IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бизнес с царевица на пара

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • бизнес с царевица на пара

    Здравейте,интересува ме бизнес относно царевица на пара!Може ли да ми обясните -за да имам добри продажби,ми трябва добър сорт.Трябват ми координати на доставчици или складове-и дали може да ми обясните как да избера количката,по какви параметри да се ръковода в избора си.Ще бъде поставена в остъклено от всякъде заведение-кафе,намиращо се в голям магазин.Бих желала да разширя дейноста си.Приятен ден!

    Коментар


    • не,не,безплатна биричка по-добре.

      Коментар


      • Ако даваш безплатно сол ще върви още повече

        Коментар


        • сега се сещам, че и ако ядките са топли ,ще върви още повече.

          Коментар


          • И бизнеса с печени ядки на място, гледам че просперира.Ако са съвместими двете неща може да диверсифицираш

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
              Да, защото е от САЩ и Южна Америка.
              Нашата царевица я изнасяме за германия.

              Коментар


              • Този "бизнес" може да се допълни с продаване на слънчогледови семки. Не забравяйте и тиквените семки. Помагат срещу глисти, когато са сурови...
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от polina Разгледай мнение
                  вкусна е .
                  Да, защото е от САЩ и Южна Америка.
                  Нашата царевица я изнасяме за германия.
                  Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

                  Коментар


                  • вкусна е .

                    Коментар


                    • За този бизнес пиши на лични на чичката. Той има петгодишен опит в царевичния бизнес.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mishosss1990 Разгледай мнение
                        Здрасти , приятели
                        Имам желание да развивам бизнеса с царевица на пара(именно тези колички които продават въпросната царевица)
                        Все още съм нов и не съм запознат с всички процедури.
                        Мога да закупя няколко колички и оттам нататък нещата не са ми много ясни
                        Зная , че трябва да регистрирам фирма , да се разправям с общината и ХЕИ .
                        Моля за полезни съвети и ако някой може да ми разсясни нещата и стъпките по-подробно , ще му бъда много благодарен.
                        Ако някой все пак се занимава с това или се е занимавал нека пак пише

                        Поздрави ,
                        Мишо
                        Приятелю, трябва ти по мащабно мислене. Този бизнес е за хора между 12-18 годишни.
                        Не взимай хляба на децата, а помисли как да направиш нещо запомнящо се!
                        Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

                        Коментар


                        • Джей много добре го е написал. Много важна е локацията- общината дава така местата, че не можеш да мръднеш и метър встрани, а е важно клиентите да не полагат услия, за да стигнат до теб. Може и с молове да сключиш договори- краткосрочни- примерно за коледните празници.
                          Чисто, но семпло- да не изглежда прекалено луксозно, че това плаши клиентите (все пак таргетът на варената царевица в чашка са тийн и млади хора).

                          Коментар


                          • Браво, Jay. Бих добавил, че красивото момиче зад щанда също продава.

                            Коментар


                            • Нужна ти е фирма, договор с местното кметство където ще разполагаш обектите. Нужен ти е ток (хвани някоя лицензирана за това фирма да ти монтира ел. табла и да ти оправи връзките с местното енерго) за всеки обект, течаща вода (ако нямаш ставаше навремето с мивка от тия които се пълнят), договор за ползване на тоалетната с някоя съседно заведение. Продавачите ти да си имат всички необходими документи, здравни книжки и т.н. Касови апарати и връзка с НАП. Вечер какво ще правиш? Тоест, или обектите ти следва да са денонощни или търси къде и как да ги прибираш или пазиш. Най-добре си измисли собствена марка и лого. От името и логото на обекта много зависят продажбите, не веднага, но ако оцелееш една година името ти ще се наложи. Франчайз не винаги е добър избор, защото ще дърпаш глупаците с него, но освен тях останалите не. По-добре създай марка с вносно име ако си в голям град и най-вече в София, но да има западно звучене за пред пилешките глави. За повечето нашенци няма значение, стига да звучиш вносно, а за чужденците, те знаят, но предпочитат местно пред някоя верига за която знаят вече и са я пробвали. Имам съмнения, че само с една царевица ще си покриваш разходите. Имай предвид, че и злато да подаряваш, докато не набереш редовна клиентела първите месеци ще работиш вероятно на загуба. Добре е продавачите ти да имат униформа, или поне им купи на всички еднакви престилки. Не пести за пари от външна реклама, големи цветни менюта с голям размер със снимки - ламинирани окачени на видни места - може и светещи. Силно осветление, така вътре в обекта при продавача, така и отвън. Колкото по-светло, толкова по-добре. Ако имаш насочено осветление, в никакъв случай да не е насочено към клиентите, а да свети само с отразена светлина. Ползвай ярки цветове, но в никакъв случай син! Жълто, крещящо червено, зелено. Освети всяка част на обекта си и постави огромни реклами, цветни снимки на храната и т.н. Хубаво е да има музика, нищо, че са само едни колички. Вътре при продавача, не силна, но създава настроение. Основния ти проблем е кметството - да ти дадат хубави места. Имай предвид, че дори да плащаш подкупи - а след време е силно вероятно да започнат да те изнудват, то кметът и хора от общината ще започнат да ти завиждат ако правиш добри обороти и ще поискат да те махнат за да сложат на местата ти техен човек. Чуждата кокошка винаги се вижда щраус и ако видят опашки пред обектите ти повечето нашенци започват да завиждат и те мислят за милионер. Клиентела се набира за около 1 година така, че мислили. Когато отвориш и дори преди това извикай сам човек от ХЕИ за да огледа и ако се наложи да ти даде предписание какво още е нужно. Ако има месо, мляко и т.н. и човек от ДВСК, а сега има и Агенция по храните - не знам те какво биха искали. Имай предвид, че никой пет пари не дава за работните места които си отворил дори да са 30-100, нито някой ще те уважава (за повечето дори и за част клиентите си само мръсен-частник-подлец, по презумпция), освен ако нямаш дебели връзки. Разходите ти на месец на обект ще са като на малък ресторант. Тия за ток, наем - наемът към общината е нисък - само от това печелиш, но ако не плащаш подкупи, данъци, счетоводство, заплати, осигуровки и т.н. Хигиената трябва да е зверска, с препарати, с всичко необходимо, основно чистене и лъскане се прави по 1-2 пъти на ден, а през останалото време докато няма клиенти е добре да се лъска и чисти, ако има и най-малкото петънце някъде. Около обектите ти също всичко трябва да свети и да се мие и мете наоколо. Това се прави предимно нощем ако обекта е денонощен след 3-4 часа, или рано сутрин. Продавачите ти задължително да имат столове - не ги дръж прави освен когато обслужват клиенти тогава задължително трябва да са прави. Но тия столове да са поставени малко по-високо за да се виждат винаги зад щанда, дори да са седнали. Важното е хората да ги виждат и те тях. Гледай да назначиш само свестни хора, а когато ги назначиш да ги уважаваш. Ако ги сменяш то и клиентелата може да се разбяга тъй като не малка част от клиентите отиват само при определен продавач и не обичат нови лица. Плащай им заплатите веднъж седмично и не пропускай ден забавяне. Добави достатъчно голям % от оборота си като бонуси за да ги полакомиш да се стараят да продават. За именни и рождени дни на всеки продавач купувай макар и дребен подарък. Запиши си тия дати още като ги назначиш на работа без те да знаят. За празници им давай бонуси по някоя банкнота отгоре. Уволни моментално ако уловиш някой в кражба. Веднага. Нужно е постоянно да наобикаляш обектите си. Тоест, не може да го отвориш, да минеш веднъж на ден и да върви. Напротив, ако са няколко обекта е добре да минаваш минимум по 2 пъти на ден, да наобикаляш вечер, да стоиш около някой за да прецениш сам какви клиенти идват, защо не идват, защо идват и какво е нужно. Продавай сам тук и там, за да видиш и прецениш, както и да се запознаеш с част от клиентите си. Ако им правиш добро впечатление това е реклама за обектите ти. Управлението е точно като на заведения. Желая успех.
                              Last edited by Jay Gould; 29.11.2012, 14:25.
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                              Коментар


                              • Според мен най-добрата идея е да си намериш франчайз партньор. Той ще ти помогогне със стартирането на бизнеса. От друга страна така работиш под наложена марка и получаваш ноу-хау. Статустически след петата година към 85% от фирмите работещи под договор с франчайз са още на пазара срещу около 20% от тези, които не са.

                                Като фирма ти препоръчвам да се свържеш с Bonduelle:
                                http://www.franchising.bg/bg/%D0%BA%...8%D0%B3%D0%B0/

                                Коментар

                                Working...
                                X