Благодаря на всички, които ми отговориха. Аз не търгувам често, повече зяпам, ама и на мен като на Бертрам ми се струва ,че КОБОС е доста дървен. Графичният му интерфейс е пълен отврат. То и X3News на БФБ е съшата простотия, дори по-голяма.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дали кобос е най-удачен вариант за мен ???
Collapse
X
-
Тествах новата платформа и я сравнявах с КОБОСА. Една оферта пусната през платфорамата или КОБОСА се показва на екрана на платформата за пазара веднага докато при КОБОСА има известно закъснение. Тоест платформата е по бърза от кобоса, вероятно заради автоматичното потвърждение, и това е добре за спекулатни които цепят секундата. Друг плюс е че платформата дава офертите в дълбочина - не само 10- те най добри пазарни оферти и а и всички останали след запитване за конкретна акция. Трети плюс е че при сделки може да се види насрешният брокер - по наредба клиентът трябва да знае кой е насрешната страна по сделката и да бъде уведомен с потвърждението. Платформата пази историята на сделките - кобоса ги пази само 3 дни. Могат да се следят доста котировки на повече акции - зависи само отжеланието да се правят различни филтри с подборки от кодове на акции. Има и някаква опция за едновременно пускане да заготовка от няколко оферти но не съм я пробвал...
След всичко това просто спрях да влизам в кобоса и минах на новата платформа...Борсата спря развитието на КОБОСА преди години и мисля че процесът на миграция към други брокерски платформи е неизбежен...Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
при наличие на платформи като на Карол и Делтата е грехота да се набиваш в Кобос. Аз лично съм през кобос и всеки път, когато реша да влизам по сериозно или да излизам съм бесен на факта, че не мога да видя пазара в дълбочина + не мога да видя кой ми е продал или взел акциите
КОБОСА е уникално дърво и е срам за БФБ, че не ги натиснаха да я пооправят тази платформа.
Сериозно съм се замислил да се местя при карол само заради платформата.
Ако правиш по 1 седлка на месец е все тая, но пак плащаш за нещо (кобос сертификата) в пъти по-зле от новите платформи
успехтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Днес в инвестора има статия (по-точно бележка) за предимствата на платформата на Карол. Ще съм благодарен на тези, които я ползват и преди са били на КОБОС да кажат нещо повече. И аз съм на КОБОС, но освен дето е грозна ми се струва малко тромава.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от e$tradeБагай далече от БФБ. Пази кешът - дефлацията тепърва ще настъпва, кризата завършва в първата си фаза, започва втората по-страшна фаза - всеко евро, всяка британка лира, всеки долар във време на дефлация важат и са ценни....
не харчи пари за хартийки, откоито освен фалити нищо друго не може да очакваш...дивиденти няма да видиш
Нашият човек пак е пропял.
Така става човек кат продаде на мимимума и чака СОФИКСА да удари -100 :-)
Коментар
-
Мисля, че си зависи от посредника. Аз чакам към 10 секунди преди да си видя офертата потвърдена. Иначе някои платформи предлагат и по-интересни функции от други, по-добре да се поразровиш защото някои от тях могат да бъдат доста полезни. Например аз с ЕФОКС мога за която си поискам компания да видя всички оферти купува и продава докато тези с КОБОС виждат само първите 10 от двете страни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от JJFВидях и тази алтернативна платформа-ПОБОС. Това, което ме обърква е, че не съм ползвал нито една от тях и затова не знам по какъв критерии да се спря на някоя от тях. И всичките имат сходни функции и бутони. А на мен за момента ми е нужно само да мога да купувам и продавам и нищо повече. Има ли значение кой е посредника през който се подават поръчките (освен за комисионната, разбира се)? Ако правилно съм разбрал след като въведа поръчката тя се изпраща на посредника, който пък трябва да я препрати на БФБ- времето от подаване на поръчката от мен до нейното изпълнение зависи ли от посредника или е еднакво?
Коментар
-
Благодаря за линка към темата- в нея наистина има доста за четене. Аз в договорен фонд пари повече няма да давам- те постигат резултати само при растеж, а в криза най-много да забавят стопяването им.Искам сам да ги управлявам, макар и да правя грешки, поне ще трупам опит.
Видях и тази алтернативна платформа-ПОБОС. Това, което ме обърква е, че не съм ползвал нито една от тях и затова не знам по какъв критерии да се спря на някоя от тях. И всичките имат сходни функции и бутони. А на мен за момента ми е нужно само да мога да купувам и продавам и нищо повече. Има ли значение кой е посредника през който се подават поръчките (освен за комисионната, разбира се)? Ако правилно съм разбрал след като въведа поръчката тя се изпраща на посредника, който пък трябва да я препрати на БФБ- времето от подаване на поръчката от мен до нейното изпълнение зависи ли от посредника или е еднакво?
Коментар
Коментар