Първоначално изпратено от UNSS
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моля за съдействие
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеНакара ме да се замисля. Като се замисля обаче, пак същото. Смятам, че моят отговор е верен. Ама няма мноо да ми вервате. Тези компютри ни егаха мааата на творчеството.
момент1, Кошница1=Кошница0*(1+инфлация), Лева1=Лева0(1+лихва)
в момент1 имаш колко кошници?
Отговор - (1+лихва)/(1+инфлация)
Коментар
-
Първоначално изпратено от XY Разгледай мнениеРеалният лихвен процент е 1+номинален / 1+ инфлация = 1.11 / 1.05 = 5.71 %
Коментар
-
Първоначално изпратено от XY Разгледай мнениеРеалният лихвен процент е 1+номинален / 1+ инфлация = 1.11 / 1.05 = 5.71 %
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеСтига бре Пиши двойка да го еВа. Кое не е вярно?Мнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеЖалко е, че не можеш да сметнеш такива елементарни неща, а предполагам си 3-4 курс. А това, че ги няма в учебника, което ме съмнява, не е оправдание, да не си направиш труда да потърсиш начина на решаване на тези задачи в интернет.
Съжалявам, мога да ти кажа верните отговори, но за теб ще е по-полезно да се помъчиш сам да ги намеришLast edited by 1914; 30.11.2012, 10:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеНаивник, единият отговор ти е верен, другият не е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеБратле, ей ти първите 2, ако друг не е помогнал като се освободя ще дам другите
Коментар
-
Първоначално изпратено от WooHoo Разгледай мнениеКанарян не ми пречи, Захариев да не го чете
Неудобно ми е наистина, но направо съм в задънена улица, някъде не схващам нещо и не знам къде.
Съжалявам, мога да ти кажа верните отговори, но за теб ще е по-полезно да се помъчиш сам да ги намериш
Коментар
-
Първоначално изпратено от WooHoo Разгледай мнениеЗдравейте!
Затруднявам се при следните 4 типа задачи:
1.Финансово брокерска къща “Свищов” емитира валутна опции, при следните параметри: Вид на опцията – кол; Опционна премия - 10 BGN/контракт; Валутен актив – 1000 GBP; Цена на упражняване 3,20 BGN/GBP. Да се посочи финансовият резултат за емитента в случай, че в деня на падежа на опцията спот курсът е 3,24 BGN/GBP.
a) -10
b) -20
c) -30
d) 0
e) 10
-30. Дава правото на някой да купи GBP при курс 3.20. При Курс 3.24 е на -40. Взел е премия 10, следователно -30.
2.Определете размера на реалния лихвен процент при положение, че: номиналния годишен лихвен процент = 11% ; годишния темп на инфлацията е = 5% ;
4,71%
5,75%
5,51%
4,71%
5,71%
Реален= (ном-инфл)/(1+инфл)= (11%-6%)/(1+6%)=4.71%
.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнениеНали осъзнаваш, че Канарян чете форума?
Неудобно ми е наистина, но направо съм в задънена улица, някъде не схващам нещо и не знам къде.
Коментар
-
Моля за съдействие
Здравейте!
Затруднявам се при следните 4 типа задачи:
1.Финансово брокерска къща “Свищов” емитира валутна опции, при следните параметри: Вид на опцията – кол; Опционна премия - 10 BGN/контракт; Валутен актив – 1000 GBP; Цена на упражняване 3,20 BGN/GBP. Да се посочи финансовият резултат за емитента в случай, че в деня на падежа на опцията спот курсът е 3,24 BGN/GBP.
a) -10
b) -20
c) -30
d) 0
e) 10
2.Определете размера на реалния лихвен процент при положение, че: номиналния годишен лихвен процент = 11% ; годишния темп на инфлацията е = 5% ;
4,71%
5,75%
5,51%
4,71%
5,71%
3.Чрез използване на сложно олихвяване определете дължимата лихва по кредит при следните параметри: К - размер на кредита: 20000 НЛ - годишна норма на лихвата: 10,0% Т - период в години: 10,0
874,8492
1874,8492
31874,8492
38874,8492
41874,8492
4.Отпусната е търговски кредит при условие: отстъпка при предсрочно изплащане 2% ; срок на търговския кредит в дни 70 ; максимален срок за предварително издължаване в дни 5 ; дни в годината 365 Определете годишния лихвен процент по търговските кредити с капитализация
11,91%
12,01%
12,11%
12,21%
12,31%
Ще ви бъда много благодарен да ми помогнете с решаването. Не мога да намеря методите за решаване в учебника.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар