не позна Бате Пешо, не стигнаха 100...

Коментар

Дичкоооооооо стига се излагай че си смешен.Какво пълниш в хипермаркета сега че не можах да разбера.И ако ти пълниш някакви боклуци 70% от народа не мое си позволи да улезне у тия ламаринени навеси.
                  Точно така е, аз и още двама пазаруваме тука в едната ламарина. Няколко хиляди пролетари стоят отпред и ни гледат като в "Игрите на глада". То да ти кажа и избор няма, продуктите са некачествени и са скрити основно под щанда, та то са едни кандърми и заплахи за парче Камчия (знайш кой съм аз, вади салама). Ако искаш три бири, носиш три празни бутилки, три кисели млека - три празни бурканчета, дрънчиш като слон в стъкларски магазин в автобуса (ква кола, то няма бензин на колонките на петрола, пък и аз я ползвам само в събота и неделя до село).

Е така е, много си прав и обективен, както винаги, спадна потреблението и тва е...

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                    Кое каеш паднАло? Ама много ясно, аз 85-та по три колички пълнех в хипермаркета, а сега само бомбирало кисело мляко и кучешка радост в единствения магазин в квартала има.

Абе, кога ше пускат бананете за Нова година, чул ли си нещо Пачо?
                    Дичкоооооооо стига се излагай че си смешен.Какво пълниш в хипермаркета сега че не можах да разбера.И ако ти пълниш някакви боклуци 70% от народа не мое си позволи да улезне у тия ламаринени навеси.

Коментар

Сега потреблението падна в пъти....
                      Кое каеш паднАло? Ама много ясно, аз 85-та по три колички пълнех в хипермаркета, а сега само бомбирало кисело мляко и кучешка радост в единствения магазин в квартала има.

Абе, кога ше пускат бананете за Нова година, чул ли си нещо Пачо?

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
                        Ако това стане ,нали ти е ясно ,че ще копаме земята с мотики.Най-големият стимул за развитие и иновации е лакомията/потреблението/,да имаш повече.Погледни какви бяха комунистическите принципи и какво стана със строя.
                        Да знам какво стана със строя.Но знам и какво стана след това.Сега потреблението падна в пъти....Не че съм фен на строя фактите са такива

Коментар

Ти да не си учил в УНСС или в някой американски просташки университет?Сега си запиши внимателно в тефтерчето какво ти дума Бате Пешо.
                          До десет максимум 15 години англо саксонския финансов модел е у киреча барабар с долара и еврото.Освен финансови ще има и климатични катаклизми.Светът ще бъде друг коренно различен.Това с икономическия растеж е простотия измеслена от евреи.На това ще се сложи край.Хората не могат да нарушават природните закони и ще си платят.Бъдещия човек ще вземе от Природата само колкото му е необходимо за живот.на това безцелно купуване ще се сложи край.
                          Ако това стане ,нали ти е ясно ,че ще копаме земята с мотики.Най-големият стимул за развитие и иновации е лакомията/потреблението/,да имаш повече.Погледни какви бяха комунистическите принципи и какво стана със строя.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
                            Това,за слабото потребление/първата част на лекцията/ е полезно само за отделния индивид,но е вредно за икономиката.Ако няма потребление,няма движение на стоки и услуги,няма добавена стойност на парите и.....Абе разбрахте ме,нали всички тук сме специалисти
                            Ти да не си учил в УНСС или в някой американски просташки университет?Сега си запиши внимателно в тефтерчето какво ти дума Бате Пешо.
                            До десет максимум 15 години англо саксонския финансов модел е у киреча барабар с долара и еврото.Освен финансови ще има и климатични катаклизми.Светът ще бъде друг коренно различен.Това с икономическия растеж е простотия измеслена от евреи.На това ще се сложи край.Хората не могат да нарушават природните закони и ще си платят.Бъдещия човек ще вземе от Природата само колкото му е необходимо за живот.на това безцелно купуване ще се сложи край.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                              Класика, но няма лошо да се види пак

https://www.youtube.com/watch?v=TSeDfgfQ_5Y
                              Това,за слабото потребление/първата част на лекцията/ е полезно само за отделния индивид,но е вредно за икономиката.Ако няма потребление,няма движение на стоки и услуги,няма добавена стойност на парите и.....Абе разбрахте ме,нали всички тук сме специалисти

Коментар

• Просто и вярно

Коментар

Working...
                                X