Първоначално изпратено от melon
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обучение по фючърси
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНикой няма да си губи времето да обучава когото и да било. И не, не се учи никъде. А тези курсове, които се провеждат наистина са безсмислени, то не случайно лекторите по тях печелят от курсове, не е от търговия.
Правиш си една демо сметка и почваш. По няке време минаваш на истинска, защото демото си е само за загряване.
Според мен и с курсове и без курсове около 95 на сто, ако не и повече от трейдърите са губещи. Не случайно борсовите посредници много често правят промоции - да заредиш сметката с еди колко си пари, пък те ти добавят процент от тях...
Но на курс все пак се ориентираш малко в ситуацията. Книги има бол...
Може да потърсиш на г-н Ботьо Тачков, Бог да го прости, книгата "Пари на борсата".
На Александър Елдър са добри книгите. Има много още, особено ако четеш на английски или руски.
Най-основното е самодисциплината, според мен и трябва да се внимава да не се развие психологическа зависимост към търговията, защото е голяма краста.
Трябва да се внимава човек да не се набутва с пари, които не може да си позволи да губи. Почва се с малко пари да се видят принципите и процентите, които могат да се губят или печелят. Абе умната!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nikodine Разгледай мнениеЗа съжаление не познавам нито един човек занимаващ се с такава дейност аз иначе ако познавах разбира се бих му бил предложил да плащам все пак за това което би поел към мен. Да, не разполагам с дебел портфейл но и 20-те лева в джоба си бих ги дал на такъв човек ако поеме ангажимента към мен. Търся човек, защото знам че това не е игра, и не е нещо с което човек да запълва времето си а е професия и е едно сериозно занимание от което човек утре може да се намери и на улицата, затова внимавам и не се хвърлям сам да се правя на многознайко. Това е причината да потърся човек който се занимава с тази дейност и би ме не само запознал но и би бил ще го кажа така "ментор" в тази дейност.
Виждам че в България е трудно това да стане, но пък аз не се притеснявам да попитам, хората са го казали- не губиш нищо, можеш само да спечелиш.
В търгуването на борсите има много психология,дисциплина и търпение. Ама много! Ти трябва сам да намериш себе си там. Каква търговия ти приляга на темперамента? Дългосрочна ,средно или краткосрочна? Дори и да намериш някой, който е факир по борсова търговия, няма никаква гаранция , че темперамента ти ще съвпадне с неговия и ще имаш успех като неговия. Дори ще допускаш много грешки от това разминаване.
Затова: чети, рови се в нета и изпробвай на демо както ти казва колегата! И така хиляди пъти.....Докато намериш себе си, ако не си се отказал преди това!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеКолега nikodine,
аз преди години съм търсил и съм мислил за нещо подобно - да намеря някой качествен курс или някоя много добра книга, където е описано как да търгуваш. 1-2 години си мислих, че мога да намеря нещо такова, но "УВИ" . Такива курсове няма, нито пък такава книга ще намериш. Аз лично се чудех преди години дали да запиша курсовете към КФН за инвестиционен консултант или CFA, но така и не ги записах, т.к. съм им гледал програмите и не мисля, че ако ги минеш ще станеш добър трейдър. Чрез тях по-скоро ще придобиеш елементарни фундаментални понятия/зависимисти, който ще са ти като първа стъпка.(и биха ти помогнали да си намериш доста по-лесно работа). Но да станеш добър трейдър е много много дълъг път и даже няма гаранция. Аз лично бих ти препоръчал следното - ако знаеш някой, който се занимава с това, но поне 2-3 години (минимум) и е печеливш за последните 2-3 години, можеш да го помолиш да го гледаш как търгува, как си прави анализите и т.н., да стоиш всяка седмица по-няколко часа с него и да му гледаш търговията и да му задаваш въпроси. Това е един доста добър начин да се понаучиш малко. Разбира се ако и то ако има кой да ти обърне внимание . Да станеш добър трейдър инвеститор е много дълъг път!
Виждам че в България е трудно това да стане, но пък аз не се притеснявам да попитам, хората са го казали- не губиш нищо, можеш само да спечелиш.
Коментар
-
[QUOTE=nikodine;1059276748]Здравейте, първо да споделя че съм съвсем нов тук от има няма 5 мин. регистрация.
Брат не ти трябва никакво обучение само следи постовете на схемата и скъсявай златото като преди това продай всички движимо и недвижимо и на лост 1:200 схемата е твоят човек и при това безплатно само с едно магическо пук прави ебати движенията у земята от 1920 го пукна на 1520 представяш ли си каква мощ има този човек
Коментар
-
Първоначално изпратено от nikodine Разгледай мнениеВиждам че има всевъзможни сайтове за софтуери с демо сметки, има ли значение къде ще почна? И някакви други насоки ако можеш да дадеш ще съм ти много благодарен
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНикой няма да си губи времето да обучава когото и да било. И не, не се учи никъде. А тези курсове, които се провеждат наистина са безсмислени, то не случайно лекторите по тях печелят от курсове, не е от търговия.
Правиш си една демо сметка и почваш. По няке време минаваш на истинска, защото демото си е само за загряване.
Коментар
-
Колега nikodine,
аз преди години съм търсил и съм мислил за нещо подобно - да намеря някой качествен курс или някоя много добра книга, където е описано как да търгуваш. 1-2 години си мислих, че мога да намеря нещо такова, но "УВИ" . Такива курсове няма, нито пък такава книга ще намериш. Аз лично се чудех преди години дали да запиша курсовете към КФН за инвестиционен консултант или CFA, но така и не ги записах, т.к. съм им гледал програмите и не мисля, че ако ги минеш ще станеш добър трейдър. Чрез тях по-скоро ще придобиеш елементарни фундаментални понятия/зависимисти, който ще са ти като първа стъпка.(и биха ти помогнали да си намериш доста по-лесно работа). Но да станеш добър трейдър е много много дълъг път и даже няма гаранция. Аз лично бих ти препоръчал следното - ако знаеш някой, който се занимава с това, но поне 2-3 години (минимум) и е печеливш за последните 2-3 години, можеш да го помолиш да го гледаш как търгува, как си прави анализите и т.н., да стоиш всяка седмица по-няколко часа с него и да му гледаш търговията и да му задаваш въпроси. Това е един доста добър начин да се понаучиш малко. Разбира се ако и то ако има кой да ти обърне внимание . Да станеш добър трейдър инвеститор е много дълъг път!Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nikodine Разгледай мнениеМного добър въпрос! Зададох си го преди да почна да търся. Сигурен отговор така и не можах да открия, за пари- съмнява ме някой дилър да е допрял до моите 20-30 лв.
Предполагам и аз окрилен от тази история на човека с когото се запознахме както споменах отначало, тъй като той така е започнал- от човек до него който да го напътства теоретично и практически, но не от България (може би тук има малък отговор на това защо някой би искал да те обучава в България), та реших и аз да потърся варианти. Тъй като ако нямаш познати в тая сфера... то какво човек никога да не се научи ли? Никога да не го проработи ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от greedforsuccess Разгледай мнениеЗащо някой би искал да те обучава ?
Предполагам и аз окрилен от тази история на човека с когото се запознахме както споменах отначало, тъй като той така е започнал- от човек до него който да го напътства теоретично и практически, но не от България (може би тук има малък отговор на това защо някой би искал да те обучава в България), та реших и аз да потърся варианти. Тъй като ако нямаш познати в тая сфера... то какво човек никога да не се научи ли? Никога да не го проработи ли?Last edited by slayer; 29.06.2012, 12:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nikodine Разгледай мнениеНе ме е страх да загубя някой лев, но съм човек който когато започне нещо го довършва докрай, а само за сухата информация и от интернет мога да я набавя както "sisiko" спомена от материали в интернет. Тук говорим за едно сериозно обучение което не само да те въведе ами да те въвлече в професията така че когато учиш с обучаващия съвместно да се започне и практическата работа. Извинявай но не вярвам че за 1 ден това може да се постигне, може да се запознаеш да ти стане интересно но повече надали.Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimka_1981 Разгледай мнениевинаги съм се чудила защо когато някой като тебе "търси" да научи нещо специализирано ВИНАГИ използва това:
ако те е страх да "загубиш" някой лев дори само за да научиш нещо е показателно ,че НЯМА смисъл да се захващаш....
Коментар
-
Първоначално изпратено от nikodine Разгледай мнениеЗдравейте, първо да споделя че съм съвсем нов тук от има няма 5 мин. регистрация.
Отдавна се интересувах от фондовите борси и търговията, но така или иначе от задачи бях оставил този интерес назад във времето докато...
Срещнах съвсем случайно един господин в едно мое пътуване със самолет и се разприказвахме оказа се че търгува с фючърси и опции, спекулации. Заговорихме се но така и изпуснах шанса си да го поразпитам за обучения в професията.
Та реших днес тук и сега да постна една тема и да попитам, има ли място където човек може да се научи да търгува на чуждите борси и към кого мога да се обърна, само да не е от тези курсове дето са за 1 пълен ден за по 90 -180 лв. където само те запознават с материята но не и практическата работа и търгуването (не че съм посещавал но за 1 ден милиционер не се става).
Ако някой има нещо предвид и се притеснява да не направи реклама ще помоля да ми изпрати предложението му на ЛС.
Знам че се преподава част в университетите в някои специалности, но също така знам че и най- доброто обучение е практическото човек до човек с насоки и показване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nikodine Разгледай мнениеЗдравейте, първо да споделя че съм съвсем нов тук от има няма 5 мин. регистрация.
Отдавна се интересувах от фондовите борси и търговията, но така или иначе от задачи бях оставил този интерес назад във времето докато...
Срещнах съвсем случайно един господин в едно мое пътуване със самолет и се разприказвахме оказа се че търгува с фючърси и опции, спекулации. Заговорихме се но така и изпуснах шанса си да го поразпитам за обучения в професията.
Та реших днес тук и сега да постна една тема и да попитам, има ли място където човек може да се научи да търгува на чуждите борси и към кого мога да се обърна, само да не е от тези курсове дето са за 1 пълен ден за по 90 -180 лв. където само те запознават с материята но не и практическата работа и търгуването (не че съм посещавал но за 1 ден милиционер не се става).
Ако някой има нещо предвид и се притеснява да не направи реклама ще помоля да ми изпрати предложението му на ЛС.
Знам че се преподава част в университетите в някои специалности, но също така знам че и най- доброто обучение е практическото човек до човек с насоки и показване.само да не е от тези курсове дето са за 1 пълен ден за по 90 -180 лв. където само те запознават с материята но не и практическата работа и търгуването
Коментар
Коментар