тва темата на олигофрените ли е?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бизнес със спортни стоки
Collapse
X
-
Напълно съм съгласен с вашите отговори- не съм мислил да правя много пари от тази дейност, а просто да развъртя едни пари и да ми е като страничен доход. Занимавах се около година с FOREX, но смятам, че психологията ми не отговаря на дисциплината, която изисква този финансов пазар. Имам и други идеи за търговия - дрехи на едро, както и електроника(да поръчвам компютърни части от Китай, да ги сглобявам тук и да ги продавам като готови конфигурации) и затова реших да се обърна към този форум. Иначе идеята на всичко това е да събера пари за магистратура в чужбина (за господина, който ми препоръча да инвестирам в образованието си). Благодаря за съветите и ако има още някой, който може да ми помогне, съм отворен да чуя и други мнения по въпроса.
Коментар
-
Имаш единствено далавера, ако намериш някакви ментета и ги пуснеш с едни 10-20% под цените, които са в ибей, което е доста трудно постижимо. Булгар вече се усети, и който пазарува онлайнско, пазарува от ибей , щото тукашните магазини продават с 100% надценка. А който не пазарува онлайнско, се ушива с надценките, но така или иначе нема как да го прилапаш него като клиент
Коментар
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеАма колегата я търси тази сума тук от бизнесмен от форума.Only God Can Judge me...
Коментар
-
Първоначално изпратено от celeronhater Разгледай мнениеЗдравейте, инвеститори На 19 години съм, втори курс съм в университета и мисля, че докато все още не съм напълно самостоятелен е времето да рискувам с инвестиция в някакъв бизнес. Уча икономическа специалност, а средното ми е техническо (ИТ), но от малък съм фен на спорта и най-вече на футбола. С удоволствие бих се занимавал с бизнес със спортни стоки като предпочитам онлайн магазин/ продавалник. Въпросите ми към Вас са свързани с това, откъде би ми било най-евтино да внасям спортни артикули и има ли смисъл изобщо да ги поръчвам от Китай или като за начало е по-добре да започна със складове в България. Интересно ми е каква сума бихте инвестирали в подобен бизнес като над 5000 лева за начало ще ми е непосилно. Много ще съм благодарен, ако ми препоръчате склад на едро или сайт, с които мога да осъществя контакт и да ми изпратят ценова листа. Бях се ориентирал към китайски wholesale/dropshipping оферти, но се чудя, ако стоката ми се бави всеки път по 15-60 дни как ще мога да осигуря т.нар. 'customer satisfaction'. Благодаря Ви предварително и се извинявам за многото въпроси.
Моят съвет е, да не се захващаш с артикули, които имат номера - дрехи, обувки. Като цяло, не очаквай големи приходи и обороти от тази дейност. Нямаш някакво ключово предимство пред големите магазини или онлайн търговци.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mussi Разгледай мнениеПохвално е желанието ти да започнеш собствен бизнес,но все още има доста учебници да прочетеш дотогава.
Защо? - не ми се влиза в подробности,но явно си фен футбола и он-лайн търговията и си решил спортни стоки да продаваш.
Ако се поинетересуваш малко ще разбереш,че за да вземеш добра цена за такъв тип стока ,ти трябва да купиш цялата линия на даден модел - всички размери,цветове и всичко друго,което си помислиш.
Та идеята ми е,че с 5 000лв това няма как да стане.По-добре инвестирай тази сума в образование,обучения и практика.Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от celeronhater Разгледай мнениеЗдравейте, инвеститори На 19 години съм, втори курс съм в университета и мисля, че докато все още не съм напълно самостоятелен е времето да рискувам с инвестиция в някакъв бизнес. Уча икономическа специалност, а средното ми е техническо (ИТ), но от малък съм фен на спорта и най-вече на футбола. С удоволствие бих се занимавал с бизнес със спортни стоки като предпочитам онлайн магазин/ продавалник. Въпросите ми към Вас са свързани с това, откъде би ми било най-евтино да внасям спортни артикули и има ли смисъл изобщо да ги поръчвам от Китай или като за начало е по-добре да започна със складове в България. Интересно ми е каква сума бихте инвестирали в подобен бизнес като над 5000 лева за начало ще ми е непосилно. Много ще съм благодарен, ако ми препоръчате склад на едро или сайт, с които мога да осъществя контакт и да ми изпратят ценова листа. Бях се ориентирал към китайски wholesale/dropshipping оферти, но се чудя, ако стоката ми се бави всеки път по 15-60 дни как ще мога да осигуря т.нар. 'customer satisfaction'. Благодаря Ви предварително и се извинявам за многото въпроси.
Защо? - не ми се влиза в подробности,но явно си фен футбола и он-лайн търговията и си решил спортни стоки да продаваш.
Ако се поинетересуваш малко ще разбереш,че за да вземеш добра цена за такъв тип стока ,ти трябва да купиш цялата линия на даден модел - всички размери,цветове и всичко друго,което си помислиш.
Та идеята ми е,че с 5 000лв това няма как да стане.По-добре инвестирай тази сума в образование,обучения и практика.Only God Can Judge me...
Коментар
-
Бизнес със спортни стоки
Здравейте, инвеститори На 19 години съм, втори курс съм в университета и мисля, че докато все още не съм напълно самостоятелен е времето да рискувам с инвестиция в някакъв бизнес. Уча икономическа специалност, а средното ми е техническо (ИТ), но от малък съм фен на спорта и най-вече на футбола. С удоволствие бих се занимавал с бизнес със спортни стоки като предпочитам онлайн магазин/ продавалник. Въпросите ми към Вас са свързани с това, откъде би ми било най-евтино да внасям спортни артикули и има ли смисъл изобщо да ги поръчвам от Китай или като за начало е по-добре да започна със складове в България. Интересно ми е каква сума бихте инвестирали в подобен бизнес като над 5000 лева за начало ще ми е непосилно. Много ще съм благодарен, ако ми препоръчате склад на едро или сайт, с които мога да осъществя контакт и да ми изпратят ценова листа. Бях се ориентирал към китайски wholesale/dropshipping оферти, но се чудя, ако стоката ми се бави всеки път по 15-60 дни как ще мога да осигуря т.нар. 'customer satisfaction'. Благодаря Ви предварително и се извинявам за многото въпроси.Last edited by celeronhater; 18.10.2013, 01:14.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар