IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дали кобос е най-удачен вариант за мен ???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Темата ти много ми напомня подобни,дето се появяваха често преди и по време на еуфорията - ще ти посоча една стара такава, от която може и да си харесаш нещо за четене:
    http://forum.investor.bg/viewtopic.p...475&highlight=

Коментар

• Първоначално изпратено от e$trade
      Багай далече от БФБ. Пази кешът - дефлацията тепърва ще настъпва, кризата завършва в първата си фаза, започва втората по-страшна фаза - всеко евро, всяка британка лира, всеки долар във време на дефлация важат и са ценни....

не харчи пари за хартийки, откоито освен фалити нищо друго не може да очакваш...дивиденти няма да видиш
      със сигурност бягай далече от мнения,като горното.....вярно е,че има бури,ама все пак слънчевите дни са повече....особено за нашия климат!

Коментар

• Има и кобос и побос

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
          Първоначално изпратено от Хайърсъзов
          Това с ходенето при посредника е голяма мъка , изтърват се поръчки , отнема доста време, за таксите да не говорим... Препоръчвам ти платформата на Популярна Каса - POBOS - изключително нисък % такса за сделка , директни контакти с персонала, бързи преводи и т.н.
          Я, раздухай каква е таксата -> не им ли е стандартна на всички маймунки (0,03% от сумата)?
          Аз съм на Делта и те ме правят щастлив, но ако таксата е по-тънка бих се преместил!

За питащия - Кобос е ОК като просто приложение за алъш-вериж, единственият проблем (освен грозотата) е, че ако цъкаш от офис със зли сис-админи може и да не можеш да се лог-ваш ако са баннали порта!
          да толкова е , без годишна такса и подновявания.. аба убоу ва..много доволен съм..

Коментар

• И аз съм в Поп каса- много съм доволен

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзов
              Това с ходенето при посредника е голяма мъка , изтърват се поръчки , отнема доста време, за таксите да не говорим... Препоръчвам ти платформата на Популярна Каса - POBOS - изключително нисък % такса за сделка , директни контакти с персонала, бързи преводи и т.н.
              Я, раздухай каква е таксата -> не им ли е стандартна на всички маймунки (0,03% от сумата)?
              Аз съм на Делта и те ме правят щастлив, но ако таксата е по-тънка бих се преместил!

За питащия - Кобос е ОК като просто приложение за алъш-вериж, единственият проблем (освен грозотата) е, че ако цъкаш от офис със зли сис-админи може и да не можеш да се лог-ваш ако са баннали порта!
              BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• мисла, че алтернативите са на практика еднакви...
                добри думи съм чувал за електронната лисица на финанса...
                Но мисла, че транзакционните разходи са определящи...
                иначе ще получиш горе-долу едно и също...
                Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Това с ходенето при посредника е голяма мъка , изтърват се поръчки , отнема доста време, за таксите да не говорим... Препоръчвам ти платформата на Популярна Каса - POBOS - изключително нисък % такса за сделка , директни контакти с персонала, бързи преводи и т.н.

Коментар

• Багай далече от БФБ. Пази кешът - дефлацията тепърва ще настъпва, кризата завършва в първата си фаза, започва втората по-страшна фаза - всеко евро, всяка британка лира, всеки долар във време на дефлация важат и са ценни....

не харчи пари за хартийки, откоито освен фалити нищо друго не може да очакваш...дивиденти няма да видиш

Коментар

• Дали кобос е най-удачен вариант за мен ???

Здравейте. Преди да пусна тази тема поизчетох форума в раздел "Обучение", но не открих отговорите, които търся. Дано сега получа такива
                      Първо, нямам икономическо образование и имам повърхностни познания върху понятията и процесите свързани с инвестирането. От около 3г. следя БФБ и купувах и продавах чрез поръчки, подавани в офиса на инвестиционния посредник. Това ме устройваше, докато пазарът вървеше само нагоре. Сега обаче нещата, макар отново да стават по-оптимисатични ми се струва, че ще изискват повече иниациатива от моя страна и няма да мога да си позволя да държа инвестиции по половин година и повече, както беше в онези "луди времена" преди 2008г.
                      Затова съм решил да търгувам чрез някаква платформа. Веднага се сещам за кобос и това, че тя е най-популярната. Прочетох, че има и алтернативни на нея, но си нямам идея дали те са по-добри и какви са критериите за сравнение.
                      Моята цел вече е да не ходя в офиса на инвестиционния посредник, което ми коства много време и нерви, при все това, че не винаги съм в София. Затова питам: кобос ли е най-удачен в моя случай?
                      Нямам време всеки ден да седя между 9:30 и 14ч. пред компютъра, но мога да си позволя почти всеки ден да отделям време да чета новините и да следя движението/настроението на пазара.
                      Стратегията ми се базира преимушествено на очакване за покачване и ще се опитам да купувам само, когато има индикации за по-продължително покачване. Ще се опитам да чакам, докато позитивният тренд властва и тогава да продавам, т.е. няма да тъгувам всекидневно. Именно, защото нямам големи познания в тази област, а и време, което да посветя на това начинание съм решил да купувам и държа акции на компании с висока ликвидност, които се ползват с по-голямо доверие от инвеститорите, а не да търся акции "ракети".
                      С оглед стратегията ми и целта, за която искам да използвам кобос (или нещо друго ако ми предложите) Вие какво ще ме посъветвате? Грешна ли е стратегията ми, приложима ли е на БФБ. Както четох във форума всяко начало е трудно и мнения на хора, които са в тези "води" няма да ми е излишно.
                      Благодарен съм на всеки, който даде градивни съвети!
                    Working...
                    X