IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кредит за обучение в Харвард?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здрасти,

въпроса ти е много общ. Не е маловажно е какво ще учи ..Като цяло Харвард е с хуманитарна насоченост. После дали наистина си убеден, че точно в тази област искаш да се развиваш щото тръгнеш ли един път, няма refund..Това пак зависи дали гледаш на тези 2 години като инвестиция за бъдещата кариера или просто приятно прекарване на времето..

Положителните страни - ще прекараш време в хубава обстановка и ще се запознаеш с много интелигентни хора. Вероятно ще направиш хубав network... Ще научиш интересни неща и като цяло ще имаш хубави спомени. Ще имаш шансове да идеш на интервюта в известни фирми.

Нетолкова положителни - скъпо е, а следващите 2 години се очаква да са трудни за завършващите. Американската образователна система е подложена на доста критика за това, че е ненормално скъпа от инфлантиралия държавен дълг тъй като се крепи на гаранциите по кредитие за образование подобно на ипотеките от Фр и Фн преди 4 години. Това, че ще си международен студент може да е минус като се конкурираш при наемането ти на работа ако искаш да се установиш там
    I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Аз мисля че идеята не е толкова лоша, но при условие че човека който отива да учи там, отива наистина за това, а не само да му мине номера, 99% от младежите в България, нямат ни малка идея какво искат да правят с живота си. нито да се целят някъде и да имат планове. Вижте на какво приличат повечето градове в които има университети, студентски град е пресен пример, с скорошното убийство за жалост.... Ако наистина вярваш че човека ще се скъса от учене, няма да се изкушава, и ще даде всичко от себе си. Оправдано е, но все пак, трябва да имаш някакъв стабилен доход, защото няма нищо сигурно.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
        Тогава ше го види Харвард........от Космоса
        ААА, мажото ли беше космонавт....
        Solaire, за всяка магистратура има класации на Университетите..
        Виж за тази , която ще следваш, Харвард на кое място е в класациите.....?

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
          то4но

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение
            да ги тегли и да си купи акции на Свилоза

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнение

Това откъде го измисли...?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                Не е оправдано !!!
                Ако тати ги имаше парите, бих се замислил, но да теглиш кредит( ипотечен) и още по 10 К за разходи е много.....
                Виж нещо престижно в Европа...И тука цените са вдигнати, но поне е три пъти по изгодно .

Коментар

• Първоначално изпратено от Solaire Разгледай мнение
                  Как мислите - оправдано ли е в тези непредсказуеми времена да се вземе кредит от 90 000$, за да се заплати обучение в Харвард (2 години, Master's degree). Останалата част от таксата (40 000$) се дава като помощ от университета. Благодаря предварително на всички, които се отзоват със съвет.
                  Не е оправдано !!!
                  Ако тати ги имаше парите, бих се замислил, но да теглиш кредит( ипотечен) и още по 10 К за разходи е много.....
                  Виж нещо престижно в Европа...И тука цените са вдигнати, но поне е три пъти по изгодно .

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                    Ти мен не ме мисли Човекът зададе сериозен въпрос, аз отговорих. Днес не ми се заяжда с теб
                    Аз лично бих изкарал магистратура в Германия, Холандия или Дания. Харвард не е гаранция, че в работата няма да си някоя комплексирана надувка, която ще намразят и ще изгонят тутакси. А на МАМУНА ще кажа следното:
                    Добре тогава. И на мене не ми се заяжда с теб. Само помни, че дори в Харвард да се скриеш, ако ме дразниш и спамиш в темите, ще те намеря и ще те набия.
                    И РЕДА няма да те спаси, ако ми се навираш между шамарите.
                    Last edited by LANDLORD 31; 04.03.2012, 22:37.

Коментар

• задължително иди да учиш там, с тази диплома навсякъде ще те вземат на работа
                      молим?айде нема нужда

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                        Кво ще ипотекираш като си гол като пушка. То така и всеки може да си ипотекира неработещите си фирми или кашона под моста.
                        Ти мен не ме мисли Човекът зададе сериозен въпрос, аз отговорих. Днес не ми се заяжда с теб

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                          Ако питаш, дали бих ипотекирал имущество си за да отиде синът ми да учи - да, бих го направил.
                          Кво ще ипотекираш като си гол като пушка. То така и всеки може да си ипотекира неработещите си фирми или кашона под моста.

Коментар

• Ако питаш, дали бих ипотекирал имущество си за да отиде синът ми да учи - да, бих го направил.

Коментар

Как мислите - оправдано ли е в тези непредсказуеми времена да се вземе кредит от 90 000$, за да се заплати обучение в Харвард (2 години, Master's degree). Останалата част от таксата (40 000$) се дава като помощ от университета. Благодаря предварително на всички, които се отзоват със съвет.
                              аз бих рискувал. ако си добар, си го платил в рамките на година до две след като си стартирал работа.

Коментар

Оправдано е, стига после да можеш да върнеш кредита.

Коментар

Working...
                                X