Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тема на анонимните борсо-холици
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениеи на БФБ кое да се ползва за бенчмарк?
Бройката ракии на SOFIX-а е най добрия барометър / бенчмарк
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеSOFIX-а... не го ползвай като бенчмарк...
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеSOFIX-а... не го ползвай като бенчмарк... защото както се качва, така после 2 пъти по бързо слиза... та ако той ти е бенчмарка, ще стане лошо... когато дойде поредната криза.
и децата в детската градина знаят, че Софикса ще пада и ще се качва .................. то затова може да купиш, а може и да продадеш когато решиш...fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
Според мен по някое време тая година или следващата ще има краш и софикса ще отиде на реалните си нива...
2009 г. беше около 280
2014 г, (сега) е 560
Кои са 'реалните му нива' ? Според мен корекция може да има, но няма да е дълбока. Краш - не е вероятен !Не препоръчвам никому нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от анонимен1 Разгледай мнениеСправям се по зле от SOFIX в последните 3 месеца....
Само аз ли съм толкова зле?
Коментар
-
Първоначално изпратено от анонимен1 Разгледай мнениеСправям се по зле от SOFIX в последните 3 месеца....
Според мен по някое време тая година или следващата ще има краш и софикса ще отиде на реалните си нива...
Коментар
-
затова умните хора си купуват индекса и печелят/губят заедно с него
мога да те успокоя, че портфейлите базирани на индекс печелят повече отколкото 75% от професионалните фонд-мениджъри
така, че никога не е късно да пренаредиш портфейла си
не е препоръка, притежавам акции на някои компании от софикс-аfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеСОФИКС постави немалка летва напоследък. Съгласен съм с колегата Равновесие, той правилно е обяснил ситуацията. Ако не гледаш всеки ден колко е ръстът на индекса, няма да се тюхкаш за своя по-нисък резултат.
За твое успокоение, аз например от алчност започнах да скачам от позиция в позиция, което изтри част от положителния резултат. След три големи краткосрочни удара (ЦКБ от 1.03 до 1.28 (януари) и Петрол от 2.54 до 3.449 (декември) и от 2.90 до 3.35 (януари)) направих и няколко големи глупости, отделно и нямах късмет.
Неохим бях заредил на около 37-8 лв. и излязох на 20 декември на 38.980 (тоест нула на нула, като си покрих комисионите). Исках да освободя кеш именно за ЦКБ. Няколко часа по-късно излезе новината за новия инвеститор в Неохима, а акцията избухна. Исках да се самоубия Много повече ме беше яд на това упражнение, отколкото ми беше кеф на вече извъртяния веднъж Петрол.
Другата глупост е, че почнах да гоня корекции-морекции. Купувах в един миг ХИМ на 2.00, мислех, че е дъно, след това ги продадох близо до 1.80, пак си ги взех на 2.00 и почерпих някой колега с някой лев, но няма лошо, пак съм стръмна зелена линия.
Последната ми глупост от вчера са стотина-двеста лева в Енергони. Това вече наистина го направих от борсохолизъм Но както и писах в съответната тема, кефа цена няма. Насмогнахме си на масрафа и можем и да се позабавляваме със суми от порядъка на една дискотека, нали?
Коментар
-
За твое успокоение, аз например от алчност започнах да скачам от позиция в позиция, което изтри част от положителния резултат. След три големи краткосрочни удара (ЦКБ от 1.03 до 1.28 (януари) и Петрол от 2.54 до 3.449 (декември) и от 2.90 до 3.35 (януари)) направих и няколко големи глупости, отделно и нямах късмет.
Неохим бях заредил на около 37-8 лв. и излязох на 20 декември на 38.980 (тоест нула на нула, като си покрих комисионите). Исках да освободя кеш именно за ЦКБ. Няколко часа по-късно излезе новината за новия инвеститор в Неохима, а акцията избухна. Исках да се самоубия Много повече ме беше яд на това упражнение, отколкото ми беше кеф на вече извъртяния веднъж Петрол.
Другата глупост е, че почнах да гоня корекции-морекции. Купувах в един миг ХИМ на 2.00, мислех, че е дъно, след това ги продадох близо до 1.80, пак си ги взех на 2.00 и почерпих някой колега с някой лев, но няма лошо, пак съм стръмна зелена линия.
Последната ми глупост от вчера са стотина-двеста лева в Енергони. Това вече наистина го направих от борсохолизъм Но както и писах в съответната тема, кефа цена няма. Насмогнахме си на масрафа и можем и да се позабавляваме със суми от порядъка на една дискотека, нали?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЧовек трябва да инвестира така, че да се чувства комфортно.
Т.е. не е важно само каква доходност прави, но и какъв риск поема. По собствени преценки. Ако се справя по-зле от индекс, но и носи по-нисък риск - нищо лошо. Ако обаче представянето е по-зле от индекс и в същото време риска е по-висок си е кофти.
по-ясно и точно от това не виждам как може да се каже
Коментар
-
Човек трябва да инвестира така, че да се чувства комфортно.
Т.е. не е важно само каква доходност прави, но и какъв риск поема. По собствени преценки. Ако се справя по-зле от индекс, но и носи по-нисък риск - нищо лошо. Ако обаче представянето е по-зле от индекс и в същото време риска е по-висок си е кофти.
Коментар
-
Само аз ли съм толкова зле?Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
Коментар