Нема лошо! Нека се пробва...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся съвет при процедиране със съдружник
Collapse
X
-
Чудно ми е защо колегата иска да инвестира в техния бизнес. В крайна сметка, щом сега е техен и те са напред с материала, влизайки само с пари, дали няма да създаде предпоставки същите да бъдат използвани, изхарчени, а той самият - в последствие - изоставен да се справя с последиците на нещо, не особено добре премислено. Притеснителен е и фактът, че сам, разполага със сериозен ресурс, който, обаче, сам не е бил /досега/ в състояние да насочи и, изведнъж, се подава лъскавата блеснА... Твърде притеснително.
Още нещо: Щом има сам потенциала да заформи още 5-6 обекта но, досега не го е сторил, къде е гаранцията, че от сега нататък, публиката, и така, вече наситена с разни търговски заведения, ще се юрне към поредните? Да, първоначално, може и да погледне от любопитство, и дори да си ги хареса но, ако креативността е изчерпана, ПРЕДИ да започнеш нещо, и просто се копира модел...На такава хлъзгава дъска не бих стъпил. Много провали се състояха, още ще има, защо да съм поредният? Бих си задал подобен въпрос и бих търсил нещо, ама наистина, РАЗЛИЧНО.
Поздрави.
Коментар
-
Първоначално изпратено от citizen_dildo Разгледай мнениеЗдравейте,
търся вашият съвет как да процедирам при обсъждането на евентуално партньорство с управител на фирма.
Човекът върти бизнес, във съдружие с един чужденец, които си е в чужбина и не се занимава, като двамата са инвестирали и са отворили големичък обект за хранене. Предстои да отворят втори обект. Не става дума за закусвалня тип събуей или нещо друго подобно.
Ето къде влизам аз, искам да инвестирам в техният бизнес, като с моята инвестиция ще имат пари да отворят още поне 5-6 обекта.
Въпросът е - какъв дял от целият бизнес да поискам? Да поискам ли дял само от следващите обекти или от целия бизнес включително от първите 2 обекта?
Какво бихте ме посъветвали, приятели?
поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от KostaBee Разгледай мнениеПравиш една оценка на целия бизнес до момента и смяташ колко процента от общия бизнес са твоите пари. И искаш този процент. Поне според мен. А ако включваш нещо повече като ценни умения и връзки може да поискаш повече.
Е, той човека може да ги купи 2-3 пъти / казал си го е - към момента имат 1 обект, изграждат втори, а с неговите пари ще отворят 5 - 6 нови /
Един съвет от мен от практиката - работи си сам, не се занимавай със съдружници. Винаги настъпва момент, когато започват да не се понасят и почват да делят, а тогава е много сложно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от citizen_dildo Разгледай мнениеЗдравейте,
търся вашият съвет как да процедирам при обсъждането на евентуално партньорство с управител на фирма.
Човекът върти бизнес, във съдружие с един чужденец, които си е в чужбина и не се занимава, като двамата са инвестирали и са отворили големичък обект за хранене. Предстои да отворят втори обект. Не става дума за закусвалня тип събуей или нещо друго подобно.
Ето къде влизам аз, искам да инвестирам в техният бизнес, като с моята инвестиция ще имат пари да отворят още поне 5-6 обекта.
Въпросът е - какъв дял от целият бизнес да поискам? Да поискам ли дял само от следващите обекти или от целия бизнес включително от първите 2 обекта?
Какво бихте ме посъветвали, приятели?
поздравиyolo
Коментар
Коментар