IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на специалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Доверете се на сърцето си!

Коментар

• Много ми и интересно, УНСС защо си крият програмите. В сайтовете на всички други университети може да се намери инфо - какво точно се изучава по дадена специалност, само в сайта на УНСС няма нищо.
      Как кандидатстват хората там и какво точно избират като няма грам информация?

Коментар

• Първоначално изпратено от FWhWs Разгледай мнение
        Здравейте!

Студент съм във 2-ри курс в УНСС, направление "Финанси, счетоводство, финансов контрол". След 2-ри курс трябва да си избера една от трите специалности. Колебая се между финанси и счетоводство.
        Не мога да взема окончателно за себе си решение - дали изборът ми да се спре на счетоводство, като фундаментална дисциплина, която до голяма степен ще ми помогне за напред или на финанси, предвид фактът, че искам да работя като брокер/дилър на международните капиталови пазари.
        И всъщност каква образователна квалификация се изисква за започване на подобна работа. Надявам се хората с опит в тази сфера да ми помогнат.
        Правилния подход е да напуснеш УНСС и да се преориентираш... Например, ако си добър заварчик със сертификат на месец спокойно можеш да взимаш 2000-3000 лв. Ако си финансист, но работиш в банка ще взимаш по 700. Ама гордо ще се биеш в гърдите и ще казваш, че си банкер...
        Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Колебая се между финанси и счетоводство.

Дай един линк с описанието на двете програми. Какви точно предмети ще изучавате в едната или другата специалност през 3 и 4 курс?

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
            А-ааам да, ама НЕ!
            Тази вътрешната информация - ти по какъв начин и с какви методи ще я прецениш дали е достоверна - по-точното определение на обективна?
            Ще гледаш звездите?
            Ще ровиш в тъпи графики?
            Ще я приемеш като ВЯРНА защото така ти казват?
            и т.н.

Не обърквай момчето с трейдърски глупости!

Визирам чейнчаджииското ти мислене - освен тъпия форекс има и други пазари - като фондов например,
            И за да си спестя последващо празноговорене ще ти кажа,че с шибан форекс се занимавам дванайста година вече.
            sled 12 години като теглиш чертата какво би казал за форекса - на печалба ли си общо взето, и да кажем с какъв % върху еложения капитал ?
            търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Една от специалностите която съм сто процента сигурен, че ще има реализация е компютърен програмист. Със сигурност всяка вещ след 10 години ще има нужда от софтуер
              Това съм го чул от някъде.
              А ако човек се чуди от това дали счетоводство или финанси, май разлика няма да намери, все едно, работа лесно няма да си намери. всички българи сме финансисти, а за счетоводители ... то трябва да има работеща икономика, а такава няма или е много слаба.

В тази държава всичко става с връзки, ако баща ти има фирма за счетоводство - правилния съвет е счетоводство, но ако майка ти е шеф на нещо и има нужда от финансист то това ти е правилната посока.

Ако разчиташ на свободния пазар ... си закъсал само с дипломата
              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Здравейте!

Студент съм във 2-ри курс в УНСС, направление "Финанси, счетоводство, финансов контрол". След 2-ри курс трябва да си избера една от трите специалности. Колебая се между финанси и счетоводство.
                Не мога да взема окончателно за себе си решение - дали изборът ми да се спре на счетоводство, като фундаментална дисциплина, която до голяма степен ще ми помогне за напред или на финанси, предвид фактът, че искам да работя като брокер/дилър на международните капиталови пазари.
                И всъщност каква образователна квалификация се изисква за започване на подобна работа. Надявам се хората с опит в тази сфера да ми помогнат.
                Брокер или дилър?

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                  В грешка си. Не само всеки счетоводител, но и всяко магаре може да стане финансист! Достатъчно е, както вече обясних, да има достъп до вътрешна информация.

Преди 40 години е било ужасно скучно да си финансист или банкер. Книжен плъх и брояч на чуждите пари. Нищо престижно... Било е много по-модерно да си инженер, да си физик, да си химик, да си геолог и прочие. След 1971 г. когато отпадна златния стандарт стана възможно печатането на пари и бъркането в джобовете на хората от растояние, казват му още инфлация... Разви се цяла наука по предсказване как, кога, в какви количества една групичка от хора ще напечата още пари... Разбира се, разви се и цяла паразитна прослойка. Тази паразитна прослойка се възпроизвеждаше вкл. купувайки си университетските професори по икономика... Разбира се, разби се и здравия разум у хората, защото те бяха постоянно малтретирани от печатарите на пари с посланието, че за да не изгубиш парите си трябва веднага да ги похарчиш, па ако ще и за боклучиви акции на борсата или за неща от които нямаш голяма нужда...
                  Потребителското общество, ФЕД........
                  Кое е първото /и единствено/ отменение на закон на Кенеди, подписано броени минути след смъртта му още на AIR FORCE 1
                  Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                    Къде, дай пътека! Примерно, започва в Бенчамарк, после ...., после.......
                    Аз казвам, че това е НЕВЪЗМОЖНО, ако няма изключителни знания, познати, пари и усет към риск /който в 99% сигурно завършва катастрофално/!
                    Не мога да кажа къде(в кои фирми) е перспективно да се работи, като работник имам всичко на всичко 5 месеца трудов стаж.
                    Живота е един низ от върхове и падове, със сигурност много опити завършват катастрофално, важното е да не се отказваш и да опитваш отново.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                      А конкретно по темата, според мен всеки финансист може да стане счетоводител, но обратното съвсем не е така!
                      В грешка си. Не само всеки счетоводител, но и всяко магаре може да стане финансист! Достатъчно е, както вече обясних, да има достъп до вътрешна информация.

Преди 40 години е било ужасно скучно да си финансист или банкер. Книжен плъх и брояч на чуждите пари. Нищо престижно... Било е много по-модерно да си инженер, да си физик, да си химик, да си геолог и прочие. След 1971 г. когато отпадна златния стандарт стана възможно печатането на пари и бъркането в джобовете на хората от растояние, казват му още инфлация... Разви се цяла наука по предсказване как, кога, в какви количества една групичка от хора ще напечата още пари... Разбира се, разви се и цяла паразитна прослойка. Тази паразитна прослойка се възпроизвеждаше вкл. купувайки си университетските професори по икономика... Разбира се, разби се и здравия разум у хората, защото те бяха постоянно малтретирани от печатарите на пари с посланието, че за да не изгубиш парите си трябва веднага да ги похарчиш, па ако ще и за боклучиви акции на борсата или за неща от които нямаш голяма нужда...
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Студента от Елхово, едва ще успее направо да се включи в милиардите , но като начало с много учение, труд и упоритост ще започне да изкарва 500 лева, после 1500, 2500, 5000, 100000 и т. нт..... Направо във филмите няма да стане!
                        Къде, дай пътека! Примерно, започва в Бенчамарк, после ...., после.......
                        Аз казвам, че това е НЕВЪЗМОЖНО, ако няма изключителни знания, познати, пари и усет към риск /който в 99% сигурно завършва катастрофално/!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                          Може ли малко по-конкретно?
                          Отнася се за студент от Елхово, преживяващ с 300 лв на месец за всичко. Как да се включи във филмите на Геко и милирадите???
                          Дай ъвет моля, но стъпка по стъпка - къде да отиде да работи с това образование, за колко пари и т.н.
                          Студента от Елхово, едва ще успее направо да се включи в милиардите , но като начало с много учение, труд и упоритост ще започне да изкарва 500 лева, после 1500, 2500, 5000, 100000 и т. нт..... Направо във филмите няма да стане!

Коментар

Като основа на финансите се учи Сравнителна стопанска история, Икономически теории, Микроикономика и Макроикономика. Доброто познаване на тези дисциплини, особено на първата, определено може да помогне много в добрата ориентация за бъдещето!!!
                            Може ли малко по-конкретно?
                            Отнася се за студент от Елхово, преживяващ с 300 лв на месец за всичко. Как да се включи във филмите на Геко и милирадите???
                            Дай ъвет моля, но стъпка по стъпка - къде да отиде да работи с това образование, за колко пари и т.н.

Коментар

• А конкретно по темата, според мен всеки финансист може да стане счетоводител, но обратното съвсем не е така!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                                Както се видя, и става все по-ясно от 2008 до сега, и в света не е имало такова през последните 40 години!

Към дадения момент парите пропиляни за получаването на финансово образование са чиста загуба. Светът върви към радикални промени в тази сфера и сегашното образование няма да ти помогне никак да се ориентираш в бъдещето... Даже бих казал само ще ти попречи! Може би единственото изключение ще е изучаването на "история на икономическите учения" или сходни предмети.
                                Като основа на финансите се учи Сравнителна стопанска история, Икономически теории, Микроикономика и Макроикономика. Доброто познаване на тези дисциплини, особено на първата, определено може да помогне много в добрата ориентация за бъдещето!!!

Коментар

Working...
                                X