IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

От къде да започна

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравейте , първи пост ми е , в първата тема която чета ....
    Вместо да се изявявате като даскали по български език и нравоучители , можехте да препоръчате някоя книга , например !

Коментар

• С толкова много съвети тези дни трябва да минеш кривата круша.
      Най-доре да слушаш себе си. Ако нищо не ти идва в главата - ходи си на работа и си харчи парите по жени.
      Не се надявай хора с портфейл от 17-18 хилки, който след милиони врътки не е помръднал, да ти налеят акъл как да забогатееш. Те ако можеха - отдавна да са го направили.

Коментар

• Първоначално изпратено от Prosmarter Разгледай мнение
        Желая ви всичко добро на всички който ми помогнаха сега е време и аз да се напъна малко. А за човека който ми каза да си остана на село мога да му кажа , че работя в огромна Руска софтуерна компания в която работят повече хора от неговото село. Мир.
        Не ми обърна внимание на поста, но ти си знаеш. Късмет и всичко хубаво, дано си печеливш - колкото повече пари в тая държава, толкова по-добре!
        От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

• Ми щом бачка в руска компания, да купува Сургутнефтгаз, P/E 4.5, ко се чуди, ми се завира у Фейса. Да не работиш в компанията на Сноудън - в контакте ? Или само се бъзикаш с бедните инвеститури. Допреди седмица бих те посъветвал да туриш хазната у ханзата - LHA като дългосрочно перспективна акция, още беше под 15 юро артията.

Коментар

Желая ви всичко добро на всички който ми помогнаха сега е време и аз да се напъна малко. А за човека който ми каза да си остана на село мога да му кажа , че работя в огромна Руска софтуерна компания в която работят повече хора от неговото село. Мир.
            Мерси, хайде късметлия да си и ти на бфб. !!!
            А що касае съветите за селото, които си получил - и ако си имал предвид Martingale, - не се впрягай в грешна посока. Martingale в последно време идва тук много рядко за съжаление и основно да се побъзика и позабавлява, а като вижда какво е нивото на форОма е избрал нарочно да говори селски - един вид ирония, но труднодоловима за новодошли. Никак не е селянин и може да се учудиш, ако разбереш, в коя банка извън България работи. (нямате толкова хора във фирмата) Мненията му са интересни, когато са по същество разбира се.
            Е хайде, пожелавам ти, да те видим скоро и в темите на съответните читави дружества. Прието е във форОма - Който купи акций после се включва и в темата на дружеството (понякога акциЙте ги наричаме и хартии, артии, картони, папири, кадастрони, балони, дирижабли и тем подобни шитове) (на галено разбира се) ))
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Братле, "който" е за мъжки род единствено число. В множествено число става "коИто". Не те атакувам. Нанасям дребни корекции, за да не изглеждаш ... нелепо, ОК? Бъди здрав и късмет !

Коментар

• Желая ви всичко добро на всички който ми помогнаха сега е време и аз да се напъна малко. А за човека който ми каза да си остана на село мога да му кажа , че работя в огромна Руска софтуерна компания в която работят повече хора от неговото село. Мир.
                Last edited by Prosmarter; 19.11.2013, 17:29.
                You can go to work or you can be the Boss

Коментар

• Първоначално изпратено от Сова Разгледай мнение
                  Пирамиде, поне ти като учено съветско чадо няма начин да си забравил руските падежи, та защо се маеш на понятието акций - то е широко разпространено
                  Дивидендных акций в Казахстане станет больше
                  http://vklad.kz/fr/stocks/55-dividend-2.html
                  Руският си е руски но, предпочитам да не ги смесвам. Чистият език е аристократизъм, мешавицата си е цигания.

Коментар

• Пирамиде, поне ти като учено съветско чадо няма начин да си забравил руските падежи, та защо се маеш на понятието акций - то е широко разпространено
                    Дивидендных акций в Казахстане станет больше
                    http://vklad.kz/fr/stocks/55-dividend-2.html

Коментар

Ясно разбирам нападките ви ще се опитам да не правя повече такива грешки благодаря ви за отговорите смятам да последвам съвета на Черкезов само да ви попитам как е по - умно да инвестирам в няколко компании едновременно или една по една.
                      Виж, ако имаме забележки, те са по правописа. Не те нападаме.
                      това-първо.
                      И, второ: Риск винаги има. Гадаеш-не гадаеш, не познаваш ли добре компанията, нейния пазар, целеви групи, структура на управление и ресурси, както и конкуренцията И, една или няколко, все тая. "Инвестираш" ли без познание, си е хазарт. Не очаквай друг да поеме отговорност за твоите действия, чрез даване на съвет. Тоест, съветите са си съвети, ала икономиката е толкова многолика и емоционална система, че всички предположения може да се окажат грешни в един момент.
                      Ако бих бил аз на твое място, бих се поинтересовал как влагат наистина Големите. Тоест, от тяхната логика.
                      Само, не забравяй, че те могат да си позволятда изгубят мнооого повече оттеб, преди наистина да ги заболи, и пак ще си останат богати. Съобразявай тактиките и стратегиите си с текущите си възможности.
                      И дано имаш късмет.

Коментар

... само да ви попитам как е по - умно да инвестирам в няколко компании едновременно или една по една.
                        "Не слагай всички пари в един джоб"

Коментар

• Ясно разбирам нападките ви ще се опитам да не правя повече такива грешки благодаря ви за отговорите смятам да последвам съвета на Черкезов само да ви попитам как е по - умно да инвестирам в няколко компании едновременно или една по една.
                          You can go to work or you can be the Boss

Коментар

• Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнение
                            Сори, Пири, халал, да, ти, са!
                            На мен от запетайките ми останаха само някакви билбордовки. Другите успях да ги шитна овреме. Сега се надявам на такива като новий момък - дано повече като него да има. Пък и Марян помага - тия дни ги убеждавал да не се набутват с имоти и депозити, а да купуват акций.
                            Ами четох я статийката. За мен не е /вече/ кой знае какво откровение но, не е чак лоша. Абе нека има какво да се публикува пък каквото-такова.
                            Само в жаргона съм поизостанал та, що е то "билбордовка", не стоплих.
                            Българско реотан.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                              -Човече, обичам си запетайките,не ми ги отнемай, please.
                              Само те ми остана'а, щото
                              Сори, Пири, халал, да, ти, са!
                              На мен от запетайките ми останаха само някакви билбордовки. Другите успях да ги шитна овреме. Сега се надявам на такива като новий момък - дано повече като него да има. Пък и Марян помага - тия дни ги убеждавал да не се набутват с имоти и депозити, а да купуват акций.

Коментар

• Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнение
                                Сори, дъблокоуважаеми, но половината от запетайките, които си напраскал, са излишни.
                                И какво сте се заяли с младежа - той сам се е нарекъл Pros...
                                От друга страна (като му видиш мотото) не изглежда Pros...Така де.

И един съвет от дядката - освен с акций, пробвай и с облигаций! Е, иска повече четене и знаене (нямам предвид "знание"), но си струва.
                                -Човече, обичам си запетайките,не ми ги отнемай, please.
                                Само те ми остана'а, щото

Коментар

Working...
                                X